Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

64ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με φρενίτιδα για τη Μόνικα και αποθέωση στον Περάκη

Μπελούτσι χωρίς... λούφα στα φλας

Μπορεί πριν από μερικές ημέρες τα φώτα να ήταν στραμμένα στην Αντζελίνα Τζολί, με τη χολιγουντιανή σταρ να βρίσκεται στην Ελλάδα για μέρος των γυρισμάτων της ταινίας «Maria Callas», όμως μια… άλλη «Κάλλας» προκάλεσε με την παρουσία της φρενίτιδα στη Θεσσαλονίκη, με πλήθος κόσμου να συρρέει έξω από τον κινηματογράφο Ολύμπιον προκειμένου να βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από την Ιταλίδα «θεά» Μόνικα Μπελούτσι, η οποία ήταν επίσημη καλεσμένη του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο και της πρεμιέρας της ταινίας «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και αναμνήσεις» του Τομ Βολφ και του Γιάννη Δημολίτσα!

monica10113
Τα φλας των κινητών αστράφτουν πάνω στη Μόνικα Μπελούτσι στον κινηματογράφο «Ολύμπιον»

Η διεθνούς φήμης ηθοποιός, που ερμηνεύει σε μονόλογο αποσπάσματα από επιστολές της κορυφαίας σοπράνο, έφτασε έξω από το Ολύμπιον, γύρω στις 23.00, με τους θαυμαστές της να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά της και να της ζητούν αυτόγραφα, με την ίδια να μην τους χαλάει το χατίρι!

Total black

Ντυμένη στα μαύρα και άκρως σικάτη, η Μπελούτσι, αφού χαιρέτησε τους παρευρισκομένους στην είσοδο του φεστιβάλ, ανέβηκε στο βήμα, με το κοινό (ανάμεσά τους ήταν η Χάρις Αλεξίου και ο σκηνοθέτης του «Ετερος Εγώ» Σωτήρης Τσαφούλιας με την ηθοποιό σύντροφό του Αννα Μενενάκου) να την καταχειροκροτεί!

tsafoulias10113
Tσαφούλιας, Μενενάκου

«Δεν θέλω να πω πολλά για την ταινία, θα την ανακαλύψετε μόνοι σας. Οπως όλοι ξέρετε, η Ελλάδα είναι βαθιά μέσα στην καρδιά μου. Σας ευχαριστώ πολύ» ήταν τα λόγια της! Η Μπελούτσι, που διαμένει σε κεντρικό πεντάστερο ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Νίκης, σε σουίτα του τελευταίου ορόφου, έχοντας θέα τον Θερμαϊκό, έδωσε για δεύτερη φορά το «παρών» στον κινηματογράφο Ολύμπιον, μια και προβλήθηκε η ταινία «Μαλένα» του Tζουζέπε Τορνατόρε με την οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή, ενώ τιμήθηκε μέσα σε αποθέωση από το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με τον «Χρυσό Αλέξανδρο» για τη συνολική προσφορά της στο σινεμά!

monica10113 kentriki

Ο κινηματογραφικός θεσμός πάντως της Θεσσαλονίκης είχε και άρωμα από «Λούφα και παραλλαγή», μια και ο σκηνοθέτης Νίκος Περάκης, μια από τις πιο ξεχωριστές και τολμηρές φωνές του σύγχρονου ελληνικού σινεμά, τιμήθηκε με Χρυσό Αλέξανδρο για το σύνολο της προσφοράς του στον κινηματογράφο, ενώ μια… μούσα του, η Βίκυ Καγιά, αφού εμφανίστηκε με πλισέ μίντι φούστα και μαύρο σακάκι, κάθισε στις πρώτες θέσεις του Ολύμπιον για να δει τον… εαυτό της να πρωταγωνιστεί μαζί με τη Σοφία Κόκκαλη στην ταινία με τίτλο «Πολύδροσο»!

kagia kokkali10113
Σοφία Κόκκαλη, Βίκυ Καγιά

Aφιέρωμα

Στα της βράβευσης του Νίκου Περάκη το φεστιβάλ θα έχει και ειδικό αφιέρωμα με πέντε ταινίες που αναδεικνύουν το σπουδαίο του έργο τόσο ως σκηνοθέτη όσο και ως production designer και όπου είχαμε και… θανατηφόρες επί σκηνής ατάκες!

perakis10113
Νίκος Περάκης

Μετά την απονομή που έκανε ο σπουδαίος Γερμανός σκηνοθέτης Φόλκερ Σλέντορφ (που έπλεξε και το εγκώμιο του Περάκη, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες της μεταξύ τους συνεργασίας) το κοινό ξεκαρδίστηκε με το μαύρο χιούμορ του Ελληνα δημιουργού: «Είμαι πανευτυχής σήμερα που μπορώ να παραλάβω αυτό το βραβείο ζωντανός!

Χάρις Αλεξίου

Μη γελάτε, γιατί νωρίτερα, περπατώντας στο πεζοδρόμιο της παραλίας, έβλεπα το θηρίο που έχει δέσει στο λιμάνι και την ίδια στιγμή έκανα ένα μπλονζόν» εξήγησε ο Νίκος Περάκης (κάνοντας την Τόνια Σωτηροπούλου και τον σύζυγό της Κωστή Μαραβέγια αλλά και τον Δημήτρη Πιατά και τον πρόεδρο του ΣΕΗ Σπύρο Μπιμπίλα που ήταν ανάμεσα στους παρευρισκομένους να ξεσπούν στα γέλια), περιγράφοντας το… ατύχημα που είχε εξαιτίας του κρουαζιερόπλοιου που του απέσπασε την προσοχή, ενώ συνήθως προσέχει τα βήματά του.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...