Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ιάκωβος Μυλωνάς: «Έχουμε πολλά παράσιτα και ποντίκια στον χώρο»

Γράφει έργα, σκηνοθετεί, κάνει παραγωγές, παίζει σε σίριαλ, ταινίες,...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...

Catwalk για καλό σκοπό

Ενα διαφορετικό catwalk παρακολούθησαν όσοι έδωσαν το «παρών» στο...

Πιπεράτες αποκαλύψεις από τη 44χρονη Ρέμπελ Γουίλσον

Πάταγο κάνει η αυτοβιογραφία της Ρέμπελ Γουίλσον πριν καν...

Οι ομογενείς επιχειρηματίες που φιγουράρουν στη λίστα με τους πλουσιότερους νέους της Αυστραλίας

Νιάτα και χρήμα με... ουρά

Ολοένα αυξάνονται οι ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες που συγκαταλέγονται στους πλουσιότερους της Αυστραλίας. Ο αριθμός φέτος είναι διπλάσιος σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την 20ή ετήσια Λίστα Νέων Πλουσίων της «Australian Financial Review». Ειδικότερα, τουλάχιστον έξι Ελληνοαυστραλοί κάτω των 40 ετών βρίσκονται στους 100 πλουσιότερους νέους της Αυστραλίας για το 2023 στον κατάλογο της αυστραλιανής εφημερίδας.

australoi11131
Η Georgia Contos

Μία από τις αξιοσημείωτες προσθήκες στη λίστα είναι ο Daniel και η Georgia Contos, αφού το παντρεμένο ζευγάρι κατατάσσεται στις θέσεις 62 και 63. Και οι δύο βρίσκονται πίσω από το White Fox Boutique, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μόδας, που πολλοί μπορεί να αναγνωρίσουν από τις διαφημίσεις που είναι αναρτημένες στα λεωφορεία στο Σίδνεϊ. Ο 33χρονος Daniel και η 32χρονη Georgia άρχισαν να πουλούν στο eBay το 2013 και την τελευταία δεκαετία έχουν γίνει πασίγνωστοι, αφού πολλοί διάσημοι επιλέγουν τα ρούχα τους. Με εκθεσιακούς χώρους στο Σίδνεϊ και στο Λος Αντζελες, ο πλούτος τους ανέρχεται στα 100.000.000 δολάρια, αλλά πολλοί λένε ότι αυτή η εκτίμηση ίσως είναι υποτιμημένη.

australoi1113
Argylica και William Conditsis

Αλλο ένα νέο «δίδυμο» στη Λίστα Νέων Πλούσιων είναι η Argylica και ο William Conditsis. Τα δύο αδέλφια ίδρυσαν την Babyboo, μια εταιρία που σχεδιάζει γυναικεία ρούχα για επίσημες εμφανίσεις. Ολα ξεκίνησαν όταν η Argylica ήταν 17 ετών και αφού έψαξε απεγνωσμένα να βρει ένα ζευγάρι γόβες για μια βραδινή έξοδο, κατέληξε να φτιάξει το δικό της εντυπωσιακό ζευγάρι. Επειτα από αυτό αποφάσισε να φτιάχνει περισσότερα και να τα πουλά στο facebook. Τελικά η εταιρία συγκέντρωσε το διεθνές ενδιαφέρον και ονομάστηκε έτσι από το ψευδώνυμο του τότε φίλου της Argylica (νυν συζύγου της). Ο William πείστηκε να βοηθήσει την αδερφή του να διευθύνει την επιχείρηση για έναν χρόνο στο πλαίσιο ενός πανεπιστημιακού μαθήματος. Οι δυο τους έχουν τώρα περιουσία συνολικής αξίας 60.000.000 δολαρίων.

Παιχνίδια για κινητά

Ακόμη δύο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες είναι οι συνιδρυτές των PlaySide Studios, Aaron Pasias, που βρίσκεται στην 95η θέση, και Gerry Sakkas, στην 99η θέση. Ο μεγαλύτερος προγραμματιστής και εκδότης βιντεοπαιχνιδιών της Αυστραλίας, με έδρα το Port Melbourne, η PlaySide, δημιουργεί παιχνίδια κυρίως για κινητά. Το 2021 αγόρασαν το franchise της Dumb Ways «To Die» και το χρησιμοποίησαν ως αφετηρία επέκτασης σε νέους τομείς. Η εταιρία γεννήθηκε όταν ο Σακκάς, τότε επικεφαλής σχεδιαστής για την Electronic Arts (EA), αποφάσισε να κάνει πράξη το όνειρό του να διευθύνει το δικό του στούντιο.

Χρησιμοποιώντας την αποζημίωση απόλυσης που πήρε όταν η EA έκλεισε το κατάστημά της στη Μελβούρνη, αναζήτησε τον φίλο του για να τον βοηθήσει στο στήσιμο. Ο 38χρονος Πασιάς κατατάσσεται υψηλότερα για το χαρτοφυλάκιο εμπορικών ακινήτων του ως επενδυτής ακινήτων. Ο Σακκάς είναι τώρα στα 43.000.000 δολάρια και ο Πασιάς στα 49.000.000 δολάρια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τζένη Λάττου: Η «απόδραση» της πρώην συντρόφου του Παντελίδη από τα αιματοβαμμένα χαλάσματα του Μαρόκο

Τον απόλυτο τρόμο στα φονικά Ρίχτερ που ισοπέδωσαν ολόκληρες...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...