Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Συγκλονίζει η Ανίτα Μπραντ: «Μόλις γέννησα το πρώτο παιδί έπαθα επιλόχειο κατάθλιψη»

Ο Χάρης Χριστόπουλος και η Αννίτα Μπραντ παραβρέθηκαν στο...

Σύλληψη του Ζεράρ Ντεπαρντιέ έπειτα από δύο νέες καταγγελίες για σεξουλικές...

Υπό κράτηση τέθηκε χθες στο Παρίσι ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ...

Συγκλονίζει η Μπάγια Αντωνοπούλου: «Κατέρρευσα, έκανα ενάμιση μήνα να συνέλθω»

Η Μπάγια Αντωνοπούλου, παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Happy...

«Σασμός»: Μαθιός και Καλλιόπη βλέπουν το τέλος να έρχεται!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η αποκάλυψη...

Δημοπρασία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τις Hermes τσάντες της αείμνηστης Λιάνας Μαυρομμάτη

Για σικάτες κυρίες με ακριβά γούστα

Ελληνικό χρώμα θα έχει ακόμα μία μεγάλη δημοπρασία που έχει προγραμματίσει τους ερχόμενους μήνες ο οίκος Sotheby’s.

Μεταξύ των αντικειμένων που θα βγουν στο σφυρί συγκαταλέγονται και οι διάσημες τσάντες μικροί θησαυροί του οίκου Hermes της αείμνηστης jet-setter και μίας από τις πιο κομψές γυναίκες in the world Λιάνας Μαυρομμάτη. Πρόκειται για την αξέχαστη αδελφή του διάσημου συλλέκτη Δημήτρη Μαυρομμάτη, ο οποίος τη λάτρευε και ήταν ο μοναδικός κληρονόμος της.

tsante020932

Τέσσερα χρόνια μετά τον ξαφνικό θάνατό της, αφότου, ενώ πάλευε γενναία τον καρκίνο, ελπίζοντας όλοι ότι τον έχει νικήσει, «έφυγε» στην αγκαλιά του αδελφού της στο Παρίσι, όπως αποκλειστικά είχε γράψει η «Espresso», οι τσάντες βγαίνουν σε δημοπρασία, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον γαλαζοαίματων, σταρ του Χόλιγουντ, πολλών celebrities, όπως η Κέιτ Μος και η Βικτόρια Μπέκαμ, αλλά και πολλών Ελληνίδων από το εφοπλιστικό lobby, που γνώριζαν προσωπικά την αξέχαστη Λιάνα Μαυρομμάτη.

Τσάντες-θησαυροί

Για τη δημοπρασία των σπάνιων χειροποίητων τσαντών της αείμνηστης Λιάνας Μαυρομμάτη, που τις περισσότερες φημολογείται ότι δεν τις είχε κρατήσει ποτέ αλλά τις αγόραζε για τη συλλογή της, με το πάθος του συλλέκτη, όπως αγόραζε κοσμήματα και έργα τέχνης, λέγεται ότι έχουν δείξει ενδιαφέρον και μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης και της Σαουδικής Αραβίας.

tsante020934

Οι διάσημες τσάντες του οίκου είναι το απόλυτο σύμβολο μόδας και η αγορά μιας τέτοιας τσάντας θεωρείται καλύτερη επένδυση και από την αγορά χρυσού ή χρηματιστηριακών μετοχών. Καθόλου τυχαίο, μια που έχουν τεράστια αξία και σίγουρο κέρδος μεταπώλησης. Ο λόγος για την τσάντα Birkin του οίκου Hermes, που πήρε το όνομά της από την Jane Birkin, αλλά και το μοντέλο Kelly. Οι τιμές της κυμαίνονται από 9.000 δολάρια έως 500.000 δολάρια (όπως η Hermes Himalaya Birkin), ενώ η ζήτησή τους για αγορά ως δυνητική επένδυση ξεπερνά αυτή της τέχνης και των κλασικών αυτοκινήτων.

Ολες οι τσάντες Hermes κατασκευάζονται από έναν και μόνο τεχνίτη, σε κάποιο από τα ατελιέ του οίκου, και υπάρχουν ατελείωτες λίστες αναμονής από επίδοξους αγοραστές σε όλες τις μπουτίκ του κόσμου. Η πιο ακριβή Βirkin πουλήθηκε προς 250.000 δολάρια και ήταν φτιαγμένη από φούξια κροκό με λεπτομέρειες από λευκόχρυσο και διαμάντια 18 καρατίων και εγοράστηκε τηλεφωνικά σε μια δημοπρασία του Christie’s στο Χονγκ Κονγκ.

Στο top 10

Το 2012 ο Δημήτρης Μαυρομμάτης είχε συμπεριληφθεί στο top 10 των σημαντικότερων φιλότεχνων του πλανήτη στην ετήσια λίστα της έγκριτης αμερικανικής έκδοσης του περιοδικού «Artnews». Ο παθιασμένος συλλέκτης, ο οποίος σπανίως πουλάει τα αντικείμενα που διαθέτει, το 2011 ήταν εκείνος που πλειοδότησε στην αγορά ενός αριστουργήματος του Πικάσο με τίτλο «Seated Woman, Blue Robe», δίνοντας το ποσό των 22.300.000 ευρώ. Πριν από μερικά χρόνια ο Ελληνας χρηματιστής «ξαναχτύπησε», αγοράζοντας πάλι έργο του Πικάσο, αντί 5.500.000 ευρώ!

tsante020931

Σε άλλη δημοπρασία του οίκου Sotheby’s o Δημήτρης Μαυρομμάτης συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των συλλεκτών όλου του κόσμου με τη δημοπρασία της συλλογής του από πολύτιμους λίθους, με highlight το εκθαμβωτικό Graff Ruby, βάρους 8,62 καρατίων. Πρόκειται για ένα δαχτυλίδι με πέτρα Βιρμανίας που ξεχώριζε για το έντονο κόκκινο χρώμα της. Μεταξύ των άλλων κομματιών του που δημοπρατήθηκαν ήταν άλλο ένα δαχτυλίδι, με ζαφείρι βάρους 27,54 καρατίων, και μία καρφίτσα με διαμάντια σε σχήμα λουλουδιού.

tsante02093

Το 2008 ο Μαυρομμάτης πούλησε -πάλι μέσω του οίκου Sotheby’s- έπιπλα και πορσελάνες από την εξαώροφη οικία του στο Λονδίνο. Μεταξύ αυτών, συγκαταλεγόταν ένα μαύρο και χρυσό πορσελάνινο βάζο από την εποχή του Λουδοβίκου του 15ου. Τον τελευταίο χρόνο ο Δημήτρης Μαυρομμάτης έχει δώσει για πώληση και το εξοχικό παλατάκι σε έκταση 4 στρεμμάτων της αδελφής του στη Μύκονο, το οποίο όπως σε αποκλειστικότητα είχε γράψει η «Espresso» αγόρασε η αείμνηστη Λιάνα από το ζεύγος Λυμπέρη. Το σπίτι σήμερα το πουλά ο αδελφός της πάνω από 20.000.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...