Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Απολογείται σήμερα ο 28χρονος τράπερ Don Leon

Έχει στην πλάτη του, σχεδόν τον... μισό Ποινικό Κώδικα

Το «κατώφλι» του ανακριτή «φορτωμένος» με βαριές κατηγορίες περνάει σήμερα ο τράπερ Don Leon, προκειμένου να απολογηθεί μαζί με δύο ακόμη συγκατηγορουμένους του για τις κλοπές σε ΑΤΜ τραπεζών με τη χρήση τροχού κοπής μετάλλων και εκρηκτικές ύλες!

Ο 28χρονος τράπερ συνελήφθη μαζί με άλλα δύο άτομα για συμμετοχή σε συμμορία η οποία ανατίναζε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, τα άδειαζε και στη συνέχεια «ξέπλενε» τα χρήματα σε μουσικά βιντεοκλίπ, ενώ έπαιζε και μεγάλα ποσά στον τζόγο!

Το κατηγορητήριο σε βάρος του 28χρονου και των δύο συγκατηγορουμένων του, ηλικίας 26 και 27 ετών, είναι βαρύ, αφού οι τρεις συλληφθέντες αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με τη ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε, σειρά αδικημάτων, που καταλαμβάνουν σχεδόν τον… μισό Ποινικό Κώδικα!

don leon061231

Συγκεκριμένα, ο Don Leon διώκεται για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση και κατά συρροή. Πρόκειται για κατηγορία που του απαγγέλθηκε από τον εισαγγελέα για την καταδίωξη που έλαβε χώρα στο Αίγιο ύστερα από ληστεία σε ΑΤΜ και έχει αποδοθεί και στους τρεις κατηγορουμένους. Παράλληλα, σε βάρος των τριών συλληφθέντων έχουν, κατά περίπτωση, απαγγελθεί κατηγορίες για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, έκρηξη από κοινού, διακεκριμένη οπλοκατοχή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, πλαστογραφία μετά χρήσης, εμπρησμό, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, οπλοφορία και οπλοχρησία, παράνομη βία και άσκοπους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα, κατά την απολογία του στον ανακριτή, ο 28χρονος αναμένεται να αποδεχθεί μέρος των κατηγοριών που του έχουν απαγγελθεί, και όχι το σύνολό τους. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο Don Leon είναι παλιός γνώριμος των αστυνομικών Αρχών, καθώς έχει συλληφθεί ξανά για παρόμοιες υποθέσεις. Για τη συγκεκριμένη όμως δικογραφία, που αφορά τις κλοπές των ΑΤΜ, τα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του φαίνεται ότι είναι συντριπτικά, καθώς ο 28χρονος δεν δίσταζε να ανεβάζει βίντεο στα social media έξω από ΑΤΜ, γράφοντας χαρακτηριστικά «είναι απαγορευμένη περιοχή για εμένα εδώ».

don leon06123
Ο τράπερ Don Leon

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα μέλη της οργάνωσης έκλεβαν αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να μεταβούν σε επαρχιακές πόλεις, όπου λήστευαν ΑΤΜ. Είναι χαρακτηριστικό πως από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουν υπάρξει 10 περιπτώσεις εκρήξεων ΑΤΜ σε Εύβοια, Βοιωτία, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία, καθώς και 7 κλοπές οχημάτων. Το οικονομικό όφελος της οργάνωσης υπολογίζεται σε 710.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...