Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Γιώργος Μπανταδάκης: «O αριθμός των followers δεν αποτυπώνεται και στο ταμείο»

Τα παιδικά χρόνια στην Πάτρα, ο ρόλος-δώρο του «Θάνου» στην «Εξαψη» και το «αντίο» στον Αλέξανδρο Κομπόγιωργα

Θεωρείται από τις πιο γνώριμες φυσιογνωμίες του τηλεοπτικού τοπίου, καθώς έχει στο ενεργητικό του πολλά σίριαλ, όπως τα «Daddy Cool», «Εξαψη» και «Ο όρκος».

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

Ο Γιώργος Μπανταδάκης «γράφει» παράλληλα σταθερά χιλιόμετρα και στο θέατρο, κάνοντας συνεργασίες με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου, όπως τη σκηνοθέτιδα Αθανασία Καλογιάννη, με την οποία συμπράττει φέτος στην παράσταση «Ο μάγκας», η οποία καταγράφει αλλεπάλληλα sold out. Στις εξομολογήσεις του στη σημερινή «Espresso» o δημοφιλής και ταλαντούχος ηθοποιός μοιράζεται αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια στην Πάτρα, αναφέρεται στις εύκολες και τις δύσκολες στιγμές της πορείας του, σχολιάζει το ελληνικό #MeToo και τις νέες τακτικές με τους followers στις οντισιόν, ενώ «αποχαιρετά» και δημόσια τον συνάδελφό του Αλέξανδρο Κομπόγιωργα που «έφυγε» από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες.

giorgos mpantadakis10113 kentriki
Γιώργος Μπανταδάκης

Τι εικόνες έρχονται πρώτες στο μυαλό σου από τα παιδικά σου χρόνια στην Πάτρα; 

Υπέροχες εικόνες. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν πολύ όμορφα. Εχω δύο υπέροχους γονείς, που είναι πλάι μου πάντα, κι έναν μικρότερο αδερφό. Είχα πάντα καλούς φίλους και τα χρόνια εκείνα ήταν γεμάτα παιχνίδι στις πλατείες, μπάσκετ στις αλάνες, γέλια, φλιπεράδικα, που ήταν της μόδας, μπάνια στη θάλασσα, πάρτι και ατελείωτες βόλτες.

Μεγάλωσες στην πρωτεύουσα του καρναβαλιού. Εχεις κάποια ξεχωριστή αποκριάτικη ανάμνηση να μοιραστείς; 

Εχω βγει σε πολλές παρελάσεις, με αρκετές στολές, μέσα σε τεράστια γκρουπ κι έχω περάσει καταπληκτικά. Θυμάμαι μια χρονιά να βρέχει καταρρακτωδώς κι εμείς να συνεχίζουμε την παρέλαση ακάθεκτοι. Φορούσαμε από ένα κόκκινο διάφανο πουκάμισο και όλοι νόμιζαν ότι ήταν αδιάβροχο και την είχαμε γλιτώσει. Ελα όμως που συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο και το τόσο λεπτό ύφασμα δεν κρατούσε σταγόνα. Δείχναμε στεγνοί και ήμασταν μούσκεμα.

giorgos mpantadakis101131
Πειρατής σε γκρουπ στο Καρναβάλι της Πάτρας

Πώς μπήκες στο μονοπάτι της υποκριτικής; 

Πάντα αγαπούσα τις τέχνες. Εγραφα σκέψεις, στίχους, εφεύρισκα μελωδίες κι έγραφα τραγούδια, συμμετείχα στις γιορτές του σχολείου. Με το θέατρο καταπιάστηκα πιο πολύ στο λύκειο, στη θεατρική ομάδα του σχολείου, και… κόλλησα. Θαύμαζα και θαυμάζω πολλούς ηθοποιούς. Σαν παιδί θυμάμαι να ξεχωρίζω για τον τρόπο παιξίματος και το ταλέντο τους τον Γιώργο Κωνσταντίνου και τον Γιάννη Μπέζο. Με τον κύριο Μπέζο δεν έχει τύχει να συνεργαστώ κι εύχομαι να γίνει. Με τον κύριο Κωνσταντίνου είμαι πολύ τυχερός να έχω συνεργαστεί δύο φορές, μία στην τηλεοπτική σειρά «Οδός Παραδείσου 7» και μία θεατρικά στις «Εκκλησιάζουσες» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα.

Σπούδασες Κοινωνική Θεολογία στο Καποδιστριακό. Ασχολήθηκες ποτέ με την εν λόγω επιστήμη; 

Οχι, αλλά οι σπουδές μου σε αυτό το κομμάτι με συντροφεύουν πάντα. Πρόκειται για σπουδαία επιστήμη, που περιλαμβάνει μαθήματα ψυχολογίας, φιλοσοφίας, ιστορίας, μέχρι και εγκληματολογίας. Πέραν αυτών διδάσκεσαι και παιδαγωγικά, πράγμα που έχω χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα, αφού διδάσκω θέατρο σε παιδιά, οπότε η γνώση παιδαγωγικών είναι σημαντική.

giorgos mpantadakis101136
Από τα γυρίσματα του «Daddy Cool ANT1»

Ποιο είναι το μεγαλύτερο εφόδιο-μάθημα που πήρες από τη δραματική σχολή του Γιώργου Αρμένη από την οποία αποφοίτησες; 

Να κάνω αληθινό θέατρο και όταν βρίσκομαι στη σκηνή να παίζει κάθε κύτταρό μου. Μέχρι και η τελευταία τρίχα. Ποτέ δεν παίζω μόνο τεχνικά. Επίσης, μεγάλο μάθημα ήταν ότι το θέατρο μόνο αν το αγαπήσεις πραγματικά μπορείς να το ακολουθήσεις. Η σχολή μου έβγαζε ηθοποιούς, όχι περσόνες των social media.

Τα βρήκες εύκολα στην αγορά εργασίας μετά τις σπουδές σου ή έπεσες πάνω σε… κλίκες; 

Εχω βιώσει τα πάντα. Πήρα την πρώτη μου δουλειά μαθητής ακόμα της δραματικής σχολής, έπειτα από μια μεγάλη ακρόαση που είχαν περάσει οι πάντες. Επρόκειτο για την τηλεοπτική σειρά του Alpha «Οδός Παραδείσου 7», της οποίας είχε τη γενική επιμέλεια ο Λάκης Λαζόπουλος. Θα τον ευχαριστώ πάντα, γιατί ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μου άνοιξε την πόρτα. Εχω βιώσει όμως και πόλεμο. Μου έχουν κλείσει και πόρτες. Λίγο πολύ σε αυτή τη δουλειά όλοι έχουν ζήσει τα πάντα. Από την άλλη, θα ήμουν αχάριστος αν έλεγα ότι δεν με εμπιστεύτηκαν άνθρωποι. Ισα ίσα. Είμαι ευγνώμων για όλους όσοι με πίστεψαν και με πιστεύουν.

giorgos mpantadakis101135
Από τη σειρά «Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας» στον Ant1

Ποιος τηλεοπτικός ρόλος σου υπήρξε πιο επιδραστικός στο κοινό;

Εχω παίξει όμορφους ρόλους που έγραψαν στο κοινό. Π.χ. όταν έπαιζα στον «Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα» όλος ο κόσμος ασχολούνταν με τον «Τόνι». Ηταν ένας τύπος που έκανε παρκούρ και για τότε ήταν πρωτοποριακό. Μεγάλη αγάπη έχω εισπράξει και για τον ρόλο μου στον «Ορκο», ενώ ακόμα και τώρα -λόγω των επαναλήψεων- μου μιλάει ο κόσμος που βλέπει και ξαναβλέπει το «Daddy Cool». Ο ρόλος, όμως, που πραγματικά ήταν ο πιο αγαπητός ήταν ο «Θάνος» από την «Εξαψη». Ο αθώος αστυνομικός, που τελικά ήταν ο δολοφόνος. Ενας ρόλος-δώρο για κάθε ηθοποιό και που τον οφείλω στη σπουδαία σεναριογράφο Τίνα Καμπίτση και την ευχαριστώ πάντα. Οι αντιδράσεις στον δρόμο, στα social media, στην καθημερινότητα ήταν απίστευτες. Ο κόσμος με σταματούσε παντού και ακόμα και τώρα με θυμούνται από αυτόν τον ρόλο. Είμαι ευγνώμων.

Φέτος είσαι στο θέατρο Νέος Ακάδημος, όπου ανεβαίνει ο «Μάγκας», μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα. Ποια είναι τα μηνύματα του κόσμου που έχετε πάρει;

Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος και περήφανος γι’ αυτή τη δουλειά. Η παράσταση πάει εξαιρετικά και έχει αγαπηθεί πολύ. Ευχαριστώ από καρδιάς την Αθανασία Καλογιάννη, που είναι η σκηνοθέτις μας και η «ψυχή» όλης της δουλειάς, καθώς και την παραγωγή της Κids Τheater για την άψογη συνεργασία. Η Αθανασία είναι ένας φωτεινός, ταλαντούχος άνθρωπος κι είναι ευτυχία να δουλεύεις με ανθρώπους που έχουν ταλέντο, ήθος, ποιότητα και μεράκι γι’ αυτό που κάνουν. Σκηνοθέτησε ευφάνταστα την παράσταση μαζί με τον Βαγγέλη Πιτσιλό και έχω τη χαρά να μοιράζομαι τη σκηνή με σπουδαίους συναδέλφους και βέβαια τον εξαιρετικό ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα. Ο κόσμος μάς έχει αγκαλιάσει κι είναι συγκινητικό.

giorgos mpantadakis101134
Από την «Έξαψη» με τη Σοφία Μανωλάκου

Εχεις ασχοληθεί πολύ με το παιδικό θέατρο. Είναι πιο απαιτητικό κοινό τα παιδιά; 

Εχω παίξει εξίσου σε παραστάσεις για ενήλικες και σε άλλες που αφορούν οικογένειες και παιδιά. Αλλωστε, στο θέατρο για παιδιά έχω συνεργαστεί μόνο με ανθρώπους που έχουμε κοινούς κώδικες ως προς αυτό. Μια παράσταση που αφορά και παιδιά είναι μια κανονική παράσταση. Απλώς η θεματική της αφορά και μικρούς. Στο εξωτερικό λέγεται family theater. Εγώ, λοιπόν, έχω δουλέψει με τον Μιχάλη Κουκουλομμάτη, που μαζί παρουσιάσαμε έργα του Ουάιλντ για παιδιά, με τη σπουδαία Κάρμεν Ρουγγέρη στις μυθολογίες και με την Αθανασία Καλογιάννη, που συνήθως κάνει μεταφορές βιβλίων στο θέατρο. Σχετικά με το κοινό, θα σου πω πως ένα παιδί αν κάτι δεν του αρέσει θα το εκφράσει κι όταν κάτι το ενθουσιάσει, επίσης. Τα παιδιά είναι απόλαυση σαν κοινό.

Εχει ακουστεί ότι πλέον σε πολλές οντισιόν σκηνοθέτες και παραγωγοί λαμβάνουν υπόψη τους και τους followers στα social media. Πώς σου φαίνεται ως τακτική;

Ανεκδιήγητη και ανεδαφική. Οποιος το κάνει καταλήγει να αποτύχει παταγωδώς, αφού ξέρουμε όλοι ότι ο αριθμός των followers δεν αποτυπώνεται και στο ταμείο του θεάτρου. Εχουμε γνωστά παραδείγματα παραστάσεων και σειρών που ενώ αυτοί που συμμετείχαν «έσκιζαν» στα social, δεν είχαν την ίδια ανταπόκριση και στο κοινό.

giorgos mpantadakis101133
Από την παράσταση «Οι Αθλοι του Ηρακλή»

Εχεις δηλώσει στο παρελθόν ότι πιστεύεις στον Θεό και ότι ο προστάτης σου είναι ο άγιος Ραφαήλ, καθώς ήταν στο πλευρό σου σε ένα τροχαίο. Τι είχε συμβεί ακριβώς; 

Ναι, ο άγιος Ραφαήλ είναι ο αγιός μου. Σε σημαντικές στιγμές της ζωής μου έχει αφήσει το σημάδι του και θεωρώ ότι με προστατεύει. Είχα κάποτε στο λύκειο ένα τροχαίο ατύχημα. Ημουν πεζός και με παρέσυρε ένα αμάξι τινάζοντάς με στον αέρα. Θα μπορούσα να είχα πεθάνει επιτόπου. Ημουν τυχερός κι από όλο αυτό βγήκα με ένα σπασμένο πόδι.

Πριν από λίγες ημέρες πληροφορηθήκαμε την άσχημη είδηση για τον πρόωρο χαμό του ηθοποιού Αλέξανδρου Κομπόγιωργα, ο οποίος είχε κάνει τα σκηνικά και τα κοστούμια στην παράστασή σας. Γνώριζες για την κατάστασή του; 

Δυστυχώς, ο Αλέξανδρος δεν είναι πια μαζί μας. Αυτό είναι το οδυνηρό. Ενας νέος, ταλαντούχος, χαμογελαστός άνθρωπος. Τον Αλέξανδρο τον γνώριζα χρόνια. Δεν κάναμε παρέα, αλλά εκτιμούσε πολύ ο ένας τον άλλον και είχαμε φιλικές σχέσεις. Είχα την τύχη να συνεργαστούμε στον «Μάγκα», που ήταν και η τελευταία του δουλειά. Γνώριζα για τη μάχη που έδινε κι ήταν τρομερά συγκινητικό ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, δεν άφησε τη δουλειά πίσω. Τσέκαρε την κάθε λεπτομέρεια και έκανε το καλύτερο για όλους μας.

giorgos mpantadakis101132
Με τον Γιώργο Κωνσταντίνου στις «Εκκλησιάζουσες»

Κεφάλαιο #MeToo. Εχεις πέσει ποτέ θύμα βίας, είτε λεκτικής είτε ψυχολογικής ή και σωματικής στον χώρο όπου κινείσαι; 

Εχω υπάρξει σε αντιπαραθέσεις, άσχημες συμπεριφορές, αλλά δεν αντιμετώπισα ποτέ σωματική βία. Γενικά είμαι κι ένας άνθρωπος που σε όλα αυτά αντιδρώ, οπότε δεν αφήνω και πολλά περιθώρια στον άλλον. Θέτω όρια κι αν νιώσω ότι αυτά ξεπερνιούνται και τείνουν να γίνουν επικίνδυνα αποχωρώ. Με ενδιαφέρει να δουλεύω και να περνάω καλά. Οτιδήποτε άλλο δεν με αφορά, όσο «καλλιτεχνικό» κι αν είναι. Θέλω καλό κλίμα.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά πλάνα σου; 

Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα γεμάτο πρόγραμμα με τον «Μάγκα» μας στο θέατρο. Πιστεύω ότι αυτή η παράσταση θα ταξιδέψει αρκετά και εκτός Αθηνών. Επίσης, τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι ιδιαίτερα με τη διδασκαλία θεάτρου και υποκριτικής σε παιδιά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ηδη έχω ξεκινήσει τα μαθήματα με τους μαθητές μου, με κατάληξη πάντα στο τέλος της σχολικής χρονιάς τις παραστάσεις που ανεβάζουμε.

giorgos mpantadakis10113
Στιγμιότυπο από τα παιδικά του χρόνια

{{-PCOUNT-}}39{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...