Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Λούις Μάντιλορ: Ο «αδερφός» της Νία Βαρντάλος βρέθηκε στη χώρα μας και μίλησε για την καριέρα και τα όνειρά του

«Η Ελλάδα μου κόβει την ανάσα»

Ταξίδι στην Ελλάδα για τον Λούις Μάντιλορ, γνωστό και ως «Νίκο Πορτοκάλος» της σειράς ταινιών της Νία Βαρντάλος «My Big Fat Greek Wedding» («Γάμος αλά Ελληνικά»).

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

Γεννημένος στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, γιος Ελλήνων μεταναστών από την Πελοπόννησο, ο Ηλίας Θεοδοσόπουλος, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, υπήρξε αρχικά ποδοσφαιριστής και πυγμάχος, μέχρι που άλλαξε ήπειρο, πηγαίνοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Εκεί, στη χώρα των ευκαιριών, πέρασε με επιτυχία από τον χώρο της πυγμαχίας σε αυτόν της υποκριτικής. Η συμμετοχή του Λούις Μάντιλορ σε ένα επεισόδιο της θρυλικής σειράς «Φιλαράκια» το μακρινό 1994 έμελλε να αποτελέσει το εφαλτήριο μιας πολλά υποσχόμενης πορείας στην αμερικανική showbiz.

niko portokalos22078
Ο Λούις Μάντιλορ

Ο ίδιος έπαιξε σε γνωστές παραγωγές της τηλεόρασης, όπως οι «Μάγισσες» και το «CSI», για να γίνει τελικά γνωστός ανά την υφήλιο το 2002 μέσα από την ταινία «Γάμος αλά ελληνικά», που… έσπασε ταμεία.

Ο «Νίκο Πορτοκάλος», αδελφός της «Τούλας», δηλαδή της ίδιας της Νία Βαρντάλος, που έγραψε και το σενάριο, αγαπήθηκε από το κοινό. Δεν ήταν τυχαίο που ο ηθοποιός επέστρεψε στον ίδιο ρόλο και στο seguel της ταινίας το 2016, όπως επίσης και στο «Γάμος αλά ελληνικά 3», που γυρίστηκε τον περασμένο Μάιο στην Κέρκυρα και θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 8 Σεπτεμβρίου.

niko portokalos22076

Ο Λούις Μάντιλορ, ο οποίος απέκτησε δημοτικότητα και μέσω πολλών ταινιών δράσης στις οποίες έπαιξε, όπως το «Dept Collector» και το «Rambo, Last Blood», έλαβε πρόσφατα διθυραμβικές κριτικές και για την ερμηνεία του στη σειρά της Paramount «The Offer».

Κατά τη σύντομη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ελλάδα ο 56χρονος χολιγουντιανός ηθοποιός, ο οποίος ασχολείται πλέον και με άλλους τομείς του θεάματος, όπως η παραγωγή και η σκηνοθεσία, συναντήθηκε με τις βραβευμένες (εντός και εκτός ελληνικών συνόρων) μουσικοσυνθέτριες και παραγωγούς Ιωάννα και Αρετή Σπανομάρκου αλλά και με τον Αλέξανδρο Σπέντζο (της Spentzos Films) και την κόρη του, που είναι επίσης ηθοποιός σε διεθνείς παραγωγές.

niko portokalos22077
Από τα γυρίσματα του «Γάμος αλά ελληνικά 3» στην Ελλάδα

Μέσα σε όλα αυτά ο «Νίκο» του «My Big Fat Greek Wedding» έκανε και μερικές δηλώσεις στην «Espresso». Οπως μας είπε, μπορεί κάποιοι να τον θεωρούν επιτυχημένο τόσο ως ηθοποιό όσο και ως παραγωγό, ο ίδιος, ωστόσο, δεν πιστεύει πως έχει φτάσει ακόμη τον στόχο του.

niko portokalos22074

Περήφανος

«Ομολογουμένως, είμαι περήφανος για τα επιτεύγματά μου και η μεγάλη προσπάθεια ήταν αυτή που με βοήθησε στην τέχνη μου για πάνω από 3,5 δεκαετίες τώρα. Σκοπεύω, ωστόσο, να ανεβάσω τον πήχη και ως παραγωγός πλέον» αναφέρει.

niko portokalos22073

Σε ερώτησή μας, τι αγαπά περισσότερο στη δουλειά του, δίχως να το σκεφτεί πολύ, αποκρίνεται: «Οταν βρίσκομαι στο σετ, στα γυρίσματα, την ώρα που η ταινία λαμβάνει σάρκα και οστά!»

niko portokalos2207

Οσο για το μέλλον, ο Λούις Μάντιλορ προσανατολίζεται περισσότερο στη σκηνοθεσία. «Ανέκαθεν ήταν το πρωταρχικό μου πάθος. Πολλά χρόνια αφιερώθηκα ολοκληρωτικά στην υποκριτική και έτσι χτίστηκε η καριέρα μου, και το απολαμβάνω, αφού το κάνω ακόμα. Αλλά η δημιουργία μιας ταινίας από την αρχή, με τη δημιουργική διαδικασία, το να φτιάχνω τα storyboards, να ετοιμάζω σημειώσεις για την κίνηση της κάμερας, να εμπνέω τους ηθοποιούς για να προσφέρουν την καλύτερη ερμηνεία τους… αυτή είναι η αγάπη μου» σημειώνει.

niko portokalos22071
Ο Λούις Μάντιλορ στην ταινία «crossfire»

Για την Ελλάδα ως προορισμό, και δη κινηματογραφικό, ο συμπατριώτης μας από την Αυστραλία λέει στην «Espresso»: «Ως προορισμός, με αυτά τα τοπία, η Ελλάδα μιλάει από μόνη της και… κόβει την ανάσα. Τώρα, ως τοποθεσία γυρισμάτων για διεθνείς παραγωγές, μέχρι στιγμής η εμπειρία μου ήταν άριστη!».

niko portokalos22075

Οσο για τα επόμενα βήματά του, ο Λούις Μάντιλορ έχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες να μοιραστεί μαζί μας. «Εχω σκηνοθετήσει δύο ταινίες που πρόκειται να κυκλοφορήσουν άμεσα. Η μια είναι ‘‘3 days in Malay’’, που θα βγει τον Σεπτέμβριο από την Paramount, και η άλλη είναι το ‘‘Operation Blood Hunt’’, που βρίσκεται στο στάδιο του post production. Εχω ξεκινήσει επίσης μια τρίτη, το ‘‘Hellhound’’, που είναι μια ταινία δράσης. Και βέβαια, αυτό που όλοι αναμένουν, το “Γάμος αλά ελληνικά 3” με τη Νία Βαρντάλος» καταλήγει.

niko portokalos22072
Mε τον Σκοτ Ατκινς στην ταινία «Payback»

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...