Κώστας Καραμανλής: Ο νέος πρόεδρος της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος

Τον έχασε η πολιτική, τον κερδίζει το επιχειρείν!

Μια επιλογή, από τις ανέλπιστες για όσους δεν τον γνωρίζουν, έρχεται να ταράξει τα νερά της πολιτικής. Ο Κώστας Καραμανλής είναι ο νέος πρόεδρος της ΣΕΚΕ (Συνεταιριστική Ενωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος).

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέλαβε χθες τα ηνία της ΣΕΚΕ, της μεγαλύτερης συνεταιριστικής εταιρίας στη χώρα, που άρχισε από τα καπνά, αλλά σήμερα έχει εξαπλωθεί σε όλα τα Βαλκάνια και όχι μόνο ως μια από τις σημαντικότερες εξαγωγικές εταιρίες της νότιας Ευρώπης. Μετά την απόφασή του να ολοκληρώσει την κοινοβουλευτική του πορεία, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δέχτηκε πολλές και αξιόλογες προτάσεις συνεργασίας.

karamanlis

Μια από αυτές ήταν του διοικητικού συμβουλίου της ΣΕΚΕ, που ήρθε ύστερα από πρωτοβουλία του φίλου του, πρώην υπουργού και βουλευτή Ξάνθης της Ν.Δ. και διευθυντή της ΣΕΚΕ Αλέξανδρου Κοντού. Ο Κώστας Καραμανλής είπε «ναι» σε αυτή, που περικλείει συγχρόνως και πολιτικά εθνικά μηνύματα. «Η εξόχως τιμητική πρόταση του Δ.Σ. της ΣΕΚΕ να αναλάβει τη θέση του προέδρου του ομίλου πληροί μια σειρά από κριτήρια που βάρυναν στην τελική απόφαση του κ. Καραμανλή να την κάνει αποδεκτή» λένε στη στήλη με ένα στόμα οι ιθύνοντες της εταιρίας, εξηγώντας μας τους λόγους: «Αρχικά γιατί η σημασία του πρωτογενούς τομέα για την ελληνική οικονομία, την περιφερειακή ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή είναι τεράστια.

Υστερα η ΣΕΚΕ δεν ανήκει, δεν διοικείται, δεν εξαρτάται από ένα φυσικό πρόσωπο. Είναι μια συνεταιριστική επιχείρηση που ουσιαστικά ελέγχεται από τους ίδιους τους παραγωγούς. Είναι μια πρότυπη, σύγχρονη, υγιής, δυναμικά αναπτυσσόμενη και εξωστρεφής ελληνική επιχείρηση. Βρίσκεται τώρα στη φάση της υλοποίησης ενός νέου φιλόδοξου επιχειρηματικού σχεδίου που αφορά τη συγκέντρωση, την επεξεργασία, την τυποποίηση και την προώθηση στην ελληνική αλλά κυρίως στις ξένες αγορές επώνυμων αγροτικών προϊόντων».

Η ΣΕΚΕ δραστηριοποιείται από το 1947 στην εμπορία και την επεξεργασία του καπνού και αποτελεί σταθερό και αξιόπιστο προμηθευτή των μεγαλύτερων σιγαρετοβιομηχανιών ανά τον κόσμο, εξάγοντας τα προϊόντα της σε περισσότερες από 30 χώρες στην Ευρώπη, στην Ασία, στη Βόρεια Αμερική, στη Λατινική Αμερική και την Αφρική. Η ΣΕΚΕ έχει έδρα την Ξάνθη και κέντρο των δραστηριοτήτων της τη Θράκη, οπότε το μήνυμα που στέλνει ο πρώην πρωθυπουργός με αυτή την επιλογή του είναι η στήριξη της Θράκης. Μια κίνηση η οποία μόνο αποκομμένη από τις τρέχουσες εξελίξεις δεν μπορεί να θεωρηθεί. Είναι κίνηση με εθνικές προεκτάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής ερωτευμένος με εντυπωσιακή ηθοποιό!

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής είναι ζευγάρι με όμορφη ηθοποιό

Πέθανε η αδελφή του Τόνυ Μαυρίδη

Δυσκόλες ώρες αντιμετωπίζει ο  Τόνυ Μαυρίδης.Ο μουσικός παραγωγός έχασε...

Ποια ηθοποιός εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή με αυτά τα χαριτωμένα παπούτσια;

Η ηθοποιός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» και εμφανίστηκε φορώντας παπούτσια με χοντρό τακούνι σαν σαμπό σε ροζ χρώμα με σχέδια.