Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Το ξέσπασμα του Τάσου Φωτινιά – Έξι μήνες μετά την επιτυχία του «Bam Bam» άκουσε το κομμάτι από άλλον τραγουδιστή

Τα χρήματα που ήθελε να συγκεντρώσει για το χειρουργείο της τετραπληγικής ανιψιάς του

Κραυγή απόγνωσης από τον τραγουδιστή Τάσο Φωτινιά. Οπως αποκαλύπτει σήμερα στην «Espresso» ο δημιουργός του τραγουδιού του, με τίτλο «Bam Bam», Σπύρος Μακρής, βιάστηκε να το πουλήσει σε άλλον καλλιτέχνη, συγκεκριμένα στον Αλέξη Πρεβενά, μόλις έξι μήνες μετά την κυκλοφορία του ίδιου.

Και μπορεί κάτι τέτοιο να μην είναι παράνομο, αφού -ως γνωστόν- τα τραγούδια ανήκουν στους δημιουργούς τους, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα μετά την πάροδο έξι μηνών να τα παραχωρήσουν αλλού, ωστόσο -όπως τονίζει ο Τάσος Φωτινιάς- αυτό δεν σημαίνει πως είναι και ηθικό.

tasos fotinias2007
Ο τραγουδιστής Τάσος Φωτινιάς

Μάλιστα, ο ίδιος κατηγορεί ευθέως τον τραγουδοποιό Σπύρο Μακρή πως προχώρησε στη μεταπώληση του τραγουδιού στον Αλέξη Πρεβενά πάνω στην ώρα που το «Bam Bam» είχε αρχίσει να κάνει επιτυχία με τη δική του φωνή και γνωρίζοντας πως ο ίδιος είχε επενδύσει σε αυτό το κομμάτι τις οικονομίες του για έναν ιερό σκοπό: να χειρουργηθεί η τετραπληγική ανιψιά του!

Hχογράφηση

«Ηταν η πρώτη φορά που συνεργάστηκα με τον Σπύρο Μακρή. Δεν τον ήξερα πιο πριν προσωπικά. Γνωριστήκαμε όμως μέσα από τη διαδικασία της ηχογράφησης του “Bam Bam”, του μίλησα για την ανιψιά μου, ήξερε ποιος ήταν ο σκοπός μου πίσω από αυτή την επένδυση» αναφέρει ο Τάσος Φωτινιάς, μιλώντας στην «Εspresso».

tasos fotinias20072
Ο Αλέξης Πρεβενάς με την Εύα Μπάιλα

Και συνεχίζει: «Το κομμάτι έκανε επιτυχία, φτάνοντας στις 350.000 θεάσεις στο YouTube και γύρω στις 600.000 στο TikTok. Από την πλευρά μου επένδυσα αρκετά χρήματα (κάποιες χιλιάδες ευρώ που ήταν δουλεμένες και μαζεμένες με κόπο!) για την προώθηση του “Bam Bam” στα social media, την παραγωγή του, το βιντεοκλίπ. Δυστυχώς, ύστερα από έξι μήνες άκουσα το ίδιο τραγούδι από τον Αλέξη Πρεβενά. Μου το έστειλαν γνωστοί μου μέσω διαδικτύου, ρωτώντας με: “Δικό σου δεν είναι αυτό;”. Επαθα σοκ! Προφανώς ο κύριος Μακρής ήταν συνεννοημένος με τον συνάδελφο και μόλις πέρασε το εξάμηνο που με κάλυπτε εμένα ο νόμος, το βγάλανε κατευθείαν. Παίχτηκε δηλαδή παιχνίδι πίσω από την πλάτη μου. Την ώρα που εγώ προωθούσα το τραγούδι, εκείνοι ετοιμάζονταν να το ξανακυκλοφορήσουν».

tasos fotinias20071
Ο δημιουργός Σπύρος Μακρής με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου

Οπως ισχυρίζεται ο Τάσος Φωτινιάς, προσπαθεί να βρει τον τραγουδοποιό Σπύρο Μακρή για να μιλήσουν, αλλά εκείνος δεν απαντά στις κλήσεις και στα μηνύματά του. «Η μοναδική αντίδρασή του σχετικά με το θέμα ήταν ένα σχόλιο που έκανε ο ίδιος στο YouTube, κάτω από το αναρτημένο βίντεο με την εκτέλεση του τραγουδιού του από τον Αλέξη Πρεβενά.

Επειδή γράφανε διάφορα αρνητικά σχόλια όπως π.χ. “το τραγούδι είναι κλεμμένο”, “το έχει πει ο Φωτινιάς” κ.λπ., ο Σπύρος Μακρής απάντησε σε ένα από αυτά γράφοντας: “Η μουσική δεν μπορεί να φυλακιστεί από κανέναν, έχουν χαθεί πολλά λεφτά με εταιρίες που θα παίρνανε τα κομμάτια, αλλά δεν τα πήραν ποτέ. Ετσι κι εγώ λοιπόν έδωσα το κομμάτι στον Αλεξη Πρεβενά αφού πέρασε το εξάμηνο από την προηγούμενη κυκλοφορία του και μπορούσα διά νόμου να το ξαναδώσω κάπου”. Οπως τόνισε, ωστόσο, το μόνο λάθος είναι ότι ο Αλέξης Πρεβενάς δεν ανέφερε πουθενά το δικό μου όνομα σαν πρώτη εκτέλεση».

tasos fotinias20073
Με τον Θέμη Αδαμαντίδη

«Eπένδυσα χρήματα»

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του στην «Espresso» ο Τάσος Φωτινιάς, λέει ότι αν είχε μπροστά του τον Σπύρο Μακρή θα του έλεγε πως αυτό που έκανε μπορεί να μην ήταν παράνομο, δεν ήταν όμως και ηθικό! «Ο ίδιος γνώριζε ότι ο λόγος που επένδυσα χρήματα σε αυτό το κομμάτι ήταν να μπορέσω να συγκεντρώσω το ποσό που χρειάζεται για χειρουργείο της ανιψιάς μου. Η κόρη του αδελφού μου έχει γεννηθεί με τετραπληγία, την έχω βαφτίσει εγώ και της έχω μεγάλη αδυναμία.

Μάλιστα, η ίδια άκουσε από τους πρώτους το “Bam Bam”, ήταν δική της επιθυμία της να πω το συγκεκριμένο κομμάτι, εκείνη το διάλεξε ανάμεσα σε άλλα. Και ο κ. Μακρής γνώριζε πως ξόδεψα χρήματα για να ακουστεί το τραγούδι, ώστε να κλείσω live εμφανίσεις και να μαζέψω το ποσό για το χειρουργείο της μικρής. Αυτό με πείραξε πιο πολύ απ’ όλα».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...