Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Πρόγραμμα ΤΝ παρουσίασε πώς θα ήταν σήμερα μέλη του καταραμένου «Club 27» που έχουν φύγει από τη ζωή

Ζουν αναμεσά μας

«Ζήσε γρήγορα, πέθανε νέος» είναι το κλισέ σλόγκαν που έχει επιβάλει η ροκ μουσική και δυστυχώς για αρκετούς από τους μεγαλύτερους θρύλους της μουσικής βιομηχανίας η φράση αποδείχτηκε αληθινή.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Ενα είναι το χαρακτηριστικό που τους συνδέει όλους, η ηλικία του θανάτου τους, καθώς έφυγαν από τη ζωή στα 27 τους χρόνια, κάνοντας πολλούς να μιλούν για το «Κλαμπ των 27χρονων», τους οποίους φέρεται ότι κυνηγάει μια «κατάρα». Από τον Κερτ Κομπέιν και τον Τζιμ Μόρισον μέχρι τον Τζιμι Χέντριξ και την Τζάνις Τζόπλιν, ποιος δεν θα ήθελε να είναι ζωντανοί για να απολαμβάνει τις μοναδικές δημιουργίες τους! Μια γεύση από το πώς θα ήταν στις ημέρες μας δίνει το πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης Midjourney, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Star».

amy winehouse23103
Εϊμι Γουάινχαουζ

Το πιο πρόσφατο μέλος του «Club 27» είναι η Εϊμι Γουάινχαουζ, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 23 Ιουλίου του 2011 από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Αν ήταν ζωντανή στις μέρες μας, η τραγουδίστρια των επιτυχιών «Back to Black» και «Rehab» θα ήταν 40 ετών και, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημιούργησε η Τεχνητή Νοημοσύνη, θα έμοιαζε σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα από πάνω της, ενώ θα είχε διατηρήσει το χτένισμα των μαλλιών της που έγινε το σήμα κατατεθέν της.

kurt cobain23103
Κερτ Κομπέιν

Ο τραγουδιστής των Nirvana Κερτ Κομπέιν θα ήταν 56 ετών σήμερα και, όπως τον «είδε» το Midjourney, θα είχε διατηρήσει τα μακριά, ολόισια ξανθά μαλλιά του. Ο ερμηνευτής επιτυχιών όπως το «Smells Like Teen Spirit», που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι στις 5 Απριλίου του 1994, αν ήταν ζωντανός θα έφερε στο μέτωπο τα πρώτα σημάδια από το πέρασμα του χρόνου. Ωστόσο θα συνέχιζε να επιλέγει το νεανικό ντύσιμο του «ροκά», φορώντας τζιν μπουφάν και μπλούζες με στάμπα.

jim morrison23103
Τζιμ Μόρισον

Ο Τζιμ Μόρισον, αν δεν είχε βρεθεί νεκρός στην μπανιέρα του στο Παρίσι στις 3 Ιουλίου 1971, θα είχε πατήσει τα 80 έτη στις μέρες μας. Στα γεράματα ο κεντρικός τραγουδιστής των Doors, που έκανε επιτυχίες με τραγούδια όπως τα «Light My Fire» και «L.A. Woman», θα είχε διατηρήσει τη γοητεία που είχε στα νιάτα του. Παρότι, σύμφωνα με την Τεχνητή Νοημοσύνη, θα είχε αποκτήσει φαλάκρα, θα συνέχιζε να έχει μακριά μαλλιά, δεν αποκλείεται να είχε αφήσει μούσι και θα επέμενε να προτιμάει τζιν ρούχα.

Τζίμι Χέντριξ

Ο κορυφαίος κιθαρίστας στην ιστορία της ροκ μουσικής Τζίμι Χέντριξ θα ήταν έναν χρόνο μεγαλύτερος από τον Τζιμ Μόρισον, αν ήταν ακόμη ανάμεσά μας. Ο μουσικός και τραγουδιστής, που έφυγε από τη ζωή από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών στις 18 Σεπτεμβρίου του 1970, θα είχε γεράσει «σαν το παλιό, καλό κρασί». Στα 81 του, ο τραγουδιστής του «Voodoo Child», που έβαλε φωτιά στην κιθάρα του πάνω στη σκηνή του Monterey Pop Festival, θα είχε αποκτήσει αρκετές ρυτίδες και, όπως τον φαντάστηκε η Τεχνητή Νοημοσύνη, το πρόσωπό του θα έμοιαζε πολύ με το πρόσωπο του σταρ του Χόλιγουντ Μόργκαν Φρίμαν.

Η Τζάνις Τζόπλιν ήταν η μεγαλύτερη γυναίκα ροκ σταρ της εποχής της, όταν πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης, στις 4 Οκτωβρίου του 1970. Αν ήταν ζωντανή στις μέρες μας η ερμηνεύτρια του «Piece of My Heart», η οποία έγινε σύμβολο του Φεστιβάλ Γούντστοκ το 1968, θα ήταν συνομήλικη του Τζίμι Χέντριξ. Στα 81 της η Τζόπλιν θα συνέχιζε να είναι αντισυμβατική, δεν θα αποχωριζόταν την ηλεκτρική κιθάρα και, σύμφωνα με μία από τις φωτογραφίες που δημιούργησε το Midjourney, δεν αποκλείεται να είχε κάνει τατουάζ στο πρόσωπο.

bria jones23103
Μπράιαν Τζόουνς

Ο κιθαρίστας των Rolling Stones Μπράιαν Τζόουνς, που πνίγηκε στην πισίνα του σπιτιού του στο Σάσεξ της Αγγλίας τον Ιούνιο του 1969, θα ήταν ένας «γερόλυκος» της ροκ, αν ήταν ακόμη ζωντανός. Το πρόσωπό του στα 81 του χρόνια θα ήταν αρκετά ρυτιδωμένο, με χαρακτηριστικά που θα τον έκαναν να μοιάζει πολύ με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Μικ Τζάγκερ όπως είναι στην εποχή μας. Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν είχε καμία αμφιβολία ότι και ο Τζόουνς θα παρέμενε πιστός στα τζιν και τον απεικόνισε να φοράει ένα ξεβαμμένο τζιν μπουφάν.

Ντέιβ Αλεξάντερ

Ο μπασίστας του συγκροτήματος Stooges Ντέιβ Αλεξάντερ μπήκε στο «Club 27» στις 10 Φεβρουαρίου του 1975 από υγρό που συσσωρεύτηκε στους πνεύμονές του, εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Στις ημέρες μας θα ήταν 76 ετών, θα είχε σαν σύντροφο την ηλεκτρική κιθάρα του και θα συνέχιζε να έχει μακριά μαλλιά, αψηφώντας τη φαλάκρα που θα είχε σχηματιστεί στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού του.

ron mckernan23103
Ρον ΜακΚέρναν

Τέλος, ο Ρον ΜακΚέρναν, που ήταν ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Grateful Dead, σήμερα θα ήταν 78 ετών. Ο μουσικός, ο οποίος έπαιζε πλήκτρα στο συγκρότημα και βρέθηκε νεκρός στις 8 Μαρτίου 1973 από ηπατική ανεπάρκεια που προκλήθηκε από τον αλκοολισμό, θα έμοιαζε στις μέρες μας με τον Γκάνταλφ των ταινιών «Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών», τον οποίο υποδύθηκε ο Ιαν ΜακΚέλεν. Θα είχε μακριά, ολόλευκα μαλλιά και πλούσια, μακριά μούσια, αλλά θα είχε εγκαταλείψει το καουμπόικο καπέλο που είχε γίνει το σήμα κατατεθέν στα νιάτα του.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...