Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Don Leon: Τράπερ βομβιστής ΑΤΜ τραπεζών

Η μόστρα με ευρώ στο TikTok ήταν από την λεία μετά τις «επιχειρήσεις»

Μόλις λίγους μήνες άντεξε μακριά από την παρανομία ο γνωστός τράπερ Don Leon ο οποίος συμμετείχε σε συμμορία που «χτυπούσε» μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, «ξεπλένοντας» τα χρήματα σε βιντεοκλίπ, πολυτελή αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, αλλά και παίζοντας τζόγο!

Ο κατά κόσμον Νικηφόρος Μπούκλης είχε συλληφθεί και το 2021 ως μέλος σπείρας που διέπραττε διαρρήξεις σε ΑΤΜ στην Αττική και την περιφέρια, και παρέμεινε στη φυλακή μέχρι τον Ιανουάριο του 2023, όταν έληξε το 18μηνο της προσωρινής κράτησής του. Ωστόσο, μετά την αποφυλάκισή του επανήλθε στην παρανομία, καθώς, όπως φαίνεται, η φυλακή δεν τον σωφρόνισε.

traper don leon051232

Αντίθετα, «πρωταγωνίστησε» σε νέα σπείρα που έκλεβε ΑΤΜ σε πολλές περιοχές της χώρας. Η δράση του τερματίστηκε το περασμένο Σάββατο, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας. Το πρωί του Σαββάτου μέλη της συμμορίας που είχαν ως ορμητήριο ενοικιαζόμενο σπίτι στο Καματερό έκλεψαν ένα αυτοκίνητο από το Ναύπλιο, με το οποίο πήγαν σε περιοχή της Ερμιόνης Αργολίδας, όπου διέρρηξαν ΑΤΜ αφαιρώντας το ποσό των 198.515 ευρώ, και διέφυγαν εγκαταλείποντας στον δρόμο το αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη και έβαλαν χειροπέδες στον 28χρονο τράπερ και σε δύο συνεργούς του, ηλικίας 26 και 27 ετών, ο ένας από τους οποίους είναι επίσης γνώριμος των Αρχών για παρόμοιες πράξεις. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σπείρα είχε πραγματοποιήσει 10 διαρρήξεις με εκρήξεις και λεία 710.000 ευρώ σε ΑΤΜ σε Εύβοια, Βοιωτία, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία, καθώς και επτά κλοπές οχημάτων.

traper don leon051231
O τράπερ Don Leon, κατά κόσμον Νικηφόρος Μπούκλης

Έκλεβαν τα αυτοκίνητα και με αυτά έκαναν τις κλοπές από τα ΑΤΜ, χρησιμοποιώντας τροχούς κοπής μετάλλων ή τοποθετώντας εκρηκτικές ύλες. Είχαν γίνει εξπέρ στις διαρρήξεις μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης χρημάτων, καθώς τους έπαιρνε λιγότερο από ένα λεπτό. Για να μην αφήνουν ίχνη, φορούσαν λευκές φόρμες εργασίας με κουκούλες, ενώ πυρπολούσαν τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν ή τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες.

Εξπέρ στις εκρήξεις

«Πρόκειται για άτομα με ιδιαίτερη τεχνογνωσία στον τρόπο των εκρήξεων, που επεδείκνυαν ιδιαίτερη επιμέλεια στην επιλογή του τόπου και του χρόνου που δρούσαν, αδιαφορώντας ωστόσο για τη διακινδύνευση της σωματικής ακεραιότητας ή ακόμα και της ζωής των εργαζομένων στη φύλαξη των χώρων όπου ήταν εγκατεστημένα τα ΑΤΜ» δήλωσε χθες ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής Ιωάννης Σκούρας.

Σε έφοδο που έγινε στο ορμητήριο στο Καματερό, όπου συνελήφθησαν, σε σπίτια και αυτοκίνητα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 206.570 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 20 και των 50 ευρώ, 1 κιλό και 518 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης, πολεμικό τυφέκιο τύπου M16, πιστόλι, φυσίγγια, 4 πυροκροτητές, πυραγωγό σχοινί, εξοπλισμός αφαίρεσης οχημάτων, μεταλλικός τροχός κοπής, διαρρηκτικά εργαλεία, σπρέι χρώματος, ρουχισμός, φακοί κεφαλής, κινητά και κλειδιά οχημάτων που χρησιμοποιούσαν στις κλοπές. Κατά τη διάρκεια των ερευνών συνελήφθη συγγενικό πρόσωπο ενός από τους δράστες για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς στο σπίτι του, που επισκεπτόταν συχνά ένας από τους συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 πιστόλια και πλήθος φυσιγγίων.

leon

«Όλα τα μέλη της οργάνωσης είχαν προκλητικά πολυτελή βίο, τον οποίο επεδείκνυαν με κάθε ευκαιρία τόσο στις καθημερινές τους συναναστροφές όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ξέπλεναν τα παράνομα κέρδη τους δαπανώντας υπέρογκα ποσά μέσω της μουσικής βιομηχανίας ή τα έπαιζαν σε τυχερά παιχνίδια σε καζίνα» επεσήμανε στην παρουσίαση της υπόθεσης ο ταξίαρχος κ. Σκούρας.

Πουλ μουρ στα social media

Ενδεικτικά είναι δύο βίντεο του τράπερ Don Leon, στα οποία επιδεικνύει προκλητικά στην πλατφόρμα TikTok δέσμες χρημάτων με φόντο αφίσα της γνωστής γκανγκστερικής ταινίας «Ο Σημαδεμένος». Στην κατοχή των τριών βρέθηκαν πολυτελή αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, εκρήξεις, πλαστογραφία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και άλλα επιμέρους αδικήματα και αύριο θα απολογηθούν στον ανακριτή.

Όταν του είχαν φορέσει χειροπέδες το 2021 για τον ίδιο λόγο, ο 28χρονος δήλωνε μετανιωμένος, αλλά…

Μετανιωμένος είχε εμφανιστεί ο 28χρονος τράπερ Don Leon μετά την προηγούμενη σύλληψή του, το 2021, και πάλι εμπλεκόμενος σε σπείρα που έκανε διαρρήξεις σε ΑΤΜ. Ο μουσικός, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη νεολαία, έχοντας στο Instagram περισσότερους από 30.000 ακολούθους, είχε ομολογήσει τη συμμετοχή του. «Πολλές φορές, όταν είσαι ζορισμένος οικονομικά, παίρνεις λάθος αποφάσεις. Εγινε η λάθος επιλογή, την πήραμε, πήρα ένα καλό μάθημα και βγήκα κερδισμένος από όλο αυτό.

traper don leon05123

Ζοριζόμουν πολύ οικονομικά και, όταν σου προτείνουν εύκολο χρήμα, υπάρχει μεγάλη αδρεναλίνη. Ολα είχαν πάει στραβά. Επρεπε να μας πιάσουν και μας έπιασαν» είχε δηλώσει σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Ο 28χρονος «ξέπλενε» τα μεγάλα χρηματικά ποσά που απεκόμιζε από τις κλοπές σε βιντεοκλίπ, αλλά και σε αγορές πολυτελών οχημάτων. Μάλιστα, δεν δίσταζε να ανεβάζει βίντεο στα social media έξω από ΑΤΜ, γράφοντας χαρακτηριστικά «είναι απαγορευμένη περιοχή για εμένα εδώ».

Όμως, μετά τη λήξη του 18μηνου κράτησης και την αποφυλάκισή του, επέστρεψε στις κλοπές ΑΤΜ. Αυτή τη φορά φαίνεται να αμφισβητεί τη συμμετοχή του και στις 10 κλοπές ΑΤΜ, που του καταλογίζει η Αστυνομία. «Σε αντίθεση με την υπόθεση του 2021, ισχυρίζεται ότι δεν είναι εμπλεκόμενος στο σύνολο των πράξεων» δήλωσε χθες η συνήγορος υπεράσπισής του Βάσω Πανταζή.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...