Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Μαίρη Χρονοπούλου: Στο φως το ιατροδικαστικό πιστοποιητικό που δίνει το πράσινο φως για αποτέφρωση

Ερευνα της Αστυνομίας στο σπίτι της για τις συνθήκες της μοιραίας πτώσης

Μόλις ένα 24ωρο πριν από το τελευταίο προγραμματισμένο «πάρτι» της Μαίρης Χρονοπούλου στο σπίτι της στην Παιανία, η «Espresso» κατ’ αποκλειστικότητα δημοσιεύει το ιατροδικαστικό πιστοποιητικό που εκδόθηκε χθες, δίνοντας έτσι το πράσινο φως για την αποτέφρωση της ηθοποιού με όλο το εθιμοτυπικό που εκείνη επέλεξε, χειρόγραφα έγραψε και υπέδειξε στους φίλους της, ορκίζοντάς τους να το ακολουθήσουν κατά γράμμα!

Το ιατροδικαστικό πιστοποιητικό, το οποίο συντάχθηκε από τον ιατροδικαστή Εμμανουήλ Σακελλιάδη, επίκουρο καθηγητή του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, προς διενέργεια αποτέφρωσης (ύστερα από νεκροτομή), αναφέρει πως «η Χρονοπούλου Μαρία απεβίωσε την 06/10/23 και ώρα 14.12 στο Γ.Ν. Αθηνών “Ο Ευαγγελισμός”, με αιτία θανάτου “Ενδοκρανία αιμορραγία τραυματικής αιτιολογίας υπό εργαστηριακή διερεύνηση”».

pistopioitiko thanatou12103

Eργαστηριακές εξετάσεις

Σύμφωνα με το πιστοποιητικό, η ηθοποιός «δεν φέρει βηματοδότη ή άλλα τυχόν ακατάλληλα προς αποτέφρωση ιατροτεχνικά μέρη» και πως «πρόκειται για θάνατο που έχει διερευνηθεί ιατροδικαστικώς, έχουν ληφθεί τυχόν απαραίτητα υλικά για εργαστηριακές εξετάσεις και δεν προκύπτει ιατροδικαστικό κώλυμα για την αποτέφρωση της σορού».

«Μέσα από το πιστοποιητικό γίνεται σαφές ότι πρόκειται για αιμάτωμα από τραυματισμό, αλλά δεν αναφέρεται αιτία, το εάν δηλαδή προέρχεται από πτώση ή από κάτι άλλο. Γι’ αυτόν τον λόγο αναφέρεται απόλυτα και διευκρινιστικά ότι ελήφθησαν στοιχεία υπό διερεύνηση. Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση του θανάτου της θα έχει συνέχεια…» λέει χαρακτηριστικά στην «Espresso» ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και νομικός σύμβουλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Δημήτρης Χατζημιχάλης.

Ο δικηγόρς Δημήτρης Χατζημιχάλης

Ληξιαρχείο Αθηνών

Το ιατροδικαστικό πιστοποιητικό -το οποίο παρουσιάζει σήμερα σε αποκλειστικότητα η «Espresso»- παραδόθηκε χθες στις 12 το μεσημέρι στο γραφείο τελετών «Πουλάκη», στην Παιανία, προκειμένου στη συνέχεια να παραδοθεί στο Ληξιαρχείο Αθηνών, ώστε να εκδοθεί η άδεια αποτέφρωσης της Μαίρης Χρονοπούλου.

thanos poulakis12103
Ο Θάνος Πουλάκης από το γραφείο τελετών

Στο πιστοποιητικό λοιπόν γίνεται σαφές ότι έχουν ληφθεί τυχόν απαραίτητα βιολογικά υλικά για εργαστηριακές εξετάσεις. Πιστοποιείται δηλαδή μόνο το αίτιο θανάτου και όχι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατος της σταρ του σινεμά. Ωστόσο, το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που είναι διαφορετικό έγγραφο από το πιστοποιητικό προς διενέργεια αποτέφρωσης, αναμένεται να εκδοθεί σήμερα το πρωί και αμέσως να σταλεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Παιανίας.

xronopoulou 5

Στη συνέχεια αστυνομικοί θα βρεθούν στο σπίτι της και στον χώρο όπου συνέβη το ατύχημα της Μαίρης Χρονοπούλου και εκεί όπου τη βρήκαν αναίσθητη εκείνη τη μοιραία Κυριακή η οικιακή βοηθός και ένας στενός της φίλος, προκειμένου να ερευνηθεί και στη συνέχεια θα ακολουθήσει εξέταση μαρτύρων. Εξάλλου, μετά τον θάνατό της, το σπίτι της φυλάσσεται από τις αστυνομικές Αρχές, ώστε να μη χαθεί τίποτα από τα υπάρχοντά της.

Ολα έτοιμα για το αυριανό τελευταίο «πάρτι» στην Παιανία

Το θρίλερ γύρω από τον χαμό της Χρονοπούλου μπορεί όλες αυτές τις ημέρες να έμοιαζε με σενάριο βγαλμένο από το «CSI», όμως η στιγμή που θα την αποχαιρετήσουν οι δικοί της άνθρωποι πλησιάζει. Η τέφρα της, εξαϋλωμένη εικόνα μιας λαμπρής προσωπικότητας, μιας λαμπερής ηθοποιού και πρωταγωνίστριας, μιας ανυπέρβλητης και εμβληματικής ψυχής και προσωπικότητας, θα σκορπιστεί στους πέντε ανέμους ή θα παραμείνει στην αλαβάστρινη τεφροδόχο της, φυλαγμένη στο μνημείο όπου θα τοποθετηθεί, στο μυστικό προς στιγμήν σημείο του κήπου της. Εκεί όπου θα ανεγερθεί το μνημείο της με την επιγραφή που θα δηλώνει για πάντα ότι υπήρξε σπουδαία!

xronopoulou komninos8207

«Μαίρη Χρονοπούλου. Ηθοποιός. Αγαπούσε τα παιδιά». «Αν ξαναγεννιόμουν, θα έκανα παιδιά» είχε πει η Μαίρη, και με αυτόν τον καημό έφυγε από αυτόν τον κόσμο, για να ξαναγεννηθεί σε μια άλλη ζωή και να γίνει μάνα. Η ίδια θεωρούσε τη μητρότητα το υψηλότερο ιδανικό, την υψηλότερη αξία που δεν μπόρεσε ποτέ να υπηρετήσει μέσα από το φυσικό της σώμα, αλλά βίωσε τη μεγαλοψυχία της προσφοράς, αφού ήταν εκείνη που έδωσε όλη της την περιουσία (δεν κράτησε ούτε καρφίτσα για την ίδια) στο «Χαμόγελο του παιδιού»! Η Χρονοπούλου ήθελε να είναι απαλλαγμένη από την ύλη, έτοιμη για τη μεγάλη μετάβαση.

xronopoulou 2

Hρεμο ταξίδι

Η Μαίρη, όμως, πέταξε. Εγινε πουλί. Της αξίζει να ξεκουραστεί, να περάσει στην ανάμνηση ως ένα λαμπερό αστέρι του καλλιτεχνικού κόσμου, των προσωπικοτήτων που υπηρέτησαν τον πολιτισμό, την τέχνη αλλά και τα γράμματα. Της αξίζει να φύγει σε ήρεμο ταξίδι, χωρίς γρίφους και αδιευκρίνιστα μυστήρια. Ετσι θα αποχαιρετήσουμε κι εμείς τη Μαίρη. Ως μια γυναίκα που μας αποχαιρέτησε τόσο αιφνίδια όσο έλαμψε το μεγάλο της αστέρι. «Ολοι οι άνθρωποι γεννιούνται με ένα άστρο στο κούτελο, κι αν δεν το έχεις, ό,τι και να κάνεις, δεν πρόκειται ποτέ να γίνεις σπουδαίος». Η Μαίρη το είχε, αλλά μπορούσε να διακρίνει και όσους το διέθεταν.

xronopoulou kourkoulos

Η Μαίρη θα οδηγηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι στο σπίτι που λάτρεψε στην Παιανία, το οποίο είναι έτοιμο να την υποδεχτεί με ανοιχτά παράθυρα, με πολλά λευκά τριαντάφυλλα, λουλούδια και φωτιές. Με μουσική στα ηχεία. Την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, η μεγάλη σταρ προσκαλεί τους φίλους της στο μεγαλύτερο πάρτι των τελευταίων στιγμών της ζωής της. Και θα είναι το πιο λαμπερό, αφού εκεί θα την αποχαιρετήσουν όχι μόνο οι φίλοι που αγάπησε και την αγάπησαν, αλλά και άγνωστοι που τη θαύμασαν και την εκτόξευσαν στον γαλαξία των αστέρων.

mairi xronopoulou 5

Η Μαίρη Χρονοπούλου, με μεϊκάπ, μαλλιά και πλούσιο άρωμα, θα βρίσκεται ως Ωραία Κοιμωμένη στο φέρετρό της. Το λευκό της φέρετρο δεν έχει καμία σχέση με τα συνηθισμένα. Μπορεί να είναι κατασκευασμένο από ειδικό υλικό και βαμμένο με ειδικό χρώμα, ώστε να αποτεφρωθεί, αλλά θα έχει και εκείνο τη λάμψη της. Μια ολόλευκη υπερπολυτελής νεκροφόρα -αν και η Μαίρη δεν ήθελε νεκροφόρα, γιατί ήθελε να μεταφερθεί σε κλειστό βαν, αλλά αυτό δεν επιτρέπεται από τον νόμο– θα τη μεταφέρει στο σπίτι της και από εκεί στις 2 το μεσημέρι θα αναχωρήσει με τραγούδια και χορό για τη Ριτσώνα, όπου για τελευταία φορά θα της πουν «αντίο» οι φίλοι της πριν εκείνη γίνει στάχτες.

mairi

Η «Espresso» κατέγραψε από την πρώτη στιγμή με πλούσιο ρεπορτάζ και ακριβείς πληροφορίες όλο το χρονικό του τραυματισμού, του θανάτου, αλλά και τα της αποτέφρωσης της Μαίρης Χρονοπούλου. Και θα σας παρουσιάσει με λεπτομέρεια κάθε στιγμή και κάθε δευτερόλεπτο από το τελευταίο της ταξίδι.

protoselidoo3 protoselidoo2 protoselidoo1

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....