Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

«Akis’ Food Tour»: Χίος & Ψαρά: Δυο ακριτικοί θησαυροί εμπειριών και γεύσεων

Είστε έτοιμοι για ένα ακόμη ανατρεπτικό γαστρονομικό ταξίδι; Ένα...

54χρονη ασθενής στις ΗΠΑ απέκτησε «μηχανική καρδιά» και νεφρό γουρουνιού

Πρώτη φορά ασθενής με δύο σοβαρές παθήσεις στο τελικό...

Αυνανισμός κατά του… καρκίνου του προστάτη

Τελικά στο χέρι των ανδρών είναι να μειώσουν τον...

Πάμε πλατεία Φίνου;

Ηταν τέλη Αυγούστου του 2022, όταν με αποκλειστικό της...

Τζώνυ Θεοδωρίδης: Ο μαθητής του Δαλιανίδη αναζητά ξανά την τηλεοπτική «Λάμψη» του

Η διαμάχη με τον ΑΝΤ1 που, όπως λέει, του έχει κλείσει πόρτες στη μικρή οθόνη, τα τρία παιδιά του και ο δεύτερος γάμος του

Ο Τζώνυ Θεοδωρίδης γεννήθηκε στον Λίβανο, όπου και έζησε τα πρώτα επτά χρόνια της ζωής του. Εκανε τηλεοπτικό ντεμπούτο στην ΕΡΤ ως ηθοποιός δίπλα στην Ξένια Καλογεροπούλου και στον Γιώργο Κωνσταντίνου, με τη γνωριμία του με τον Γιάννη Δαλιανίδη να σηματοδοτεί την αρχή στην καριέρα του. Εχει πρωταγωνιστήσει για 12 χρόνια στη «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου.

  • Από τον Βαγγέλη Καράλη

Μιλώντας στην «Εspresso» αναφέρεται στη δικαστική διαμάχη με τον ΑΝΤ1 αναφορικά με τα συγγενικά δικαιώματα της σειράς, με τον ηθοποιό να κερδίζει πρωτόδικα. Οπως εξομολογείται, εξαιτίας αυτής της δικαστικής διαμάχης με τον τηλεοπτικό σταθμό δεν δέχεται πλέον προτάσεις για σειρές στην τηλεόραση.

tzoni theodoridis081231
Στη «Λάμψη»

Εκτός από πετυχημένος ηθοποιός, είναι και ένας ευτυχισμένος πατέρας και σύζυγος, καθώς έχει τρία παιδιά, και από το 2015 είναι παντρεμένος με τη δεύτερη σύζυγό του, Σύλβια Δημητρακοπούλου, που είναι κτηνίατρος. Και ενώ μπορεί η τηλεόραση να του «έχει κλείσει την πόρτα», όμως θεατρικά για τρίτη σεζόν πρωταγωνιστεί στον «Φονιά» του Μήτσου Ευθυμιάδη, κερδίζοντας μάλιστα και το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης!

Γεννηθήκατε στον Λίβανο, όπου και ζήσατε μέχρι επτά ετών, καθώς ο πατέρας σας είναι Λιβανέζος. Πώς θυμάστε τα παιδικά σας χρόνια εκεί;

Εζησα υπέροχα χρόνια, γιατί ο Λίβανος είναι σαν την Ελλάδα. Εχουμε σχεδόν την ίδια κουλτούρα και επίσης και ιστορικά εκεί ζούσαν οι Φιλισταίοι.

Από μικρός θέλατε να γίνετε ηθοποιός ή προέκυψε στην πορεία;

Στην αρχή έκανα κάποιες διαφημίσεις για την τηλεόραση και από εκεί γνώρισα τον Γιάννη Δαλιανίδη. Από το διαφημιστικό γραφείο όπου δούλευα με πρότεινε ένας φίλος να πάω να γνωρίσω τον Γιάννη Δαλιανίδη, που τότε έκανε τα «Τσακάλια». Από τότε γίναμε πολύ καλοί φίλοι και ήταν ο δάσκαλός μου και μάλιστα με ετοίμασε για να δώσω εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο. Θυμάμαι τα καλύτερα μαζί του, καθώς εκτός από τη φιλία και τη συνεργασία μας με γνώρισε σε υπέροχους ανθρώπους που ήταν τότε στο θέατρο, όπως τη Ζωή Λάσκαρη, τη Μαίρη Χρονοπούλου, τη Μάρθα Καραγιάννη, τον Κώστα Βουτσά.

tzoni theodoridis081233

Ποια ήταν η πρώτη σας τηλεοπτική δουλειά και τι θυμάστε από το ντεμπούτο σας στην τηλεόραση;

Ηταν στην ΕΡΤ, με την Ξένια Καλογεροπούλου και τον Γιώργο Κωνσταντίνου στη σειρά «Καθημερινά». Ημουν τότε 17 ετών. Η εμπειρία μου ήταν πολύ καλή, γιατί είχα τη χαρά να βρίσκομαι δίπλα σε δύο σπουδαίους ηθοποιούς.

Μεγάλος σταθμός στην καριέρα σας η «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου. Οπως έχετε πει, τα πρώτα χρόνια ήταν πολύ καλή η συνεργασία σας, αλλά μετά υπήρχαν προβλήματα… Τι είδους θέματα προέκυψαν;

Τα θέματα άρχισαν όταν σταμάτησε να υπάρχει ένα στοκ επεισοδίων που ήταν περίπου στα 60 αρχικά, και παίρναμε τα κείμενα τελευταία στιγμή. Εγώ κάθισα 12 χρόνια, το σίριαλ σταμάτησε στα 15 χρόνια. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να ήταν πιο «μαζεμένα» τα επεισόδια, δηλαδή θα έπρεπε να γράφουν περισσότερο οι σεναριογράφοι και να σκέφτονται λίγο και τους ηθοποιούς, τι τραβάνε για να μάθουν τα λόγια και για να παίξουν.

Κάτι που ο κόσμος δεν γνωρίζει είναι ότι κινηθήκατε νομικά κατά του ΑΝΤ1 ζητώντας μερίδιο αμοιβής για τα συγγενικά δικαιώματα της σειράς αναφορικά με την προβολή των επεισοδίων στο εξωτερικό. Μια δικαστική διαμάχη που τελικά κερδίσατε…

Πρόκειται για τον Νόμο 2121, που θεσπίστηκε το 1993 και λέει ότι οι ηθοποιοί θα πρέπει να αμείβονται για τα επεισόδια που προβάλλονται στο εξωτερικό. Κέρδισα δύο δικαστήρια πρωτόδικα και τώρα περιμένω και την απόφαση από τον Αρειο Πάγο. Στην Ελλάδα ο ηθοποιός δεν διεκδικεί αυτά που πρέπει, εάν στη χώρα μας οι ηθοποιοί ήμασταν ενωμένοι θα μπορούσαμε να έχουμε συλλογικές συμβάσεις, και δεν σου μιλάω συνδικαλιστικά. Το έκανα για την επανάστασή μου, δεν είμαι από τους ανθρώπους που υποκύπτουν, θέλω αυτό που μου ανήκει να το παίρνω δίκαια.

tzoni theodoridis08123
Στον γάμο του με τη σύζυγό του Σύλβια

Σε πρόσφατη συνέντευξή σας αναφέρατε ότι δεν έχετε τηλεοπτικές προτάσεις γιατί βρίσκεστε στα δικαστήρια με κάποιον τηλεοπτικό σταθμό. Εχει να κάνει με τον ΑΝΤ1 και τη «Λάμψη» ή πρόκειται για άλλη υπόθεση;

Πρόκειται για την υπόθεση αυτή. Πιστεύω πως ένας από τους λόγους που δεν έχω προτάσεις είναι λόγω αυτού. Μέχρι το 2008, προτού βγει η δικαστική απόφαση, δούλευα σε σίριαλ, στις «Φιλοδοξίες» και στις «Αέρινες σιωπές» στο Mega. Ξαφνικά, με το που βγήκε η δικαστική απόφαση, σταμάτησαν οι προτάσεις, πιστεύω ότι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο ότι κερδήθηκαν αυτά τα δικαστήρια. Βρισκόμαστε σε μια πολύ όμορφη χώρα, αλλά με πάρα πολλές ατυχίες…

Πολλοί συνάδελφοί σας έχουν συμμετάσχει σε διάφορα ριάλιτι. Ποια είναι η άποψή σας; Σας έχει γίνει πρόταση;

Μου είχε γίνει πρόταση για να είμαι στο «Dancing with the stars», αλλά δεν την αποδέχτηκα, γιατί θεωρώ πως δεν θα μου ταίριαζε. Από εκεί και πέρα τα ριάλιτι δεν είναι κάτι που έχει σχέση με την υποκριτική, αλλά σέβομαι τους λόγους που μπορεί να έχει επιλέξει κάποιος συνάδελφος να το κάνει και, φυσικά, εάν είναι και λόγοι οικονομικοί.

tzoni theodoridis081234

Για να αλλάξουμε κλίμα, στο παρελθόν έχετε ασχοληθεί και με το modeling;

Ναι, ήμουν μοντέλο στο Μιλάνο για κάποια χρόνια και ήταν υπέροχα χρόνια, είχα συνεργαστεί με Armani και με άλλες ιταλικές εταιρίες.

Εκτός από ηθοποιός, εδώ και χρόνια δραστηριοποιείστε και ως επιχειρηματίας σε μαγαζιά εστίασης. Είναι κάτι που αγαπάτε;

Είμαι υπεύθυνος σε μαγαζιά παιδικών φίλων και η πρώην σύζυγός μου έχει ένα μαγαζί στο Χαλάνδρι. Μου αρέσει πολύ να δουλεύω στην εστίαση, καθώς υπάρχει μια άμεση επικοινωνία με το κοινό, κάτι που συμβαίνει και στο θέατρο.

tzoni theodoridis08123 kentriki

Στην προσωπική σας ζωή πώς είστε, είστε ευτυχισμένος;

Πιο χαρούμενος δεν νομίζω να υπάρχει! Εχω τρία παιδιά, έχω μια υπέροχη γυναίκα, έχω πολύ καλές σχέσεις με την πρώην σύζυγό μου, όλα πηγαίνουν πολύ καλά.

Τι είναι αυτό που έχετε ξεχωρίσει στη σύζυγό σας Σύλβια;

Οτι είναι η Σύλβια! Είναι ο χαρακτήρας, είναι η προσωπικότητα, είναι ένα υπέροχο πλάσμα και πολύ καλός άνθρωπος.

tzoni theodoridis081232
Μαζί με την κόρη του Μελίτα

Εχετε τρία παιδιά, εάν δεν κάνω λάθος δεν ακολούθησαν τα βήματά σας. Με τι ασχολούνται;

Δόξα τω Θεώ, δεν ακολούθησε τα βήματά μου ως ηθοποιός. Η μεγάλη μου κόρη, δηλαδή, γιατί τα δύο μου παιδιά είναι δύο και τεσσάρων ετών. Η μεγάλη μου κόρη, η Μελίτα, φτιάχνει διάφορα κοσμήματα, εσώρουχα, κεριά, σαπούνια και έχει δικό της eshop.

Για τρίτη σεζόν πρωταγωνιστείτε στον «Φονιά» του Μήτσου Ευθυμιάδη, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Διαμαντόπουλου, στο θέατρο Βικτώρια. Μια παράσταση που έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο.

Eίναι ένα υπέροχο έργο, για το οποίο μάλιστα βραβεύτηκα στη Θεσσαλονίκη με βραβείο ερμηνείας. Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου είναι οι τελευταίες παραστάσεις και πιστεύω ότι έχει αγαπηθεί πάρα πολύ από τον κόσμο.

{{-PCOUNT-}}36{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...