Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Oσκαρ για celebrities» χωρίς guest την… ΑΑΔΕ!

Μπορεί τα «τσακάλια» της ειδικής ομάδας ελέγχου για τα...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 27 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΑκούστε κάποια αγαπημένα σας πρόσωπα, που προσπαθούν να σας...

Ράνια Σχίζα για Λευτέρη Βογιατζή: «Ήταν ψυχοβγάλτης και ψυχοπομπός»

«Έκανα οικογένεια επειδή μου το "έβγαλε" ο άνθρωπός μου»

Η ηθοποιός Ράνια Σχίζα, παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή «Πάμε Δανάη». Την φετινή σεζόν πρωταγωνιστεί σε δυο παραστάσεις, στο θεατρικό έργο «Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή» της Κικής Μαυρίδου, και στο έργο του Γιάννη Τσίρου «Αράφ», στην οποία πρωταγωνιστεί μαζί με τους Ιωσήφ Πολυζωίδη και Φώτη Λαζάρου.

Η γνωστή ηθοποιός, αναφέρθηκε στα θεατρικά έργα όπου πρωταγωνιστεί αλλά και στον λόγο που την ώθησε να ασχοληθεί με την υποκριτική. Μεταξύ άλλων, η Ράνια Σχίζα μίλησε για τον Λευτέρη Βογιατζή, την οικογένειά της, τον Γιώργο Καπουτζίδη αλλά και τον ρόλο των social media.

Στην αρχή της συνέντευξης η γνωστή ηθοποιός μίλησε για την θεατρική παράσταση «Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή»: «Ο Ταχτσής είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο σχολείο και σήμερα στην Ελλάδα μιλάμε για συμμορίες παιδιών και βιασμούς και αναρωτιέμαι τι θα γίνει. Η μητέρα του Ταχτσή ήταν ένα αγρίμι και της έμοιασε ο Κώστας, αλλά το λάθος της ζωής της ήταν όταν στα 7 του τον έδωσε να τον μεγαλώσει η γιαγιά του. Κάθε βράδυ που παίζω έρχεται αυτή η ψυχή να μιλήσει και να ζητήσει συγχώρεση, ξέροντας πια ότι είναι αργά και δεν μπορεί να την έχει».

Στην συνέχεια και μετά από σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου η Ράνια Σχίζα απάντησε για το τι την ώθησε να ασχοληθεί με την υποκριτική: «Αρχικά πέρασα στο Μαθηματικό και κάποια στιγμή συνέβη, έκανα αυτό που ήθελα. Συνέβη κάτι τραγικό που μου αποκάλυψε πως όταν θέλεις κάτι πολύ, να το κάνεις τη στιγμή που το θέλεις, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί την επομένη μέρα. Έφυγε από τη ζωή κάποιος πολύ αγαπημένος μου άνθρωπος που ήθελε κι εκείνος να κάνει κάτι πολύ. Μόλις τέλειωνε κάτι δρομολογημένο, αλλά δεν πρόλαβε».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στην συνεργασία της με τον Λευτέρη Βογιατζή, καθώς ήταν το πρώτο της εγχείρημα στην υποκριτική: «Ο Λευτέρης Βογιατζής ήταν πράγματι πάρα πολύ σκληρός, αλλά ήταν το ίδιο και με τον εαυτό του. Δεν ήταν κακοποιητικός, ήταν ψυχοβγάλτης και ψυχοπομπός. Όλοι μας κουβαλάμε ένα σταυρό, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος στη συνθήκη που βρισκόμαστε εγώ να βγάλω ό,τι έχω επάνω σου. Όταν δω ότι κάτι είναι τοξικό στη δουλειά μου, μάλλον θα σηκωθώ και θα φύγω».

«Έκανα οικογένεια επειδή μου το “έβγαλε” ο άνθρωπός μου. Η μητέρα μου έλεγε ότι θα παντρευτώ μονό ορφανό άνθρωπο γιατί είμαι “γλωσσού”» ανέφερε για την μητέρα της η Ράνια Σχίζα.

Για την σχέση της με τον Γιώργο Καπουτζίδη η γνωστή ηθοποιός είπε: «Καμαρώνω τον Γιώργο Καπουτζίδη. Είναι λαμπερό πλάσμα, με τόση αγάπη μέσα του, με τη δύναμη του λόγου και την ελευθερία του να είναι αυτός που είναι».

«Μετά το μονόλογο της μάνας Ταχτσή, άνθρωπος μου είπε “κρύβομαι 54 χρόνια” και με συγκλόνισε πατέρας που είπε στη σύζυγο, “ας αφήσουμε ήσυχο το παιδί μας”. Αυτό με συγκλόνισε. Μπορούμε να αφήσουμε τους ανθρώπους να αγαπάει ο ένας τον άλλο και να αγαπάει αυτόν που θέλει; Τι να πω, για τις εκλογές; Βγαίνει ένας άνθρωπος και μιλάει με τον τρόπο που μιλάει και οι άλλοι τον χειροκροτούν από κάτω; Μα είναι δυνατόν;» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ράνια Σχίζα.

Για τον ρόλο της στην σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη «Σαββατογεννημένες» η γνωστή ηθοποιός ανέφερε: «Στις “Σαββατογεννημένες” υπήρχαν τρεις αντίζηλες και ξαφνικά έβλεπες τη γυναικεία φιλία. Ο Γιώργος Καπουτζίδης αγαπάει πάρα πολύ τις γυναίκες. Αν με αποκαλέσουν “σενιόρα Σούλα” χαίρομαι. Δεν είναι κακό, είναι πολύ όμορφο κι εγώ το απολαμβάνω».

201805051802300.8591 KAFANTARI SXIZA EYTAKSOPOYLOS 04052018

«Σε ένα νησί του Αιγαίου τρεις άνθρωποι σώζουμε ένα σκύλο. Το έργο θέτει πολλά ερωτήματα και ηθικά διλήμματα, υπάρχει ο νόμος αλλά και το “σου κάνει καρδιά;“. Από τον καναπέ και το κινητό παίρνουμε πολύ εύκολα θέση και πετάμε την πέτρα στον άλλον. Γινόμαστε τιμητές των πάντων με άποψη για τα πάντα, αλλά γιατί; Είχε βάλει ο Τσίρος το 2015 την ηρωίδα μου να λέει “κανένας δεν θα κλώτσαγε ένα σκύλο πετώντας τον στη θάλασσα, αυτό θα σήμαινε την οριστική παρακμή μας”. Η ζωή προσπέρασε τον συγγραφέα, γιατί πριν λίγο καιρό κλώτσησαν έναν άνθρωπο μέσα στη θάλασσα και τον έβλεπαν να πνίγεται. Η παρακμή μας είναι δεδομένη» είπε η Ράνια Σχίζα για το θεατρικό έργο «Αράφ».

2661 RANIA SXIZA 832017

Στο τέλος της συνέντευξης η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στον ρόλο των social media: «Τι στοιχίζει να πεις μία καλή κουβέντα σε έναν άνθρωπο; Δεν είναι κακοποίηση να λέγονται μόνο όσα θα πειράξουν τον άλλο; Ανεβάζουν έναν άνθρωπο πολύ ψηλά και την επομένη στιγμή τον αποκαθηλώνουν. Βλέπω τον Μίλτο Τεντόγλου που είναι αριστούργημα, τον έχουν αποθεώσει αυτή τη στιγμή και από μέσα μου “τρέμω” την ηδονή του να τον γκρεμίσουν. Το απεύχομαι».

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...