Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Οδυσσέας Σταμούλης: Οικογενειακό δράμα με τον πνιγμό του 11χρονου γιου του στην Ικαρία

Η ιατροδικαστική θα ρίξει φως στις συνθήκες θανάτου

Τον χειρότερο εφιάλτη κάθε γονιού βιώνει εδώ και λίγες ώρες ο γνωστός ηθοποιός Οδυσσέας Σταμούλης, ο οποίος είδε τον κόσμο του να γκρεμίζεται μόλις πληροφορήθηκε ότι ο 11χρονος γιος του Χρήστος ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα, στην παραλία Πλάκα των Φούρνων Ικαρίας!

Ο 64χρονος ηθοποιός, η φήμη του οποίου εκτοξεύτηκε όταν συμμετείχε στην επιτυχημένη σειρά του Mega «Δυο ξένοι», ενσαρκώνοντας τον ρόλο του βοηθού του καθηγητή Μαρκορά, τον οποίο υποδυόταν ο Νίκος Σεργιανόπουλος, είχε μιλήσει για τον γιο του με συγκινητικά λόγια, τονίζοντας πως μπροστά σε εκείνον όλα τ’ άλλα ήταν «μικρά»!

stamoulis161356

Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο «Λοιπόν», το 2021, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά για την πατρότητα: «Είναι πράγματι κάτι συγκλονιστικό. Ειδικά οι άντρες πριν αποκτήσουν παιδί δεν το συνειδητοποιούν το πόσο συγκλονιστικό είναι. Μπροστά στο παιδί μου όλα τ’ άλλα μικραίνουν. Ούτε οι ρόλοι ούτε οι επιτυχίες ούτε το χρήμα ούτε οι έρωτες το φτάνουν. Ευλογημένη ιδιότητα». Αυτά είχε πει, μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος βιώνει τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του.

Την ίδια ώρα η κοινωνία των Φούρνων Ικαρίας παραμένει συγκλονισμένη από τον αδόκητο χαμό του 11χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός σε σημαδούρα, 50 μέτρα από τη στεριά, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί μέχρι στιγμής αν έχασε τις αισθήσεις του, παρασύρθηκε από τα ρεύματα και βρέθηκε στη σημαδούρα ή αν μπλέχτηκε σε δίχτυα και εγκλωβίστηκε, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του. Περισσότερο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες γράφτηκε η τραγωδία αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση που θα διενεργηθεί στο άψυχο σώμα του μικρού μαθητή.

stamoulis161716

«Δυστυχώς, τον Χρήστο μας τον βρήκαμε πνιγμένο δίπλα σε μια σημαδούρα. Το παιδί μάλλον πνίγηκε, το πήρε ο αέρας καθώς είχε θαλασσοταραχή. Η σημαδούρα ήταν 50 μέτρα από τη στεριά, αν κινδύνευε θα μπορούσε να φωνάξει. Δυστυχώς, κανένας δεν τον πήρε χαμπάρι» δήλωσε ο δήμαρχος Φούρνων Δημήτρης Καρύδης και πρόσθεσε: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Ηταν ένας παίδαρος, δυστυχώς η μοίρα του ήταν μέχρι εκεί. Οι παραλίες δεν είναι οργανωμένες εδώ για να υπάρχει ναυαγοσώστης. Το παιδί ήταν Φουρνιωτάκι, η μητέρα του είναι εξαδέλφη μου. Το παιδί ήταν εδώ σε διακοπές. Είναι ένα γεγονός που έχει επηρεάσει όλο το νησί».

Ο 11χρονος γιος του Οδυσσέα Σταμούλη είχε πάει για μπάνιο στην παραλία των Φούρνων το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, παίρνοντας μαζί του και τη μάσκα του. Καθώς, όμως, περνούσε η ώρα και δεν είχε επιστρέψει, η μητέρα του ανησύχησε και στις 18.00 ενημέρωσε τις λιμενικές Αρχές ότι δεν είχε νέα του παιδιού της από τις 14.00. Αμέσως το Λιμενικό ενημέρωσε τα παραπλέοντα σκάφη αναψυχής και, σε συνεργασία με την Αστυνομία, άρχισαν αναζητήσεις για να εντοπιστεί το παιδί. Παράλληλα, η μητέρα του 11χρονου, κρατώντας μια φωτογραφία του στα χέρια, ρωτούσε όποιον έβρισκε μπροστά της αν είδε το μικρό αγόρι. Ο τραγικός επίλογος στο θρίλερ της εξαφάνισης του Χρήστου γράφτηκε γύρω στις 20.30, ένας περαστικός εντόπισε στη θάλασσα, δίπλα σε μία σημαδούρα στο καινούργιο λιμανάκι του νησιού, το σώμα του μικρού παιδιού.

stamoulis161536

Οταν ανέσυραν το αγοράκι από τη θάλασσα, ο κόσμος άρχισε να κλαίει και να φωνάζει «Γιατρό, καλέστε γιατρό!». Ο γιατρός που έσπευσε στο σημείο έκανε τεχνητή αναπνοή και μαλάξεις στον 11χρονο, έως ότου φτάσει το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και ολόκληρο το νησί!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...