Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Μάκης Δημάκης: «Τραγουδάω γιατί μου αρέσει και όχι για τα χρήματα»

Οι δυσκολίες στη Γερμανία οι ξεχωριστές συνεργασίες, τα ριάλιτι και ο έρωτάς του για την πρωταθλήτρια πολεμικών τεχνών Βαλεντίνα Μπαρλάμπα

O Μάκης Δημάκης γεννήθηκε στο Aαχεν της Γερμανίας από γονείς μετανάστες και σε ηλικία 4 ετών μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Στα πρώτα του βήματα στο τραγούδι συνεργάστηκε με τη Μαριώ και στη συνέχεια με τον Γιώργο Αλκαίο. «Κανείς δεν είναι κανενός», «Ανησύχησα», «Πόσο πόνο», «Ψυχολογικά», «Τάμα», «Εγώ δεν μπορώ», «Δεν το επιτρέπω», «Σήμερα είναι η μέρα μου» είναι ορισμένες μόνο από τις επιτυχίες του που τον έχουν κάνει έναν από τους πιο αγαπημένους λαϊκούς τραγουδιστές.

  • Από τον Βαγγέλη Καράλη

Μιλώντας στην «Εspresso», αποκαλύπτει άγνωστα περιστατικά από τις δεκάδες συναυλίες που έχει δώσει, μιλάει για τα μουσικά ριάλιτι και εξομολογείται τον έρωτά του με τη σύντροφό του Βαλεντίνα Μπαρλάμπα, η οποία είναι πρωταθλήτρια πολεμικών τεχνών. Ο τραγουδιστής φέτος εμφανίζεται στο Cabana Live Stage μαζί με τον Ζαφείρη Μελά, την Τζένη Κατσίγιαννη και τη Σάσα Μπάστα.

makis dimakis281035
Στο Cabana Live Stage μαζί με Ζαφείρη Μελά, Τζένη Κατσίγιαννη και Σάσα Μπάστα

Γεννηθήκατε στο Ααχεν της Γερμανίας, πώς θυμάστε τα παιδικά σας χρόνια;

Τα παιδικά μου χρόνια ήταν πολύ όμορφα, δεν θυμάμαι πολλά από τη Γερμανία γιατί επιστρέψαμε στη Θεσσαλονίκη όταν ήμουν 4 ετών. Εχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από τη Νεάπολη όπου μεγάλωσα.

Παιδί μεταναστών, υπήρχαν οικονομικές δυσκολίες;

Οι γονείς μου ήταν μετανάστες στη Γερμανία, με τον πατέρα μου να δουλεύει στην οικοδομή. Μπορεί να υπήρχαν οικονομικές δυσκολίες, αλλά δεν το καταλάβαινα εγώ αυτό, ξέραμε ότι είχαμε δύο παιχνίδια τον χρόνο, στις γιορτές και ίσως και στα γενέθλια.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το τραγούδι;

Ο αδελφός μου άρχισε να ασχολείται με τη μουσική κι έτσι τον είχα ως παράδειγμα, και ενώ στην αρχή ήθελα να γίνω ντράμερ, τελικά κατέληξα στο μπουζούκι και έγινα τραγουδιστής.

makis dimakis281031
Στα πρώτα του βήματα μαζί με την Μαριώ

Σε ποια ηλικία αρχίσατε να τραγουδάτε επαγγελματικά;

Μετά τα 20. Τα πρώτα χρόνια δούλεψα με τη Μαριώ τραγουδώντας ρεμπέτικα και λαϊκά στη Θεσσαλονίκη. Η Μαριώ έχει μια ευθύτητα όταν μιλάει και για εμένα αυτό έπαιξε ρόλο στην προσωπικότητά μου. Οσον αφορά τη μουσική, με βοήθησε ώστε να διαμορφώσω τη φωνή μου.

Στα πρώτα σας βήματα συνεργαστήκατε με τον Γιώργο Αλκαίο. Πώς ήταν η συνεργασία σας; Εχετε σήμερα επαφές;

Με τον Γιώργο έχουμε την ίδια ηλικία. Ηταν μια περίοδος που κάναμε πολλή παρέα και το διασκεδάζαμε. Εχει πολύ χιούμορ ως άνθρωπος και υπήρχαν πολλές στιγμές που από τα γέλια δεν μπορούσαμε να τραγουδήσουμε. Σήμερα τυχαίνει να μιλάμε πού και πού τηλεφωνικά, αλλά δεν έχουμε συχνή επικοινωνία, λόγω της απουσίας του για χρόνια στη Μήλο. Εχουμε όμως πολύ καλή σχέση.

makis dimakis281034
Μαζί με την Αγγελική Ηλιάδη

Από τα τραγούδια σας ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερη επιτυχία σας;

Ο πολύς κόσμος με γνώρισε με το τραγούδι «Κανείς δεν είναι κανενός». Αυτό θεωρώ ότι ήταν το τραγούδι με το οποίο με αγάπησε ο κόσμος, και μετά ήρθαν και τα υπόλοιπα.

Από τις συνεργασίες σας ποιες ξεχωρίζετε; Εχετε κάνει φιλίες μέσα από τον χώρο σας;

Τουλάχιστον δεν έχω κάνει εχθρούς. Μπορεί να μην έχω κάνει πολλές φιλίες, γιατί συνέχεια αλλάζει κανείς μέρος και τόπο όπου τραγουδά και χάνεται. Ηταν τιμή για εμένα που συνεργάστηκα με τον Σταμάτη Γονίδη, αυτήν τη στιγμή δουλεύω με τον Ζαφείρη Μελά, τον οποίο ως νέος τον είχαν μελετήσει μουσικά. Με τον Πασχάλη Τερζή, επίσης, ήταν μεγάλη μου χαρά.

makis dimakis281032

Από τις πίστες και τα δεκάδες μαγαζιά στα οποία έχετε τραγουδήσει θυμάστε κάποιο περιστατικό που να σας έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό;

Εχουν πετάξει τις βέρες τους επάνω στην πίστα λόγω του τραγουδιού «Σήμερα είναι η μέρα μου, πέταξα τη βέρα μου», και τις έχουν πετάξει επάνω στην πίστα για να δηλώσουν ότι χώρισαν!

Εχετε βγάλει χρήματα μέσα από τη δουλειά σας;

Μέσα στην καραντίνα που δεν δουλεύαμε υπήρχε σοβαρό πρόβλημα. Αυτό δεν υπάρχει σήμερα, πέρα από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις ώστε κάποιος τραγουδιστής να τρώει από τα έτοιμα και να μη δουλεύει. Εξάλλου εγώ τραγουδάω γιατί μου αρέσει και το απολαμβάνω, όχι για τα χρήματα.

makis dimakis28103
Ο Μάκης Δημάκης μαζί με την Πέγκυ Ζήνα

Τα μουσικά ριάλιτι πώς τα σχολιάζετε; Θα πηγαίνατε ως κριτής;

Τα παιχνίδια αυτά είναι ο σημερινός τρόπος να διαφημίζεται κάποιος νέος τραγουδιστής. Κάποια από αυτά που αξίζουν θα κάνουν καριέρα. Είναι δύσκολο για μένα να κρίνω κάποιο νέο παιδί, θα ήμουν καταλληλότερος να το συμβούλευα.

Επίσης, βλέπουμε πολλούς συναδέλφους σας να συμμετέχουν σε ριάλιτι επιβίωσης κ.λπ. Ποια είναι η γνώμη σας;

Εγώ τους θαυμάζω για τις δυσκολίες που περνάνε εκεί. Είναι πολύ δύσκολο για εμένα να συμβιώνεις μαζί με τόσους ανθρώπους σε τόσο δύσκολες καταστάσεις.

Για να αλλάξουμε κλίμα, στην προσωπική σας ζωή πώς είστε; Τι είναι αυτό που σας γοητεύει στη σύντροφό σας Βαλεντίνα;

Μια που το αναφέρεις, στη σύντροφό μου είχε γίνει πρόταση να πάει στο «Survivor» τρεις με τέσσερις φορές. Είναι μακριά, είναι δύσκολα και αρνήθηκε. Είμαστε μαζί περίπου οκτώ χρόνια, είναι πολύ δυναμικός άνθρωπος και έχει πολλά στοιχεία που θα ήθελα να έχω και εγώ ως άνθρωπος.

makis dimakis281033
Ο Μάκης Δημάκης μαζί με τον Βασίλη Καρρά

Θα θέλατε να κάνετε οικογένεια και παιδιά;

Φυσικά και θέλω να κάνω οικογένεια και παιδιά. Πολύ κακώς μας συνεπαίρνει η δουλειά και ξεχνάμε το κυριότερο, ότι είμαστε άνθρωποι. Θα ήθελα πολύ να γίνω πατέρας.

Φέτος τραγουδάτε στο Cabana Live Stage μαζί με τον Ζαφείρη Μελά, την Τζένη Κατσίγιαννη και τη Σάσα Μπάστα. Οι εντυπώσεις σας;

Ο κόσμος περνάει καλά με το λαϊκό τραγούδι, είμαστε μια πολύ ωραία παρέα και ο κόσμος αυτό το νιώθει και περνάει πολύ όμορφα.

makis dimakis28103 kentriki

Κλείνοντας, μιλήστε μας και για το νέο σας τραγούδι.

Το νέο μου τραγούδι, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, λέγεται «Ψάξε παπά αμαρτωλό», σε στίχους και μουσική του Γιώργου Μαχάττου.

{{-PCOUNT-}}40{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...