Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

Έλενα Κουντουρά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυθεντικός»

Συμμετείχε σε τέσσερις από τις πιo σημαντικές επιτροπές του...

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Φίλιππος Πλιάτσικας: «Δεχτήκαμε άδικη και ανήθικη επίθεση»

Ο Πλιάτσικας έσπασε τη σιωπή του για τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ Γιώργο Γιαννόπουλο και τις αποκαλύψεις περί παιδεραστίας

Τη σιωπή του αποφάσισε να σπάσει ο Φίλιππος Πλιάτσικας σχετικά με τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ Γιώργο Γιαννόπουλο, ενάμιση χρόνο μετά την αποκάλυψη ότι εμπλέκεται σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ανήλικων παιδιών. Ο καλλιτέχνης βρέθηκε καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ και μίλησε για τον άλλοτε συνεργάτη του, αλλά και για το σοκ που έπαθε όταν ενημερώθηκε για όλα όσα είχε διαπράξει.

giorgos giannopoulos kentriki
Γιώργος Γιαννόπουλος

«Σίγουρα πολύς κόσμος του σιναφιού μας σκέφτηκε για μια ρωγμή στο συγκρότημα. Και το σινάφι μας δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά στον κόσμο. Ημουν όμως σίγουρος και αποδείχθηκε αυτό ότι οι τοξικοί είναι μειοψηφία. Δηλαδή ένας μουσικός που υπήρχε με τους Πυξ Λαξ στο παρελθόν, που έχουν περάσει πάρα πολλοί μουσικοί από εμάς, ο οποίος μουσικός έκανε κάτι ή δεν έκανε κάτι αν ήταν συνεργάτης σας εδώ στην εκπομπή, σημαίνει κάτι για το δικό σας ποιόν και την εκπομπή που έχετε; Αυτό ήταν ξεκάθαρο για εμάς στο δικό μας μυαλό» είπε αρχικά ο Φίλιππος Πλιάτσικας και συνέχισε.

filippos pliatsikas220932

«Ανακοίνωση»

«Δηλαδή δεν αμφισβητήσαμε ποτέ την κρίση του πολύ κόσμου. Βγάλαμε και μια ανακοίνωση τότε που τη φτιάξαμε με τον Μπάμπη Στόκα, ξεκάθαρη και πολύς κόσμος αγκάλιασε όντως το αυτονόητο. Που το αυτονόητο είναι ότι αυτοί οι τύποι, ο Μπάμπης και ο Φίλιππος, έχουν δύο κόρες, οι οποίες, τότε που έγινε η συναυλία για τον Μάνο (σ.σ.: Ξυδούς) και είδαμε ύστερα από χρόνια τον άνθρωπο αυτόν που είχε έρθει για να παίξει, ήταν πέντε χρονών και ήταν στα ίδια καμαρίνια. Τι θες να πεις δηλαδή; Σε τι μπορεί αυτό να αφορά αυτούς τους δύο ανθρώπους; Είδα την τοξικότητα που, όμως, την ήξερα και από παλιά. Εμείς είχαμε απείρως περισσότερο κόσμο να μας ακολουθεί και να έρχεται στις συναυλίες μας από την επίθεση που μας έγινε για αυτό το πράγμα. Δηλαδή τα εισιτήρια που κάναμε φέτος, σαν Πυξ Λαξ, συγκρίνονται μόνο με το 1999-2000. Από την αμέσως προηγούμενη χρονιά, πριν από την ανήθικη και άδικη επίθεση που δεχτήκαμε, τριπλασιάστηκαν».

Υπενθυμίζεται πως ο άλλοτε ντράμερ του γνωστού συγκροτήματος καταδικάστηκε τον Ιούνιο σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή για τη μία από τις τέσσερις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών από το 2007 έως το 2015. Ωστόσο, απαλλάχτηκε για τις άλλες τρεις υποθέσεις που τον βάρυναν, με το δικαστήριο να κρίνει πως οι πράξεις που του αποδίδονται είναι πλημμεληματικού βαθμού και έτσι έχουν παραγραφεί, λόγω παρέλευσης πενταετίας.

Στον 71χρονο μουσικό αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ενώ για την αναστολή ορίστηκε ως μοναδικός όρος η υποχρεωτική εμφάνισή του σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

filippos pliatsikas22093

Η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του μουσικού για δύο υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών που, ωστόσο, όπως σημείωσε, έχουν παραγραφεί, αλλά και την απαλλαγή του για τις άλλες δύο πράξεις, λόγω αμφιβολιών. Βέβαια, όταν καταδικάστηκε, ο Γιώργος Γιαννόπουλος εξέτιε ήδη ποινή 5ετούς κάθειρξης που του είχε επιβληθεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης στον Ωρωπό την περίοδο 2011-2013.

Ο γάμος που μαθεύτηκε από… σπόντα

Για τον δεύτερο γάμο του, γεγονός που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας η «Espresso» τον περασμένο Ιούνιο, αποκαλύπτοντας τότε τη σχετική αναγγελία, μίλησε τώρα, για πρώτη φορά, ο Φίλιππος Πλιάτσικας. Oπως τόνισε, μάλιστα, ο δημοφιλής τραγουδοποιός και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Πυξ Λαξ, επρόκειτο για ένα γεγονός που μαθεύτηκε από… σπόντα!

filippos pliatsikas220931

«Εγώ με τη σύζυγό μου είμαστε μαζί πέντε χρόνια, είμαστε σύντροφοι, είμαστε δίπλα. Είναι ένα πλάσμα που με έχει βοηθήσει, υπάρχει αγάπη» είπε αρχικά ο 55χρονος καλλιτέχνης για την πολύ νεότερή του πιανίστρια Ελευθερία Ναθαναήλ. «Αποφασίσαμε λοιπόν, πολύ διακριτικά, με λίγους δικούς μας ανθρώπους, να πάμε στο δημαρχείο. Εκεί μας είπαν ότι είναι υποχρεωτικό να το ανακοινώσουμε σε αγγελία, ακόμα και για πολιτικό γάμο. Από τον δήμο μάς είπαν ότι αυτά δεν τα διαβάζει κανείς, αλλά δεν ισχύει.

Βγήκε 8 το πρωί και 8.30 μάς έπαιρναν τηλέφωνα» σημείωσε ο Φίλιππος Πλιάτσικας στη συνέντευξή του στο «Στούντιο 4» της ΕΡΤ, αναφέροντας και κάποια στοιχεία για τη σχέση του με τη δεύτερη σύζυγό του. «Στη σχέση μας δεν έχει αλλάξει κάτι, είναι ο ένας δίπλα στον άλλον. Είναι και εκείνη μουσικός. Παίζει πιάνο, είναι κλασική μουσικός, και εκεί είναι που μαθαίνει ο ένας από τον άλλον πράγματα» σχολίασε ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

7560 ELEFTHERIA NATHANAIL FILIPOS PLIATSIKAS 432023

Οπως είχε αποκαλύψει η «Espresso» στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της 15ης Ιουνίου για το δεύτερο «στεφάνι» του «Mr Πυξ Λαξ», η Ελευθερία Ναθαναήλ, ως ταλαντούχα μουσικός (με σπουδές σε Ελλάδα και Αυστρία), κινείται με άνεση σε ένα μεγάλο φάσμα της εγχώριας σκηνής. Κλασική πιανίστρια, συνθέτει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και video dance projects, ενώ είναι καθηγήτρια Κλασικού Πιάνου στο Μουσικό Τμήμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Εκείνο που της αρέσει περισσότερο πάντως είναι να παίζει πλήκτρα και ακορντεόν στους Πυξ Λαξ, αλλά και να πειραματίζεται μουσικά είτε ως Livertia, όπως συστήνεται καλλιτεχνικά στο κοινό, είτε ως μέλος του ντουέτου Fleur, που έχει φτιάξει εδώ και καιρό ως πιανίστρια μαζί με την τσελίστα Ειρήνη Αναστασίου. Οι δυο τους, μάλιστα, έχουν κάνει μια εξαιρετική διασκευή στο «Eleanor Rigby» των Beatles.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...