Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ναταλία Τσαλίκη: «Κουβαλάμε το βαρίδι του τι θα πουν οι άλλοι για εμάς. Ζούμε για τους άλλους»

«Αυτό μας στερεί την ελευθερία, μας κάνει στερημένα, λειψά άτομα και δεν είμαστε ελεύθεροι»

Η Ναταλία Τσαλίκη φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην παράσταση «Μικρά συζυγικά εγκλήματα», στους νέους ανθρώπους και στο τι κάνει για να αποφορτιστεί.

natalia tsaliki36

«Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον έργο που μιλά για την πυρηνική σχέση της οικογένειας, τον άντρα και τη γυναίκα, το ζευγάρι. Έχει σασπένς, ένα ύφος νουάρ μυθιστορήματος, το παλιό σινεμά, του Χίτσκοκ, αλλά και με πολύ βάθος. Μιλά για ένα ζευγάρι μετά από 20 χρόνια γάμου, μετά από ένα ατύχημα που παθαίνει ο άντρας και το ζευγάρι πρέπει να επανεφεύρει τη σχέση του», είπε αναφερόμενη στην παράσταση.

natalia tsaliki39Και πρόσθεσε: «Ξεκινάμε να μην ακούμε τον εαυτό μας, να μην καταλαβαίνουμε ποιοι είμαστε, οπότε όλη αυτή τη δουλειά τη βγάζουμε στον άλλον. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς στον εαυτό μας δεν το κάνουμε και ασχολούμαστε συνέχεια με τους άλλους. Μας φταίει το άλλο, το διαφορετικό. Κουβαλάμε το βαρίδι του τι θα πουν οι άλλοι για εμάς. Ζούμε για τους άλλους και όχι για εμάς. Αυτό μας στερεί την ελευθερία, μας κάνει στερημένα, λειψά άτομα και δεν είμαστε ελεύθεροι. Το μυαλό μας έχει μία μουτζούρα, σκουπίδια μέσα. Ασχολούμαστε με όχι ουσιαστικά πράγματα».

Στη συνέχεια μίλησε για τους νέους και την ελευθερία. «Δεν δίνουμε στους νέους τα εφόδια για να έχουν ένα όραμα, μία ελπίδα να ακουμπήσουν κάπου. Όλη την ορμή που έχουν οι νέοι θα έπρεπε η πολιτεία μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα να τους ωθήσει στον αθλητισμό και τις τέχνες. Μέσα από αυτό το περιβάλλον άρχισα σιγά σιγά να ασχολούμαι, να βλέπω τι λάθη κάνω.

natalia tsaliki219Όταν απαιτώ από τους άλλους πρέπει να απαιτήσω πρώτα από εμένα. Η ζωή δεν είναι εύκολη. Για να κατακτήσεις την ελευθερία θέλει αγώνα. Πρέπει να βρεις τα όριά σου. Αφού κάνεις αυτή τη διαδρομή φτάνεις σε ένα σημείο που λες “θα αναπνεύσω”. Τίποτα δεν σου χαρίζεται. Και ποιος είπε ότι είναι εύκολη η ζωή; Έχεις υποχρέωση να κατακτήσεις τη χαρά και την ελευθερία σου».

natalia tsaliki37

Κλείνοντας εξομολογήθηκε πώς αποφορτίζεται και τι την κάνει χαρούμενη. «Με κάνει χαρούμενη να είμαι με τον εαυτό μου, να βγαίνω από την πρίζα. Να ηρεμώ με μουσική ή ένα βιβλίο. Να κάνω μία ωραία συζήτηση με ανθρώπους που αγαπώ, αλλά συζήτηση επί της ουσίας. Αυτά με γειώνουν.

natalia tsaliki215Δεν είμαι όλη μέρα ζεν, προσπαθώ. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Προσπαθείς να πεις «ναι, θα ηρεμήσω», αλλιώς αν αφεθείς θα σε πάρει από κάτω. Με τι κουράγιο θα ανέβεις στη σκηνή να παίξεις και να δώσεις στον κόσμο κάτι να ξεφύγει από όσα βλέπουμε στην τηλεόραση; Μία καλή θεατρική παράσταση, ένα καλό θεατρικό έργο σε αποσπά από αυτά τα πράγματα και σε κάνει να ηρεμείς , να έρχεσαι σε επαφή με το μέσα σου».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...