Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Γιάννης Βουράκης: Έφυγε από τη ζωή, πάμπτωχος και ξεχασμένος, ο άλλοτε ισχυρός και κοσμικός κοσμηματοπώλης

Από τη δόξα στο χρυσό «κανόνι» της Βουκουρεστίου το 1996, που τον έκανε να φύγει σαν... κυνηγημένος από τη χώρα

Η ζωή έπαιξε περίεργα παιχνίδια στον άτυχο κοσμηματοπώλη Γιάννη Βουράκη, της χρυσής δυναστείας αδαμαντοδετών, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου.

  • Από τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Αν και γεννήθηκε και μεγάλωσε στα πούπουλα, καθώς ο παππούς του, Ιωάννης Α. Βουράκης, υπήρξε ο αδαμαντοδέτης που άφησε εποχή με την τεχνική του και δημιούργησε τον οίκο Βουράκη στις αρχές του αιώνα, με πελάτισσες από τη βασίλισσα Φρειδερίκη ως τη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, ο εκλιπών φημολογείται ότι «έφυγε» πικραμένος και πάμπτωχος. Το 1996 έφυγε νύχτα από την Αθήνα για να γλιτώσει από τους δανειστές που απειλούσαν τη ζωή του, και το 2010 η «κατάρα» τον χτύπησε στη δεύτερη πατρίδα του, την Αϊτή, αφού τον εγκατέλειψε η καλλονή σύζυγός του με καταγωγή από το νησί της Καραϊβικής.

giannis vourakis080931
Γιάννης Βουράκης

Τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνος στην Αθήνα, αλλά ήταν εξαφανισμένος από την επιχειρηματική και κοσμική ζωή. Στο πλευρό του ως το τέλος της πολυτάραχης ζωής του τού στάθηκαν ελάχιστοι συγγενείς και φίλοι, όπως το ζεύγος Τουρνικιώτη και η αγαπημένη του αδελφή Λιάνα Βουράκη, που συνεχίζει με επιτυχία την ιστορία του χρυσού οίκου, όπως και ο εξάδελφός του Αντώνης Βουράκης. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η αδελφή του Λιάνα με μία ανάρτησή της στο facebook. «Αναπαύσου εν ειρήνη, Γιάννη μου» έγραψε χαρακτηριστικά, ενώ όλοι όσοι τον αγάπησαν θα τον αποχαιρετήσουν το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η μεγάλη πτώση

Τον Μάρτιο του 1996 το «κανόνι» του γνωστού και πολύ αγαπητού στους κοσμικούς κύκλους μπιζουτιέ Γιάννη Βουράκη σκάει σαν βόμβα στην Αθήνα, αν και όσοι γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα στην αγορά το περίμεναν. Αυτό που δεν περίμεναν και δεν υποπτεύονταν με τίποτα ήταν η φυγή του κοσμηματοπώλη με το ιστορικό και prestige όνομα στο εξωτερικό. Ηταν ένα χρυσό «κανόνι» που συζητιόταν για χρόνια, φουλ σε ακάλυπτες επιταγές, δάνεια, τοκογλύφους, διαμάντια, διαδόσεις και φήμες.

giannis vourakis08093
Με τη σύζυγό του Τζένη Βουράκη

Το μόνο σίγουρο ήταν ότι η βίλα που νοίκιαζε ο Γιάννης Βουράκης με τη σύζυγό του Τζένη στην Εκάλη ήταν άδεια, καθώς όλα τα έπιπλα είχαν κατασχεθεί, όπως και το πολυτελέστατο κατάστημα Selection Βουράκης της οδού Βουκουρεστίου 11, που είχε εγκαινιαστεί στις αρχές των 90s με δόξες και τιμές, παρουσία σύσσωμης της αθηναϊκής high society.

Η σαμπάνια έρρεε άφθονη τη βραδιά των εγκαινίων και όλα τα φλας άστραφταν πάνω στο ευτυχισμένο ζεύγος Γιάννη και Τζένης Βουράκη, που ήδη αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, όπως αποδείχτηκε, αλλά κανείς δεν τα γνώριζε ούτε και τα φανταζόταν. Ενα οικονομικό εγχείρημα που έμελλε να είναι η αρχή του τέλους για τον Γιάννη Βουράκη, αλλά όχι και για τα υπόλοιπα μέλη της δυναστείας, που προέβλεψαν την καταστροφή, αποχώρησαν πολύ γρήγορα από την επιχείρηση και μέχρι σήμερα διαπρέπουν στην επιχειρηματική σκηνή της χώρας μας.

Σε πανικό ο άτυχος επιχειρηματίας Γιάννης Βουράκης, φαίνεται ότι έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο στα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν δανειζόμενος, σύμφωνα με τις φήμες της εποχής, ακόμα και από τους υπαλλήλους του, σκέφτεται να πουλήσει την επιχείρησή του, αλλά κανείς δεν την αγοράζει. Οι δανειστές του τον απειλούν και φοβάται για τη ζωή του. Η αγαπημένη του και υπέρμετρα φιλόδοξη σύζυγός του Τζένη, με καταγωγή από την Αϊτή -που πολλοί θεωρούν μέχρι σήμερα αιτία της καταστροφής του-, βρίσκει την έσχατη λύση… Τα μαζεύουν και φεύγουν για την Αϊτή αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο…

Η δεύτερη καταστροφή

Πολίτης του κόσμου, με ένδοξο όνομα, λαμπρές σπουδές και παρουσιαστικό που παρέπεμπε στους μπον βιβέρ στις σελίδες του «Tatler», ο πρωτότοκος γιος του Χρήστου Βουράκη και της Μαρίας Κολυμπάδη σε ένα ταξίδι του στο ερωτικό νησί της Καραϊβικής θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί κεραυνοβόλα τη μελαχρινή καλλονή με την εξωτική ομορφιά και τα πανέμορφα μάτια, ονόματι Geneviene Balthasar, κόρη εύπορου εμπόρου. Το ερωτευμένο ζευγάρι σύντομα θα ενωθεί με τα δεσμά του γάμου και η καλλονή Geneviene θα είναι το νέο μέλος της δυναστείας Βουράκη, με το όνομα Τζένη Βουράκη. Μια γυναίκα με έντονη προσωπικότητα, που όσοι τη γνώρισαν μιλούν για την επιρροή που ασκούσε στον σύζυγό της, ο οποίος τη συμβουλευόταν σε κάθε του επιχειρηματική κίνηση.

liana vouraki08093
Η αδερφή του Λιάνα

Η οικογένεια Βουράκη φημολογείται ότι ποτέ δεν συμπάθησε στην πραγματικότητα την ωραία Τζένη και της «χρέωναν» μάλιστα την απόφαση του Γιάννη Βουράκη να εγκαταλείψουν τον εφιαλτικό Μάρτιο του 1996 την Αθήνα, «φεύγοντας σαν κυνηγημένοι» για τη μακρινή Αϊτή, «στραπατσάροντας» το κύρος και το όνομα της οικογένειάς τους με το σκάνδαλο που ξέσπασε. Η Τζένη Βουράκη όμως δεν καταλάβαινε από τέτοια! Ηθελε να ζήσει ελεύθερη, να δημιουργήσει και να επιστρέψει δυνατή. Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν ούτε εκείνη ούτε εκείνος. Αιτία ο καταστροφικός σεισμός των επτά Ρίχτερ το 2010, που ισοπέδωσε το νησί και τα όνειρα του άλλοτε «χρυσού» ζεύγους.

Φημολογείται ότι τότε χώρισαν οριστικά και οι δρόμοι του ζεύγους, με την ωραία Τζένη να μένει στην πατρίδα της και τον άτυχο κοσμηματοπώλη να επιστρέφει στην Αθήνα, αλλά να μη δίνει τόσα χρόνια κανένα σημείο ζωής. Το χρυσό comeback που ήλπιζε στην αθηναϊκή high society δεν έγινε ποτέ και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Εspressso», ζούσε μόνος με τις αναμνήσεις και τις σκέψεις του σε ένα μικρό διαμέρισμα που του είχε παραχωρήσει η αγαπημένη του εξαδέλφη, μέχρι το προχθεσινό άδοξο τέλος…

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...