Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Δέσποινα Μοίρου: Η συγκινητική κίνηση της ηθοποιού στο κόκκινο χαλί της Βενετίας με ΑμεΑ

Τα δάκρυα και η επιστροφή της από το φεστιβάλ με βραβείο

Διπλό «χτύπημα» για τη Δέσποινα Μοίρου στα δύο πιο μεγάλα φεστιβάλ της Ευρώπης, αφού, μετά το Φεστιβάλ των Καννών, κατάφερε να κερδίσει και τιμητικό βραβείο και στο Φεστιβάλ της Βενετίας, αυτό της Καλύτερης Ηθοποιού, για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο, ως άλλη Σοφία Λόρεν, στη βρετανική ταινία με τίτλο «So long, Marianne»!

Η διάσημη Ελληνίδα ηθοποιός, που σαρώνει στην Αμερική, κατά την είσοδό της στο κόκκινο χαλί στη Μόστρα της Βενετίας κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα πάνω της, απαστράπτουσα στο haute couture φόρεμά της, που σχεδίασε για εκείνη ο Tasos Mitropoulos, ενώ μετά και την προβολή της ταινίας της, σηκώνοντας με συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια το βραβείο της, κέρδισε το χειροκρότημα όλων για την ερμηνεία της, υποδυόμενη τη Σοφία Λόρεν. Να σημειώσουμε ότι η Δέσποινα Μοίρου ήταν η μοναδική Ελληνίδα ηθοποιός που κέρδισε βραβείο στο μεγάλο ευρωπαϊκό φεστιβάλ με βρετανική ταινία, μετά την τεράστια διάκριση του Γιώργου Λάνθιμου.

despoina moirou130932
H Δέσποινα Μοίρου κρατώντας το βραβείο

Το ιταλικό κοινό, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι ξετρελάθηκαν μαζί της, αφού κατά την είσοδό της και τη δεκάλεπτη παραμονή της στο κόκκινο χαλί, πρωτοφανές για τα δεδομένα του φεστιβάλ (μια και ο χρόνος που έχει ο κάθε VIP είναι μερικά δευτερόλεπτα), φωνάζοντας δυνατά «Βravo, Σοφία Λόρεν, Αλ Πατσίνο, Ρομπέρτο Μπενίνι, Φελίνι, Ανα Μανιάνι, Μαρτσέλο Μαστρογιάνι», προκάλεσε σε όλους έκπληξη και ντελίριο.

Συγκινητική, όμως, ήταν η στιγμή που, ενώ η διεθνής ηθοποιός μας φωτογραφιζόταν στο κόκκινο χαλί, στη θέα ενός παρευρισκόμενου με ειδικές ανάγκες έσπευσε να τον βάλει στο κόκκινο χαλί, παρά τη… μουρμούρα των ανδρών ασφαλείας, δίνοντάς του τη χαρά να ζήσει κι αυτός τη μαγεία του κόκκινου χαλιού. Μία κίνηση ανθρωπιάς της Δέσποινας Μοίρου, που έκανε άπαντες να τη χειροκροτούν και να την επιβραβεύουν!

despoina moirou13093

«Πρώτα να είμαστε άνθρωποι» ήταν το μήνυμα που βροντοφώναζε σε όλους, κάνοντας μέχρι και τη διάσημη Ιταλίδα ηθοποιό Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα να την πλησιάσει και να τη συγχαρεί γι’ αυτό που έκανε, και παράλληλα να τη συγκινήσει, λέγοντάς της ότι τη θυμόταν από την ταινία «Ουρανία», που είχε γυρίσει πριν από πολλά χρόνια η Ιταλίδα ντίβα στην Κρήτη, μια και για τη 18χρονη τότε Δέσποινα Μοίρου ήταν η πρώτη της ταινία.

Παράδειγμα ανθρώπου

«Ξεχνιέσαι εσύ, Δέσποινα; Και η κίνηση ανθρωπιάς σου με συγκλόνισε. Χαίρομαι για την επιτυχία σου στο Χόλιγουντ, αλλά θα μείνεις στην ιστορία ως παράδειγμα ανθρώπου! Ολη η μόστρα κλαίει σήμερα!» της εξομολογήθηκε χαρακτηριστικά η Κουτσινότα, κάτι που αντίστοιχα έπραξε και η διάσημη Τζέσικα Τσαστέιν, που μόλις είδε το σκηνικό την αγκάλιασε, λέγοντάς της: «Αυτό δεν το έκανε ποτέ κανείς διεθνής ηθοποιός παγκοσμίως, σε κανένα φεστιβάλ! Μπράβο σου, Δέσποινα»!

despoina moirou130931
Με τη Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα

Κλείνοντας το ρεπορτάζ, να αναφέρουμε ότι η Μοίρου κατά την τριήμερη παρουσία της στο Φεστιβάλ της Βενετίας εντυπωσίασε με τις ενδυματολογικές της εμφανίσεις, διά χειρός Lulu, Venera Tapaki και Tasos Mitropoulos, με δημιουργία του οποίου παρέλαβε το βραβείο της από το Φεστιβάλ Βενετίας, 80th Venice Film Festival Awards 2023 & Prestige show production, τους υπευθύνους Οσκαρ στο φεστιβάλ και ειδική επιτροπή, ενώ στις 7 Σεπτέμβρη, μάλιστα, μπήκε και η ίδια σε επιτροπή για να ψηφίσει τον νέο ανερχόμενο ηθοποιό σε VIP event της διεθνούς Σταυρούλας Νικολάου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...