Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Είναι παραγκωνισμένη μέσα σε παλάτι «φυλακή»

Βουτηγμένο σε δάκρυα και πόνο το ισπανικό «The Crown»

Ένα άγριο παρασκήνιο, που ούτε στο «The Crown» δεν έχουμε δει, κρύβεται πίσω από τα δάκρυα σε δημόσια θέα της βασιλομήτωρ Σοφίας της Ισπανίας!

  • Από τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Στην επίσημη εκδήλωση του πανεπιστημίου της Μαδρίτης, στην οποία ανακηρύχθηκε επίτιμος πρύτανης ο φίλος της βασιλομήτορος, ο φυσικός Εμίλιο Λόρα Ταμάγιο, εκείνη δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της και συναισθηματικά φορτισμένη «λύγισε» δημοσίως εν μέσω, όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, δημοσιευμάτων ότι δεν προσκλήθηκε στην ορκωμοσία της εγγονής της στο Κογκρέσο, που τελέστηκε χθες, ημέρα που η διάδοχος του θρόνου Ελεονώρα έγινε δεκαοκτώ ετών!

vasilissa sophia11132
Η Ελεονώρα με τη μητέρα της Λετίθια κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της στο Κογκρέσο με τη βασίλομήτωρα Σοφία να είναι απούσα

Σολομώντεια λύση

Παρότι τόσο ο Χουάν Κάρλος, που ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όσο και η βαιλομήτωρ Σοφία δεν παρέστησαν στις δημόσιες εκδηλώσεις, αμφότεροι αναμένεται να δώσουν το «παρών» στην ιδιωτική, οικογενειακή γιορτή παρουσία και άλλων γαλαζοαίματων. Η λύση αυτή επελέγη έπειτα «από κοινού συμφωνία» μεταξύ του Χουάν Κάρλος και του Φελίπε, αναφέρουν πληροφορίες της «El Debate», όμως τα πάντα κρύβονται πίσω από τις σχέσεις πεθεράς και νύφης! Μια σχέση με πολλά Ρίχτερ από το 2003 έως και σήμερα!

vasilissa sophia1113

Οταν τον Νοέμβριο του 2003 ανακοινώθηκε η είδηση του αρραβώνα του πρίγκιπα Φελίπε με την παρουσιάστρια ειδήσεων Λετίθια Ορτίθ Ροκαζολάνο, η γλυκιά και αγαπητή βασιλομήτωρ (σε αντίθεση με την αυστηρή και δυναμική μητέρα της βασίλισσα Φρειδερίκη) είχε πάρει τη Λετίθια υπό την προστασία της και τη βοήθησε να μάθει όλο το βασιλικό πρωτόκολλο πριν από τον γάμο της με τον Φελίπε.

Οι δύο γυναίκες, μάλιστα, είχαν έρθει τόσο κοντά, που η Λετίθια απέτισε φόρο τιμής στη μέλλουσα πεθερά της κατά την πρώτη της ομιλία μετά τον αρραβώνα της, αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Με τη στοργή του βασιλιά και της βασίλισσας και το ανεκτίμητο παράδειγμα της βασίλισσας». Χρόνια αργότερα μετά τον βασιλικό γάμο της, τον Μάιο του 2004, και τη γέννηση των δύο παιδιών τους, της πριγκίπισσας Λεονόρ και της πριγκίπισσας Σοφίας, οι σχέσεις τους στο παλάτι φημολογείτο ότι δεν ήταν και οι καλύτερες. Οι φημολογίες επαληθεύτηκαν δημόσια το 2018, όταν η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας παραβρέθηκε στην πασχαλινή λειτουργία στον καθεδρικό ναό της Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Η έξοδος είχε σκοπό να αποτελέσει μια επίδειξη ενότητας, ο Φελίπε, μάλιστα, ζήτησε από τον πατέρα του, Χουάν Κάρλος, να παραστεί. Ωστόσο, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στη Σοφία και τη νύφη της, καθώς η οικογένεια έβγαινε από τον καθεδρικό ναό. Η βασιλομήτωρ Σοφία, ως μια στοργική γιαγιά, φαινόταν να ετοιμάζεται να φωτογραφηθεί με τις εγγονές της, όταν η Λετίθια κινήθηκε προς το μέρος της για να εμποδίσει τον φακό.

vasilissa sophia11131
Ο γιος της Σοφίας Φελίπε παραμένει αμέτοχος στο δράμα της μητέρας του

Το επεισόδιο στον καθεδρικό

Η Λετίθια στάθηκε μπροστά από τις κάμερες και εθεάθη να παίρνει το χέρι της βασιλομήτορος Σοφίας από τον ώμο της μικρής της εγγονής. Οι δύο γυναίκες στη συνέχεια αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες, προτού παρέμβει ο Φελίπε, ενώ ο ακριβής λόγος για το επεισόδιο δεν έγινε ποτέ γνωστός. Εικάζεται ότι η Σοφία ένιωθε όλο και περισσότερο αποκομμένη από τη ζωή των εγγονών της. Τότε, μάλιστα, το επεισόδιο είχε σχολιάσει και η Μαρί Σαντάλ, παίρνοντας το μέρος της βασιλομήτορος Σοφίας! Ολα αυτά ξεχάστηκαν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Αθήνα! Χουάν Κάρολος, Σοφία, Φελίπε, Λετίθια, Μαρί Σαντάλ και Παύλος εμφανίστηκαν αγαπημένοι και μονιασμένοι, καθώς το πένθος πάντα ενώνει… Μέχρι που τα γενέθλια της Ελεονώρα πυροδότησαν νέες εκρήξεις!

Η επιστροφή στην Ελλάδα ίσως είναι η μόνη σωτηρία της

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό τοπίο (και τα Ρίχτερ που προκάλεσαν οι εξωσυζυγικές σχέσεις του Χουάν Κάρλος), η οριστική επιστροφή της Σοφίας στην Αθήνα, όπου γεννήθηκε και παντρεύτηκε, και «αναπαύονται» οι γονείς της, βασιλιάς Παύλος και βασίλισσα Φρειδερίκη, όπως και ο αγαπημένος της αδερφός Κωνσταντίνος, φαντάζει να πλησιάζει όσο ποτέ άλλοτε!

Η Σοφία είναι πιθανόν να εγκαταλείψει την Ισπανία και το παλάτι όπου ζει σήμερα μαζί με την αδερφή της, πριγκίπισσα Ειρήνη (η οποία αντιμετωπίζει και προβλήματα υγείας), καθώς είχε αποκαλύψει ότι θα ήθελε να περάσει τα τελευταία χρόνια της στην Ελλάδα και όταν πεθάνει να αποτεφρωθεί, και τις στάχτες της να τις ρίξουν στο αγαπημένο της Αιγαίο.

vasilissa sofia15093 kentriki

Για την ιστορία, η Σοφία πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Αίγυπτο και τη Νότια Αφρική, γιατί η βασιλική οικογένεια είχε εγκαταλείψει την Ελλάδα κατά την κατάληψή της από τους Γερμανούς. Το 1946 επέστρεψε στην Ελλάδα και σπούδασε σε κολέγια της Ελλάδας και της Γερμανίας Βρεφοκομία, Μουσική και Αρχαιολογία.

Ο υπέρλαμπρος γάμος της με τον Χουάν Κάρλος τελέστηκε στις 14 Μαΐου 1962, ήταν αναμφισβήτητα το λαμπρότερο κοσμικό γεγονός της δεκαετίας του ’60, όμως πλέον η λάμψη του γάμου της όχι μόνο έχει ξεθωριάσει στο πέρασμα του χρόνου και των ροζ σκανδάλων του άντρα της, αλλά και η ίδια της η ζωή μοιάζει να είναι μαύρη… Ισως ο ήλιος της Ελλάδας τη φωτίσει, απαλύνοντας τον πόνο της και όσα της προκαλούν δάκρυα και θλίψη

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...