Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Πέσιμο» στον fashion «υιό» του Mister LAK!

Ο Dennys καταγγέλλει πασίγνωστο τράπερ για ανήθικη πρόταση

Μπορεί να θεωρείται «νέο αίμα» στο ελληνικό μόντελινγκ, ωστόσο έχει αρχίσει ήδη να τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας λόγω του ιδιαίτερου στυλ του και της ανατρεπτικής καθημερινότητάς του.

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

Ο Dennys, που αυτοπροσδιορίζεται ως «ένα queer gender fluid άτομο», κατήγγειλε πρόσφατα ακραία ομοφοβική επίθεση εναντίον του, ενώ λίγες ημέρες αργότερα περπάτησε για τον Λάκη Γαβαλά στο catwalk της 33ης Athens Fashion Week. Μιλώντας σήμερα στην «Espresso», το μοντέλο με τους 100.000 followers στο Instagram δηλώνει ότι υπάρχει ρατσισμός (και) στον χώρο της μόδας, αποκαλύπτει ότι στα social media τον προσεγγίζουν ερωτικά αγόρια και κορίτσια, ενώ ρίχνει και μια «βόμβα» ισχυριζόμενος πως πασίγνωστος τράπερ τού έκανε ανήθικη πρόταση!

Πώς και ασχολήθηκες με το μόντελινγκ;

Τυχαία, δεν το είχα στο μυαλό μου ποτέ, ούτε ήταν το όνειρό μου, όπως βαριέμαι ν’ ακούω. Χορευτής ήθελα να γίνω όταν ήμουν μικρός και στα 16 μου, που ήρθα στην Αθήνα από την Ξάνθη, ξεκίνησα να το προσπαθώ. Και τότε μου πήρε μόνο λίγες ημέρες για να καταλάβω ότι δεν με ενδιέφερε τελικά ο χορός, αλλά το μόντελινγκ. Εγινε η πρώτη πρόταση από πρακτορείο, ξεκίνησα να δουλεύω και κάπως έτσι το… ερωτεύτηκα. Πλέον δουλεύω μόνος μου, χωρίς πρακτορείο. Οι περισσότεροι πελάτες με ξέρουν και θα με «κλείσουν» γι’ αυτό που πρεσβεύει ο Dennys.

dennys11103
Ο Dennys στο catwalk του Λάκη Γαβαλά στην 33η Athens Fashion Week

Και τους 100.000 followers στο Instagram πώς τους απέκτησες;

Ηταν ένα combo πραγμάτων, lives στο TikTok, παρέα με διασήμους, ένα βάψιμο κι ένα ντύσιμο από «αγόρι», εξ ου και προκάλεσε αρκετά τον κόσμο, συνεντεύξεις, προωθήσεις εταιριών και των προϊόντων τους, events. Ολα βοήθησαν και με έχουν φτάσει εδώ που είμαι σήμερα. Aγαπώ το κοινό μου και του οφείλω ό,τι έχω καταφέρει, καταφέρνω και θα καταφέρω από εδώ και πέρα.

Σε σχέση με τη σεξουαλική σου ταυτότητα πώς αυτοπροσδιορίζεσαι;

Γενικά όλες αυτές τις έννοιες τις αντιλαμβάνομαι και τις βιώνω αρκετά ρευστά μέσα μου, αλλά και όταν πάω να τις εξωτερικεύσω. Το δίπολο γενικά δεν με εκφράζει, δεν με πληροί, αλλά με πνιγεί. Αυτοπροσδιορίζομαι ως ένα queer gender fluid άτομο και όχι ως ένα γκέι αγόρι, όπως πολλοί νομίζουν. Δεν είμαι ούτε gay ούτε αγόρι. Τα φύλα τα αντιλαμβάνομαι τελείως διαφορετικά, εξ ου και το «όχι γκέι». Οσο για την ταυτότητα φύλου μου, την μια ημέρα θα ξυπνήσω και θα νιώθω αγόρι, την άλλη κορίτσι, την άλλη τίποτα από τα δύο ή και τα δύο. Είναι ένα ταξίδι εξερεύνησης για εμένα όλο αυτό και δεν φοβάμαι, ούτε προβληματίζομαι στο να με ανακαλύπτω κάθε μέρα. Πάντως, με προσεγγίζουν ερωτικά τόσο άνδρες όσο και γυναίκες, θα τολμήσω να πω. Δεν ξέρω τι σκέφτονται (γέλια)… Δεν με ενοχλεί, ίσα ίσα με κολακεύει. Αλλά έχω μιλήσει ανοιχτά και δεν φοβάμαι να κρύψω αυτό που είμαι… συγγνώμη, κορίτσια.

Σου έχουν προτείνει ποτέ σεξουαλική συνεύρεση αντί αμοιβής ή άλλου ανταλλάγματος;

Αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά. Βλέπεις, νομίζουν κάποιοι πως θα μπορέσουν να με… ρίξουν έτσι. Οχι, παιδιά, δεν είμαι βίζιτα και πραγματικά δεν θα το έκανα ποτέ αυτό, δεν θα εμπορευόμουν το κορμί μου για λίγα χαρτονομίσματα. Δεν κρίνω σε καμία περίπτωση τους ανθρώπους που το κάνουν, είναι μια δουλειά όπως όλες οι άλλες. Και θα σου πω κάτι ακόμη: μέσω Instagram με προσέγγισε και πασίγνωστος τράπερ, ο οποίος έχει μάλιστα και κοπέλα, προσφέροντάς μου 10.000 ευρώ για ένα βράδυ. Η ανήθικη και άκρως προσβλητική πρότασή του τελείωσε με τον ίδιο να μου λέει επίσης πως αν δεχτώ θα τα πάμε πολύ καλά από εδώ και πέρα και θα με βοηθήσει πολύ στην καριέρα μου.

Πρόσφατα αποκάλυψες ότι δέχτηκες ακραία ομοφοβική επίθεση στην Ιερά Οδό. Το έχεις αφήσει πίσω σου ή φοβάσαι;

Το αφήνω πίσω, δεν φοβάμαι και δεν θα αλλάξω ποτέ για κανέναν, μόνο αυτό έχω να πω. Προχωράμε μόνο μπροστά, στο φως, όχι στο σκοτάδι που θέλουν να μας τραβήξουν άνθρωποι «λίγοι» όπως αυτοί που μου επιτέθηκαν.

dennys111031

Υπάρχει ρατσισμός στο διαφορετικό μέσα στον χώρο της μόδας;

Σίγουρα υπάρχει, πολλοί πελάτες και μάλιστα και queer πελάτες με έχουν απορρίψει επειδή φοράω σκουλαρίκια ή επειδή βάφω τα νύχια μου ή επειδή θα βάλω ένα κραγιόν. Ο χώρος είναι σκληρός, με πολύ ρατσισμό και κλειστομυαλιά από τους πάντες σχεδόν. Ενα άτομο που πρεσβεύει μια διαφορετικότητα στο look του, όπως εγώ, είναι αρκετά δύσκολο έως απίθανο να δουλεύει, αλλά αφού εγώ τα έχω καταφέρει, σίγουρα δεν είναι και ακατόρθωτο.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο περπάτησες στο catwalk της 33ης Athens Fashion Week. Πώς ήταν η εμπειρία;

Απίστευτη, θα το ξαναέκανα με κλειστά τα μάτια. Περπάτησα στην πασαρέλα για τον Λάκη Γαβαλά, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ απεριόριστα. Είναι υπέροχος άνθρωπος πρώτα απ’ όλα κι έπειτα ξεχωριστός σχεδιαστής. Γνωριστήκαμε λίγες ημέρες πριν από το event, μιλήσαμε έπειτα μέσω Instagram και με επέλεξε ο ίδιος, χωρίς να περάσω από κανένα casting. Με πίστεψε και με έβαλε στο show του. Είμαι ευγνώμων που μου συνέβη και τον ευχαριστώ πολύ.

gavalas10113

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχεις ζήσει μέχρι τώρα;

Εχω περάσει μια πολύ δύσκολη περίοδο στη ζωή μου, που διήρκεσε αρκετούς μήνες. Ηταν θέμα υγείας μαζί με κατάθλιψη βαριάς μορφής, είχα να βγω από το σπίτι μου εννέα μήνες, για την ώρα δεν νιώθω έτοιμος, ούτε και θέλω να μοιραστώ περισσότερα. Θα βγω κάποια στιγμή να μιλήσω ανοιχτά για όλο αυτό χωρίς ενοχή και ταμπού, για να βοηθήσω και άλλα παιδιά. Αλλά όταν νιώσω έτοιμος. Σίγουρα τώρα το έχω ξεπεράσει, το έχω αφήσει πίσω μου και είμαι πολύ καλά.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

Να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται τόσο ως μοντέλο όσο και σαν influencer, να περπατήσω για μεγάλους σχεδιαστές, να κάνω καμπάνιες για παγκόσμια brands, να παίξω σε βιντεοκλίπ, να δουλέψω για εταιρίες και να προωθώ τα προϊόντα τους στο Instagram. Γενικότερα να συνεχίσω αυτό που κάνω σήμερα και να το εξελίξω όσο γίνεται στην Ελλάδα και, αφού φτάσω… ταβάνι, να φύγω έξω.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...