Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σαν Φρανσίσκο: Αφαντη ανήλικη κόρη κροίσου

Ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τη 16χρονη κόρη Αμερικανού κροίσου...

Αμαλία Ζαργιανάκη – Δραμουντάνη: H… καράτε Σταματάκαινα του «Σασμού»

Είναι η «γριά Σταματάκαινα» του «Σασμού», που συγκλόνισε στη...

«Oσκαρ για celebrities» χωρίς guest την… ΑΑΔΕ!

Μπορεί τα «τσακάλια» της ειδικής ομάδας ελέγχου για τα...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Άγριο παρασκήνιο πίσω από τη συναυλία για τον σπουδαίο Γιώργο Οικονομίδη

Πικρό παράπονο και από τους Γιάννη Πετρόπουλο και Κλειώ Δενάρδου

Πόλεμος μεγατόνων για την τιμητική συναυλία στον μεγάλο Γιώργο Οικονομίδη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Αυγούστου στο θέατρο Αλσος!

Και μπορεί για τον σπουδαίο κονφερανσιέ, στιχουργό και παρουσιαστή να τραγουδήσουν πολλά και μεγάλα ονόματα, ωστόσο άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του αλλά και που ανέδειξε «Το Αλσος Οικονομίδη» εκτοξεύουν τα βέλη τους τόσο στην κόρη του Μαριαλένα Οικονομίδη, που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια, όσο και στον Μάκη Δελαπόρτα, που έχει τη σκηνοθεσία και την παρουσίαση της βραδιάς, κατηγορώντας τους ότι τους αγνόησαν επιδεικτικά από την τιμητική βραδιά!

makis delaportas2408 jpg
Μάκης Δελαπόρτας

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η κόρη του σπουδαίου κονφερανσιέ εδώ και αρκετούς μήνες ανεβαίνει τον δικό της γολγοθά με την ασθένειά της. Δεν ήταν λίγοι οι άνθρωποι που της συμπαραστάθηκαν ψυχικά και συναισθηματικά στις συναυλίες που διοργάνωνε. Τόσο ο Τέρης Χρυσός όσο και ο Κώστας Βενετσάνος αλλά και ο Σπύρος Μπιμπίλας δεν έλειψαν από το πλευρό της. Ωστόσο, όταν η τιμητική συναυλία για τον πατέρα της άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά και τα ονόματα των τραγουδιστών που θα τραγουδήσουν στο Αλσος να έχουν ήδη τυπωθεί σε αφίσες, άνθρωποι που συνεργάστηκαν με τον Οικονομίδη θεώρησαν τον εαυτό τους θιγμένο που τους αγνόησαν ώστε να παρευρίσκονται και εκείνοι σε αυτή την τιμητική συναυλία.

marialena oikonomidou2408 jpg
Μαριαλένα Οικονομίδη

Μάλιστα, τόσο ο Κώστας Βενετσάνος, που θεωρείται πνευματικό παιδί του Οικονομίδη και που ξεκίνησε από το Αλσος, όσο και ο Τέρης Χρυσός, που τραγουδούσε ανελλιπώς από το 1960 στο Αλσος, αλλά και η σπουδαία Κλειώ Δενάρδου δεν κρύβουν την έντονη δυσαρέσκειά τους και την πικρία τους.

«Είμαι μέρος της ιστορίας του»

«Εγώ θεωρούμαι πνευματικό παιδί του Οικονομίδη. Βγήκα από το Αλσος και πάντα με την κόρη του Μαριαλένα μιλούσαμε για εκείνον. Πάντα τον μνημόνευα σε κάθε μου παράσταση, γιατί είμαι μέρος της ιστορίας του Αλσους. Τη συγκεκριμένη βραδιά τη σχεδιάζαμε εδώ και χρόνια μαζί με τη Μαριαλένα να την κάνουμε στο Αλσος. Μάλιστα, μόλις μίλησε με τον Μαροσούλη, που είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης του Αλσους, με πήρε χαρούμενη για να αρχίσουμε να τη διοργανώνουμε.

kostas venetsanos2408 jpg
Κώστας Βενετσάνος

Για μια εβδομάδα επειδή ήμουν άρρωστος τα άφησα όλα στην άκρη. Εγινα καλά, της τηλεφωνώ και μου λέει: “Τη συναυλία αυτή την έχω δώσει σε μια εταιρία και σε απέρριψαν, Κώστα μου, όπως και άλλα ονόματα. Την έχει αναλάβει ο Δελαπόρτας και αυτοί έχουν κλείσει τα ονόματα”. Εμεινα άναυδος με την εξέλιξη αυτή. Και μετά αρχίζει και μου γράφει ένα κατεβατό για το τι έκανα ή δεν έκανα εγώ για εκείνη. Της απάντησα, λοιπόν: “Μαριαλένα μου, δεν ερχόμουν αφιλοκερδώς στις συναυλίες σου για να σε βοηθήσουμε; Δεν έτρεχα για εσένα τόσο καιρό με το ΤΑΣΕΗ;”» λέει στην «Espresso» φανερά εκνευρισμένος ο γνωστός τραγουδιστής και παρουσιαστής, ο οποίος έχει γράψει τη δική του μεγάλη ιστορία στον χώρο του θεάματος.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όπως λέει ο Κώστας Βενετσάνος, όταν ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας πίεσε τη Μαριαλένα Οικονομίδη να του πει τι συνέβη και δεν θα συμμετέχει ο Βενετσάνος, η απάντηση ήταν: «Εγώ δεν τον θέλω». «Είναι δυνατό σε μια τιμητική βραδιά για τον Οικονομίδη να μην καλείς ανθρώπους που είναι εν ζωή και έχουν γράψει ιστορία στο Αλσος, όπως ο Τέρης Χρυσός, η Κλειώ Δενάρδου, ο 100χρονος Νάσος Πατέτσος, ο κουμπάρος του Οικονομίδη Γιάννης Πετρόπουλος; Γιατί τους μειώνεις έτσι; Ζούμε όλοι εμείς που δουλέψαμε στο Αλσος.

giorgos oikonomidis2408 jpg
Ο Γιώργος Οικονομίδης σε παράστασή του τη δεκαετία του ’60

Το καλλιτεχνικό τιμ του Δελαπόρτα είναι αυτό που περιφέρεται από δήμο σε δήμο με είσοδο ελεύθερη. Οταν άκουσα ότι έχει αναλάβει, λοιπόν, ο Μάκης Δελαπόρτας αυτή τη βραδιά, ήλπιζα –επειδή είμαστε στο συμβούλιο του ΤΑΣΕΗ μαζί– ότι θα είχε το μυαλό του και στον Βενετσάνο, που υποτίθεται τον θεωρεί φίλο του, αλλά και σε άλλες μεγάλες αξίες που είναι εν ζωή και δούλεψαν με τον Οικονομίδη.

Ο Δελαπόρτας, λοιπόν, πήρε απλά το γνωστό τιμ και δεν έκανε καν τον κόπο να βάλει και κάποιες πινελιές από εκείνες τις παλιές δόξες που μεγαλούργησαν στο Αλσος, ώστε να δώσει άλλη υπόσταση σε όλη αυτή την εκδήλωση. Δυστυχώς, λυπάμαι, αλλά δεν θεωρώ πως είναι τιμητική βραδιά για τον σπουδαίο αυτό άνθρωπο που λέγεται Γιώργο Οικονομίδης» καταλήγει με πικρία ο Κώστας Βενετσάνος.

Σκληρά λόγια

Ακόμα πιο σκληρός στα λόγια του ήταν η δόξα του τραγουδιού της δεκαετίας του ’60 Τέρης Χρυσός, ο οποίος έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στο «Αλσος Οικονομίδη» όταν πρωτοτραγούδησαν μαζί με τη Νάνα Μούσχουρη τις πρώτες μεγάλες τους επιτυχίες. «Ρωτήστε την κυρία Μαριαλένα Οικονομίδου και τον κ. Μάκη Δελαπόρτα γιατί ο Τέρης Χρυσός δεν θα είναι στην τιμητική βραδιά για τον Οικονομίδη. Λυπάμαι ειλικρινά, όχι γιατί έχω πρεμούρα να τραγουδήσω, αλλά γιατί με αγνόησαν επιμελώς, όταν έχω δουλέψει με τον Οικονομίδη περισσότερα χρόνια από όσα τον γνώρισε η ίδια του η κόρη Μαριαλένα.

mpimpilas xrysos2408 jpg
Τέρης Χρυσός, Σπύρος Μπιμπίλας

Ξεκίνησα να δουλεύω με τον Οικονομίδη το 1960, στα Πρωινά του ΡΕΞ, μαζί με τη Νάνα Μούσχουρη. Δούλεψα στο Αλσος δεκάδες φορές, ηχογράφησα 20 τραγούδια δικά του σε δίσκους, βρέθηκα στις Ολυμπιάδες τραγουδιού, στο Καλλιμάρμαρο, που είχε φτιάξει εκείνος. Ολα αυτά που έχω κάνει για τον Οικονομίδη είναι πολύ λυπηρό να τα αγνοούν οι άνθρωποι που οργανώνουν αυτή την τιμητική βραδιά. Και δεν αγνόησαν μόνο εμένα, αλλά και το “παιδί” του, τον Κώστα Βενετσάνο, την Κλειώ Δενάρδου, τον κουμπάρο του, τον Γιάννη Πετρόπουλο, και τόσους άλλους.

Κάποια στιγμή της έγραψα ένα μήνυμα της κόρης του Μαριαλένας και της είπα κάποια πράγματα. Και μου απάντησε: “Οταν είχαμε ανάγκη, κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για εμάς”. Και της ανταπάντησα: “Μαριαλένα μου, τρεις φορές ήρθα δωρεάν σε συναυλίες σου για να σε ενισχύσω”. Τι άλλο έπρεπε να κάνω για εκείνη; Μακάρι να είχα χρήματα να της τα έδινα. Αλλά δεν φταίει τόσο η κυρία Οικονομίδου όσο ο κ. Δελαπόρτας. Αυτός είναι η πηγή του κακού. Επειτα από όλα αυτά και χρήματα να μου έδιναν και να με καλούσαν, δεν πρόκειται να δεχόμουν να πάω σε αυτή τη συναυλία. Για μένα ήταν η μεγαλύτερη απρέπεια προς την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού για όλους εμάς που βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι».

petropoulos denardou2408 jpg
Γιάννης Πετρόπουλος, Κλειώ Δενάρδου

Από τη δική του πλευρά ο πάντα ευγενικός Γιάννης Πετρόπουλος, τον οποίο πάντρεψε ο Γιώργος Οικονομίδης, αρκέστηκε σε μία μόνο φράση: «Να έχουν επιτυχία στην τιμητική αυτή βραδιά. Ο Οικονομίδης με έχει παντρέψει, δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι, γιατί πάντα τον εκτιμώ και τον αγαπώ».

«Δεν με ενημέρωσε κανείς»

Τέλος, από την πλευρά της η σπουδαία Κλειώ Δενάρδου, η οποία συνεργάστηκε κατά κόρον με τον Οικονομίδη στο ιστορικό Αλσος, για πρώτη φορά πληροφορήθηκε από την «Espresso» για την τιμητική συναυλία. «Πρώτη φορά το ακούω από εσάς. Αν με καλούσαν, φυσικά και θα πήγαινα. Ντροπή τους! Γιατί εγώ δεν έχω αποσυρθεί από τιμητικές και φιλανθρωπικές συναυλίες και άλλες τέτοιες βραδιές. Και μου κάνει εντύπωση πώς ο κ. Δελαπόρτας δεν με ενημέρωσε γι’ αυτή τη βραδιά. Με τον Οικονομίδη συνεργάστηκα πάρα πολύ. Σκεφτείτε ότι στις 16 Σεπτέμβρη θα πάω στην Κέρκυρα στη μεγάλη τιμητική βραδιά για τον Γιώργο Κατσαρό. Δεν με ειδοποίησαν και λυπάμαι γι’ αυτό» αναφέρει στην «Espresso» η ίδια!

Στην τιμητική βραδιά στο Αλσος θα τραγουδήσουν ο Στάθης Αγγελόπουλος, η Μπέσσυ Αργυράκη, η Πόπη Αστεριάδη, η Σοφία Βόσσου, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Νάντια Καραγιάννη, η Κωνσταντίνα, η Νίνα Λοτσάρη, ο Αντώνης Λουδάρος, η Μαρίνα, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Λιάνα Καρριέρε-Οικονομίδου, ο Παναγιώτης Πετράκης και ο Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, ενώ γκεστ θα είναι η Ζωζώ Σαπουντζάκη και ο Λευτέρης Πανταζής.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...