Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Ο Νίκος Κουκάς πενθεί τον χαμό του bon viveur πατέρα του

Πιο... Μαύρο Ρόδο

Ακόμα ένας πρόσφατος θάνατος προκάλεσε σοκ και πολλή θλίψη τόσο στη high society όσο και στην παλιά καλή κοινωνία της Αθήνας και της Μυκόνου των λαμπερών και ανέμελων δεκαετιών του ’80 και του ’90.

Στα 62 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο bon viveur επιχειρηματίας Αντώνης Κουκάς, βυθίζοντας στο πένθος τη σύζυγο, τα τρία του παιδιά και τον αδερφό του Παναγιώτη Κουκά, που τον αποχαιρέτησαν μαζί με τους εκατοντάδες πιστούς του φίλους την περασμένη Τετάρτη στο Κοιμητήριο της Κηφισιάς.

antonis koukas10113
Αντώνης Κουκάς

Εξαφανισμένος από την κοσμική ζωή τα τελευταία χρόνια, ο Αντώνης Κουκάς έδινε την προσωπική του μάχη με ασθένεια, την οποία ελάχιστοι γνώριζαν, στην αγκαλιά της λατρεμένης συζύγου του Χριστίνας, των δύο γιων του και της όμορφης κόρης του. Ο εκλιπών συγκαταλεγόταν στους πιο ωραίους και κομψούς νέους των δεκαετιών του ’70 και του ’80 που πέρασαν από την Αθήνα, με παρουσιαστικό και έντονη προσωπικότητα που κληρονόμησε από τον αείμνηστο άρχοντα πατέρα του.

Μαζί με τον μικρότερο αδερφό του Παναγιώτη άφησαν εποχή με την ομορφιά τους αλλά κυρίως με την ευγενική ψυχή, την καλοσύνη και τη γενναιοδωρία τους. Με σπίτια από την Εκάλη ως τη Βάρκιζα, πολίτες του κόσμου, περνώντας τα νεανικά τους χρόνια στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο, τα δύο αγαπημένα αδέρφια, που τα χώρισε πρόσφατα ο θάνατος, λάτρεψαν το νησί τους, τον τόπο καταγωγής τους, τη Μύκονο.

Αν και το όνομα Κουκάς είναι συνηθισμένο στο νησί (μέχρι και δήμαρχο έβγαλε), ο Αντώνης και ο Παναγιώτης ήταν οι άρχοντες της Μυκόνου, με σπίτια από την Ανω Μερά ως τον Καλαφάτη, και το ιστορικό τους καΐκι να συναγωνίζεται σε δόξα το σκαρί τού επίσης αείμνηστου άρχοντα Δημήτρη Καρέλλα. Λάτρης του ωραίου φύλου, με πολλές κατακτήσεις , ο Αντώνης Κουκάς έζησε μια ανέμελη και μποέμικη ζωή, όπως εκείνος επιθυμούσε, μακριά από τα «πρέπει» της μεγαλοαστικής οικογένειάς του.

Με πολλούς επώνυμους έρωτες με ηθοποιούς και μοντέλα, παντρεύτηκε την αριστοκρατική καλλονή σύζυγό του, με την οποία δημιούργησε μια ευτυχισμένη και δεμένη οικογένεια με τρία παιδιά, τα οποία λάτρευε και καμάρωνε, όπως τον πρωτότοκο ταλαντούχο ηθοποιό γιο του Νίκο Κουκά.

nikos koukas10113
Νίκος Κουκάς

Αν και εμφανισιακά μοιάζει περισσότερο στην καλλονή μητέρα του Χριστίνα Κουκά, ο τηλεοπτικός «Γεράσιμος» από το «Μαύρο Ρόδο» φαίνεται να έχει κληρονομήσει τη γοητεία και τη σεμνότητα του αείμνηστου πατέρα του, καθώς ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η οικογένειά του και ο παππούς του (όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εspresso») υπήρξαν από τις πιο οικονομικά επιφανείς στον χώρο των ακινήτων οικογένειες της Αθήνας και της Μυκόνου.

Αν και μόλις 26 ετών, ο Νίκος Κουκάς έχει διαγράψει ήδη τη δική του πορεία στον χώρο της μόδας, καθώς έχει συνεργαστεί με διάσημους σχεδιαστές όταν ζούσε στη Νέα Υόρκη, έχει ποζάρει σε εξώφυλλα περιοδικών του εξωτερικού και έχει αποσπάσει πολύ θετικά σχόλια για τις υποκριτικές του ικανότητες στον ρόλο του «Γεράσιμου» στη σειρά «Μαύρο Ρόδο». Στα 18 του χρόνια άρχισε να σπουδάζει υποκριτική και διαθέτει πτυχίο BFA στο Θέατρο από το NYU Tisch School of the Arts, ενώ έχει εκπαιδευτεί στο Experimental Theatre Wing, στο Lee Strasberg Theatre and Film και στο Stonestreet Studios.

Η πρώτη συνεργασία του στην Ελλάδα ήταν η συμμετοχή του στην ταινία «Χειμώνας με τη Βαλμίρα» σε σκηνοθεσία Μαρίας Ντούζα, που γυρίστηκε στη Χίο, ενώ έχει συμμετάσχει και στην παράσταση «Λεμονιά, λεμονιά, λεμονιά, λεμονιά, λεμονιά» στο Στούντιο Μαυρομιχάλη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...