Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Ο παλαίμαχος άσος ήταν αρχηγικό μέλος του καρτέλ που εισήγαγε 67 κιλά κοκαΐνης στην Ελλάδα

«Γκολ» και σε ξένα κρεβάτια

Αποκαλυπτική της δράσης του 41χρονου πρώην «μπαλαδόρου», ο οποίος κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του και έγινε αρχηγικό μέλος του καρτέλ κοκαΐνης που εισήγαγε τη «λευκή κυρία» από το Εκουαδόρ στην Ελλάδα, με τη βοήθεια δύο ψυκτικών, είναι η κατάθεση αστυνομικού της Δίωξης Ναρκωτικών που ξεσκέπασε τον πρώην άσο των γηπέδων με τα ακριβά γούστα!

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του 41χρονου drug dealer των 67 κιλών κοκαΐνης, αξίας άνω των 2.000.000 ευρώ, ο οποίος ήταν λάτρης της μεγάλης ζωής, καθώς κυκλοφορούσε με ακριβά αυτοκίνητα και ρούχα επώνυμων οίκων, ενώ έκανε συχνά ταξίδια στο εξωτερικό, ξεκίνησε πριν από ένα δίμηνο, όταν περιήλθαν σε γνώση της «λαγωνικών» της Δίωξης Ναρκωτικών πληροφορίες για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική σε χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας.

Ο Εσκομπάρ στη Νίκαια

Εν συνεχεία, αστυνομικοί έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση τόσο το σπίτι του επίδοξου… Εσκομπάρ στη Νίκαια, όπου διέμενε μαζί με τη σύζυγο και το ανήλικο παιδί του, όσο και το πολυτελές διαμέρισμα-ερωτικό καταφύγιό του στη Γλυφάδα, όπου συναντούσε την 24χρονη ερωμένη του, και διαπίστωσαν ότι ο 41χρονος, εκτός από πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίστηκε σε ομάδες που πέρασαν από τη Superleague, ήταν και δυνατός «παίκτης» του καρτέλ! Και αυτό γιατί είχε αναλάβει τις επαφές με τους εισαγωγείς των ναρκωτικών, τον συντονισμό της παραλαβής τους από τα εμπορευματοκιβώτια και την παράδοσή τους στους τελικούς διακινητές.

Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε ο αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών την περασμένη Τρίτη, συνεργάτες του 41χρονου, ο οποίος έπαιζε… μπάλα με το καρτέλ κοκαΐνης τουλάχιστον από το 2022, ήταν ένας 31χρονος ψυκτικός, στον οποίο είχε ανατεθεί η παραλαβή των ναρκωτικών ουσιών από τους μηχανισμούς ψύξης των εμπορευματοκιβωτίων και ένας 36χρονος, χειριστής του συστήματος εντοπισμού και καταγραφής βλάβης των ψυκτικών μηχανισμών των εμπορευματοκιβωτίων, που παρείχε πρόσβαση στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την παραλαβή-εξαγωγή των ναρκωτικών από το λιμάνι του Πειραιά.

«Για την επίτευξη του σκοπού αυτού και για να δικαιολογείται η πρόσβαση του στο λιμάνι του Πειραιά, ο ποδοσφαιριστής είχε συστήσει νόμιμη εταιρία επισκευής και συντήρησης ψυγείων-εμπορευματοκιβωτίων κοντέινερ με έδρα τη Νίκαια και υπάλληλο τον δεύτερο συνεργό του» αναφέρεται στην κατάθεση του αστυνομικού. Σε άλλο σημείο της, που αφορά το modus operandi της οργάνωσης, τονίζεται ότι ο 36χρονος δήλωνε ότι υπάρχει βλάβη στο εμπορευματοκιβώτιο με τα ναρκωτικά, πετυχαίνοντας τη μεταφορά του σε σημείο προσβάσιμο στους συνεργούς του, και στο τελικό στάδιο, με το πρόσχημα της επιδιόρθωσης της βλάβης, ο ποδοσφαιριστής και ο ψυκτικός παρελάμβαναν την κοκαΐνη από τον ψυκτικό μηχανισμό του κοντέινερ, προτού τη βγάλουν από το λιμάνι με εταιρικό αυτοκίνητο.

«Λίγες ημέρες προτού φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά εμπορευματοκιβώτιο έμφορτο με κόκα εντός του μηχανισμού ψύξης, οι Αλβανοί υπήκοοι, ηγετικά στελέχη, ενημέρωναν τον ποδοσφαιριστή και αυτός με τη σειρά του τον συνεργό του, προκειμένου να προβούν στον εικονικό έλεγχο και στην επισκευή του εμπορευματοκιβωτίου» περιγράφεται και, αμέσως μετά, τονίζεται: «Ο τρίτος συνεργός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως υπάλληλος άλλης εταιρίας με έδρα την Αθήνα, που δραστηριοποιείται εντός του λιμένα Πειραιώς με αντικείμενο την επίβλεψη της ρευματοδότησης και των βλαβών στα κοντέινερ-ψυγεία, δήλωνε εικονική βλάβη του εμπορευματοκιβωτίου στην εταιρία που ανήκει το κοντέινερ, και αυτό μεταφερόταν σε χώρο προσβάσιμο, κρυμμένο ή δυσχερώς επιτηρήσιμο από κάμερες ασφαλείας του λιμανιού (…), προκειμένου δήθεν να επισκευάσουν το εμπορευματοκιβώτιο, εξάγοντας παράλληλα από τον μηχανισμό ψύξης αυτού τις ναρκωτικές ουσίες και αποθηκεύοντάς τες προσωρινά».

Στο… κατόπι της «ναρκoτριπλέτας» ειδική ομάδα της Αστυνομίας

Oπως προκύπτει από την κατάθεση του αστυνομικού της Δίωξης Ναρκωτικών, στελέχη της υπηρεσίας είχαν στήσει ειδική ομάδα και ξεκίνησαν να παρακολουθούν τη «ναρκοτριπλέτα» στο λιμάνι του Πειραιά. «Αφού θέσαμε αυτούς σε διακριτική επιτήρηση τη 16η Οκτωβρίου και ώρα 03.50, εντοπίστηκαν ο ποδοσφαιριστής και ο δεύτερος συνεργός του να εξέρχονται από τις οικίες τους, να επιβαίνουν σε ένα βαν και να μεταβαίνουν στο λιμάνι του Πειραιά. Περί ώρα 04.00 αφίχθησαν στην είσοδο του λιμανιού, πλην όμως φάνηκε να συναντούν κόλλημα κατά την είσοδό τους σε αυτό.

Πλήθος κοντέινερ

Εξαιτίας αυτού, έφυγαν και επέστρεψαν περί ώρα 06.30. Περί ώρα 07.00 εισήλθαν εντός του λιμανιού και επιβιβάστηκαν σε εμπορικό πλοίο, έμφορτο με πλήθος εμπορευματοκιβωτίων, όπου και επισκεύασαν ένα εξ αυτών» αναφέρεται στην κατάθεση, αποσπάσματα της οποίας δημοσίευσε το newsit.gr. Αμέσως μετά τονίζεται: «Στη συνέχεια αποβιβάστηκαν και μετέβησαν σε χώρο που βρισκόταν σε σειρά πλήθος κοντέινερ, στην προβλήτα 2, όπου και πραγματοποίησαν εργασίες. Τα άτομα εντοπίστηκαν να μεταφέρουν μαύρους σάκους μεταφοράς-σακ βουαγιάζ, πλην όμως, λόγω της απόστασης και του πλήθους των ατόμων που βρίσκονταν στο σημείο, η συνεχόμενη επιτήρησή τους είχε κίνδυνο αποκάλυψης των αστυνομικών.

Ετσι, δεν κατέστη δυνατό να διακριβωθεί αν κατάφεραν να εξαγάγουν εκείνη τη χρονική στιγμή τους σάκους ή ανέβαλαν την εξαγωγή μεταγενέστερα, που θα σκοτείνιαζε και η κίνηση των εργατών στο λιμάνι θα ήταν αραιή, καθώς ο όγκος των σάκων μεταφοράς δεν μπορούσε να προσδιοριστεί. Περί ώρα 13.30 επιβιβάστηκαν στο εταιρικό βαν και περί ώρα 13.45 αφίχθησαν έξωθεν του κλειστού γκαράζ στη Νίκαια Αττικής, όπου και οι αστυνομικοί της υπηρεσίας μας, από κοινού με άντρες της ΕΚΑΜ, τους ακινητοποίησαν».

Συνολικά, από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοκαΐνη βάρους 66 κιλών και 989 γραμμαρίων, δύο αυτοκίνητα (το ένα τύπου βαν), μια μοτοσικλέτα, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ένας μετρητής χαρτονομισμάτων και ένα λάπτοπ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...