Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

«Akis’ Food Tour»: Στην κορυφή της τηλεθέασης η πιο «νόστιμη» ταξιδιωτική εκπομπή

Σάρωσε!

Το «Akis’ Food Tour», το υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη, μας έχει κατακτήσει για πολλούς και διαφορετικούς λόγους:

Akis Food Tour10674

για τα ωραία τοπία του, τις περιοχές που μας συστήνει, τα ιδιαίτερα πιάτα που μας γνωρίζει, το κέφι και την υπέροχα ταξιδιάρικη διάθεσή του αλλά και για τους ντόπιους που συναντάμε σε κάθε περιοχή και τα μυστικά της κουζίνας τους που μας αποκαλύπτουν. Το «Akis’ Food Tour», το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, κατέκτησε απόλυτα και το τηλεοπτικό κοινό, το οποίο τον οδήγησε στην κορυφή της τηλεθέασης, με ποσοστό 18,3% στο σύνολο κοινού και 16,2% στο δυναμικό κοινό 18-54. Πρωτιά του έδωσε και το γυναικείο δυναμικό κοινό (Γ18-54) με 16,8% αλλά και επιμέρους γυναικείο κοινό (Γ15-24) με 25,6%. Στον Βόρειο Έβρο παρέα με τον ‘Ακη ταξίδεψαν 1.586.000 τηλεθεατές, έστω για 1 λεπτό.

Akis Food Tour Έβρος 18.11.2023

Η πιο νόστιμη ταξιδιωτική εκπομπή με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη, το «Akis’ Food Tour», επισκέπτεται τα πιο απομακρυσμένα σημεία του χάρτη. Ο αγαπημένος μας σεφ βάζει τα κατσαρολικά στο ντουλάπι κι αφήνει πίσω του το στούντιο. Διαβάζει τα μηνύματα που του στέλνουν οι τηλεθεατές και ταξιδεύει στα μέρη που του προτείνουν. Στο τρίτο επεισόδιο του α΄κύκλου της σειράς, αυτό το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, θα βρίσκεται στη Δυτική Μακεδονία, στα Γρεβενά και τη Φλώρινα.

Akis Food Tour

Κάνει εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φάει από τα χέρια του Θόδωρα ένα φοβερό κοντοσούβλι (aka κεμπάπ) και συναντά κάτω από το εντυπωσιακό γεφύρι της Πορτίτσας τον Βασίλη Σιαφαρίκα, τυροκόμο-πρωταθλητή enduro. Δεν φαντάζεστε τι τον περιμένει στη συνέχεια.  Ο Βασίλης τον παίρνει μαζί του σε ένα δαιδαλώδες ταξίδι με τις μηχανές στις καταπράσινες πλαγιές της Βασιλίτσας μέχρι που τον αφήνει εξουθενωμένο στο Δοτσικό, το ψηλότερο χωριό του νομού Γρεβενών.  Εκεί, ο Ανδρέας, που είναι έμπειρος μανιταροσυλλέκτης, τους ετοιμάζει ζεστή σουπίτσα με τραχανά και ντόπια μανιτάρια στην οποία βουτάνε ντόπιο λευκό μανούρι από τα χέρια του εντουρά τυροκόμου. 

Akis Food Tour 1

Την επόμενη μέρα, ο Άκης ξυπνά την πόλη των Γρεβενών και βλέπει παντού γύρω του μανιτάρια. Η πόλη που αποτελεί φημισμένο προορισμό των μανιταρόφιλων της Ευρώπης τον υποδέχεται στα καλύτερα της. Στο εστιατόριο «Αυλαίας» απολαμβάνει ένα πλήρες γεύμα με ορεκτικό, κυρίως και επιδόρπιο που αποτελείται μόνο από μανιτάρια, σε κάθε εκδοχή τους.

Η λαχταριστή περιπέτεια του «Akis’ Food Tour», συνεχίζεται ακόμα πιο βόρεια, στην ακριτική Φλώρινα. Εκεί ο αγαπημένος μάγειρας οργανώνει μια γαστρονομική μάζωξη στην καρδιά του δάσους ακούγοντας τις συμβουλές των τηλεθεατών. Ο Γιώργος του ετοιμάζει μια πολύ ιδιαίτερη ντόπια συνταγή, φασόλια Πρεσπών ψημένα στον ταβά με αποξηραμένα τσιρόνια ενώ ο ζαχαροπλάστης Μάνος φτιάχνει για όλους μια γιγάντια κρεμ ρουαγιάλ, ένα νοσταλγικό γλυκό από άλλη εποχή που όμως αγαπάνε ακόμα φανατικά οι ντόπιοι στην Φλώρινα.

content 24

Κι εκεί που νόμιζε ότι θα χαλαρώσει, ο Άκης συναντάει τον Χρήστο, έναν ντόπιο φίλο του και ξεκινά μια αντισυμβατική ξενάγηση στην αγορά της πόλης. Αφού ξυρίζονται σε ένα παραδοσιακό κουρείο και μετατρέπουν σε τσίπουρο-μπαρ το πιο παλιό παντοπωλείο της Φλώρινας, κάνουν στάση για πατσά στον Αρμένη και προσπαθούν ανεπιτυχώς να μάθουν τη μυστική συνταγή για τα περίφημα κεμπάπια Φλώρινας, καταλήγουν στο ιστορικό καφενείο «Διεθνές». Εκεί, τον περιμένει μια έκπληξη: Ένα τραπέζι με την μπάντα με τα Χάλκινα της Φλώρινας με μεζέδες και τσίπουρο που καταλήγει πώς αλλιώς; Σε χορό και γλέντι.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...