Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Δημήτρης Γιώτης: «Ο Θεός ήθελε να μείνω στη ζωή»

«Καλή είναι η καριέρα, αλλά αν στο τέλος καταλήγεις σε ένα νοσοκομείο, τι να το κάνεις;»

Διανύει την καλύτερη καλλιτεχνική του περίοδο, αρχίζοντας νυχτερινές εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη, αλλά και ετοιμάζοντας τα νέα του τραγούδια.

Ο Δημήτρης Γιώτης μιλάει στην «Espresso» έναν χρόνο μετά την περιπέτεια της υγείας του, που λίγο έλειψε να του στοιχίσει την ίδια του τη ζωή, αποκαλύπτει τα μαθήματα που του δίδαξε και όσα αναθεώρησε, και μοιράζεται μαζί μας τα συναισθήματά του τόσο για την πρεμιέρα του στη Θεσσαλονίκη, στο Μουσικές και Χρώματα, όσο και για το νέο του τραγούδι «Περαστικός» και το CD που έρχεται, με σπουδαίες υπογραφές, όπως αυτές του Κυριάκου Παπαδόπουλου, του Ηλία Φιλίππου και του Χρήστου Νικολόπουλου!

Ολοκαίνουργιο τραγούδι «Περαστικός» με πολλά κοινωνικά μηνύματα. Τι σε άγγιξε σ’ αυτό το τραγούδι να το ερμηνεύσεις;

Είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε στην πρώτη καραντίνα, ένα τραγούδι τελείως αυθόρμητο, που περιγράφει επί της ουσίας τη ζωή, την εξέλιξη που, όπως λέει και ο στίχος, «ποιος είμαι εγώ που θα σε κρίνω, περαστικός είμαι κι εγώ, περαστικοί είμαστε όλοι». Αυτό το τραγούδι, λοιπόν, κυκλοφόρησε τότε πειρατικά, το κάναμε στο στούντιό μου, με μια κιθάρα κι ένα μπουζούκι! Χωρίς να έχει κυκλοφορήσει επίσημα, έκανε πολύ μεγάλη επιτυχία και τώρα ήρθε η ώρα του να κυκλοφορήσει οπτικοποιημένο και να το τιμήσουμε όπως του αξίζει.

dimitris giotis271031
Ο τραγουδιστής με τον επιχειρηματία Σάκη Πούλκα

Αρχίζεις εμφανίσεις σε έναν υπέροχο χώρο στη Θεσσαλονίκη…

Αρχίζω τις εμφανίσεις μου στη Θεσσαλονίκη, σε έναν υπέροχο χώρο, το Μουσικές και Χρώματα, με έναν φοβερό επιχειρηματία, τον Σάκη Πούλκα, που μου κάνει όλα τα χατίρια. (γέλια) Είναι δύσκολο πράγμα σήμερα να βρίσκεις δυνατούς επιχειρηματίες και ανθρώπους να σε στηρίζουν και να σε πιστεύουν! Είμαι με ένα νεανικό σχήμα, με πολλά νέα ταλαντούχα παιδιά από Θεσσαλονίκη, αλλά και την Αλκμήνη και τον Κωνσταντίνο Μάμαλη. Είμαι πολύ χαρούμενος επίσης γιατί κοντά μου είναι ο σπουδαίος μαέστρος Δημήτρης Κωστόπουλος. Είναι και με τον Αντώνη Ρέμο, αλλά και 16 χρόνια μαέστρος του Γιώργου Νταλάρα. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που είναι τώρα και δικός μου. Νιώθω ότι θα πάμε πολύ καλά, γιατί έχουμε δημιουργήσει ένα όμορφο κλίμα και ένα τέλειο πρόγραμμα.

Τι έχει αναθεωρήσει ο Δημήτρης Γιώτης τον τελευταίο χρόνο στη ζωή του;

Πριν από έναν χρόνο πέρασα ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα υγείας, που δεν το περίμενα, γιατί εγώ, γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν, δεν καπνίζω, δεν πίνω! Πάντα ήμουν προσεκτικός. Παρ’ όλα αυτά, πήγα εσπευσμένα στο νοσοκομείο, με 25 μεγάλη πίεση και 18 μικρή, έτοιμος για φεύγα, που λέμε, αλλά ήθελε ο Θεός να μείνω. Και οι γιατροί, φυσικά, το ήθελαν, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν σήμερα εδώ. Εκανα δύο δύσκολες επεμβάσεις, μία στη δεξιά καρωτίδα και μία στην καρδιά, μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών, αλλά πλέον έχω επανέλθει πιο δυνατός και πιο καλά από ποτέ! Και προσέχω πλέον, γιατί το λάθος που έκανα ήταν ότι δεν ελεγχόμουν. Νόμιζα, όπως και πολλοί στη δουλειά μας, ότι είμαστε άτρωτοι. Δουλεύουμε είκοσι ώρες την ημέρα, ταξιδεύουμε, άυπνοι, χωρίς φαγητό, και λέμε «έλα τώρα, τι θα πάθω, τι ανάγκη έχω εγώ;» Και κάποια στιγμή μάς ρίχνει μία, ένα δυνατό χαστούκι, και τα βλέπουμε όλα ανάποδα.

dimitris giotis27103

Η περιπέτεια με την υγεία σου τι σου δίδαξε;

Εχω αναθεωρήσει πολλά πράγματα έπειτα από αυτή την περιπέτεια. Πρώτα απ’ όλα έχω αναθεωρήσει τον τρόπο σκέψης μου, ότι οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ. Καλή είναι η καριέρα, καλά είναι όλα, αλλά αν στο τέλος καταλήγεις σε ένα νοσοκομείο ή, χειρότερα, κάπου αλλού, και η ταλαιπωρία που θα τραβήξεις, αλλά και η στενοχώρια που θα πάρουν η οικογένειά σου και οι γύρω σου, λες «μπορεί και να μην αξίζει όλο αυτό για μία δουλειά». Και προσπαθώ να το τηρώ αυτό όσο γίνεται.

Σε ποιον νιώθεις ότι οφείλεις ένα ευχαριστώ;

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, γιατί ο χώρος μας είναι πάρα πολύ δύσκολος. Οπως με στήριξε πάρα πολύ και στο πρόβλημα υγείας μου. Είμαι από τους τυχερούς, επειδή έχω μία πάρα πολύ καλή οικογένεια, και εύχομαι όλοι οι άνθρωποι να έχουν μία οικογένεια που να είναι δίπλα τους!

dimitris giotis27103 kentriki
Ο Δημήτρης Γιώτης

Τι άλλο περιμένουμε μουσικά;

Βρισκόμαστε σε μια καλή περίοδο. Εχω μία μόνιμη συνεργασία με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και τον Ηλία Φιλίππου, έχω αρχίσει μία συνεργασία με τον Χρήστο Νικολόπουλο, θα κυκλοφορήσουμε τώρα τον «Περαστικό», και αμέσως μετά θα ετοιμάσουμε ένα CD που θα περιέχει πολλά τραγούδια!

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...