Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Νεκρός από overdose ο πρώτος άντρας στη ζωή της πριγκίπισσας Βεατρίκης!

Ο γυναικάς Αμερικανός που λάτρευε τις κραιπάλες και υπήρξε...

Σαν Φρανσίσκο: Αφαντη ανήλικη κόρη κροίσου

Ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τη 16χρονη κόρη Αμερικανού κροίσου...

Αμαλία Ζαργιανάκη – Δραμουντάνη: H… καράτε Σταματάκαινα του «Σασμού»

Είναι η «γριά Σταματάκαινα» του «Σασμού», που συγκλόνισε στη...

«Oσκαρ για celebrities» χωρίς guest την… ΑΑΔΕ!

Μπορεί τα «τσακάλια» της ειδικής ομάδας ελέγχου για τα...

Γιάννης Σουλάκης: Η σπάνια περίπτωση του νεαρού τραγουδιστή που είναι και κατασκευαστής επίπλων

Οσα λέει ο ίδιος για την αγάπη του για το τραγούδι αλλά και για το πάθος που έχει με τη... μυρωδιά του ξύλου

Τι σχέση έχουν η μουσική και τα τραγούδια με το design και την κατασκευή επίπλων; Στην περίπτωση του Γιάννη Σουλάκη συνδέονται άρρηκτα, αφού, όπως λέει ο ίδιος στην «Espresso», η βάση και των δύο είναι η δημιουργία!

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη και μεγαλωμένος στην Αθήνα, ο ταλαντούχος ερμηνευτής απασχολείται παράλληλα ως επιπλοποιός, ισορροπώντας έτσι με δεξιοτεχνία ανάμεσα σε δύο διαφορετικές τέχνες, όπως ακριβώς έκανε κάποτε και ο αξέχαστος Χρήστος Κυριαζής.

giannis soulakis191231

«Η μουσική και η διακόσμηση υπήρχαν πάντα στη ζωή μου. Ηταν επί της ουσίας τα δυο παιχνίδια μου από την εποχή που πήγαινα ακόμη στο δημοτικό. Κλεινόμουν, θυμάμαι, στο δωμάτιό μου, όπου τραγουδούσα και χόρευα ή σχεδίαζα σε ακουαρέλα πώς ήθελα να είναι το σπίτι μου στο μέλλον» αναφέρει ο Γιάννης Σουλάκης για τις αγάπες των παιδικών του χρόνων. Παρ’ όλα αυτά η αρχική σκέψη του, μόλις έγινε 18 ετών, ήταν να ακολουθήσει το μονοπάτι της υποκριτικής και να γίνει ηθοποιός. Μια σκέψη που τελικά διευρύνθηκε, με τον ίδιο να σπουδάζει τόσο σε δραματική σχολή όσο και σε ωδείο.

«Το αποφάσισα γιατί ήξερα πως οι σπουδές στο τραγούδι είναι βοηθητικές για έναν ηθοποιό» εξηγεί. Η ζυγαριά, ωστόσο, έγειρε περισσότερο προς το τραγούδι, αρχικά το κλασικό κι έπειτα το σύγχρονο, όπου πήρε τελικά και το δίπλωμά του. Οσο για την υποκριτική, τέσσερα χρόνια μετά την αποφοίτησή του από τη δραματική σχολή υπήρξε μέλος θεατρικής ομάδας, παίζοντας σε παραστάσεις.

Οι σόλο εμφανίσεις

Το 2013 ο Γιάννης Σουλάκης άρχισε να κάνει σόλο live εμφανίσεις καταφέρνοντας να βρει σταδιακά τη μουσική ταυτότητά του. «Είναι ουσιαστικά ένας ποπ ήχος που όμως συνδέεται με διάφορα άλλα είδη μουσικής, τα οποία περνάω μέσα από μένα και φτιάχνω ένα… παζλ στα lives μου. Στα προγράμματά μου υπάρχει ένας συνδυασμός από Κραουνάκη μέχρι Καρβέλα. Θέλω ποικιλία, γιατί αλλιώς βαριέμαι. Δεν έχω καθόλου στεγανά στο κομμάτι της μουσικής. Μου αρέσουν τα ωραία τραγούδια, τελεία και παύλα» σημειώνει. Ενα τέτοιο live του θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό αύριο, 20 Δεκεμβρίου, στη μουσική σκηνή Σφίγγα. «Το πρώτο μέρος θα είναι πιο dance, με κομμάτια από Παπαρίζου, Ρουβά, Μπλε, Βίσση, Μποφίλιου, ενώ θα υπάρχει και μια αναφορά στα 90s.

giannis soulakis19123 kentriki

Στο δεύτερο μέρος του live θα έχουμε πιο λαϊκές μελωδίες, με κομμάτια όπως το “Αντικριστά” και το “Δε μιλάμε”, ενώ θα καταλήξουμε σε ένα αφιέρωμα στο μπουζούκι, πλην όμως με λαϊκά τραγούδια που ταιριάζουν στη φωνή μου, όπως Χιώτη και Βαρδή» μας λέει ο ερμηνευτής, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του και πέντε δικά του singles από το 2019 που μπήκε στη δισκογραφία μέχρι σήμερα. Τώρα μάλιστα ετοιμάζει και ένα νέο τραγούδι, σε στίχους και μουσική Νικόλα Λειβαδίτη, με τον οποίο έχει αρχίσει συνεργασία. Τίτλος αυτού, «Μια ευχή», και θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου μαζί με βιντεοκλίπ.

Φουτουριστικά και έξυπνα σχέδια ανάμεσα σε νότες και παρτιτούρες

Το σχέδιο και η κατασκευή επίπλου, από την άλλη μεριά, υπάρχει στη ζωή του Γιάννη Σουλάκη σε επαγγελματικό επίπεδο από το 2015. «Σε μια δύσκολη περίοδο που ήρθε έπειτα από μια απώλεια, το μόνο πράγμα που με εμπόδισε να βυθιστώ στην κατάθλιψη ήταν η ενασχόλησή μου με τη μουσική και το να παρακολουθώ κατασκευές επίπλων από διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες. Πάντοτε πειραματίζομαι όταν μου αρέσει κάτι. Ετσι, και σε αυτή την περίπτωση, βρήκα κάποια εργαλεία του πατέρα μου και άρχισα σιγά σιγά να φτιάχνω πράγματα για το σπίτι μου.

giannis soulakis19123

Πρέπει να σου πω ότι με χαλαρώνει πολύ η διαδικασία κατασκευής ενός επίπλου και η μυρωδιά του ξύλου με τρελαίνει» αναφέρει ο ίδιος. «Κάποια στιγμή η αδελφή μου μού ζήτησε να φτιάξω έπιπλα για έναν πελάτη της που έχει ξενοδοχείο και, έχοντας άγνοια κινδύνου, απάντησα θετικά. Ετσι βγήκα στο επάγγελμα. Φτιάχνω ιδιαίτερα και φουτουριστικά έπιπλα κυρίως. Ανταποκρίνομαι όμως σε πολύ συγκεκριμένη ποσότητα. Δεν έχω κάποιο brand στο έπιπλο, ούτε καν σελίδα στο Instagram. Εχω δημιουργήσει ωστόσο έναν κύκλο από διακοσμητές που με εμπιστεύονται, γιατί φτιάχνω ιδιαίτερα πράγματα που δεν τα βρίσκουν εύκολα στην αγορά και κάθε φορά αναλαμβάνουμε ένα νέο πρότζεκτ. Δεν είναι καθόλου φασόν οι δημιουργίες μου, δεν έχω φτιάξει ποτέ ίδιο έπιπλο δεύτερη φορά» συμπληρώνει.

Οσο για το αν σκέφτεται κάποια στιγμή να επιλέξει ένα από τα δύο επαγγέλματα, ο Γιάννης Σουλάκης είναι ξεκάθαρος: «Η μουσική, αν βιοπορίζεσαι αποκλειστικά από αυτήν, έχει μια ανασφάλεια που μπορεί να σε οδηγήσει να επιλέξεις πράγματα που να μη σου αρέσουν, απλώς γιατί πρέπει να… βγει ο μήνας. Στην περίπτωσή μου φυσικά και υπάρχει η φιλοδοξία της καριέρας, απλώς η ενασχόλησή μου με το κομμάτι του επίπλου μού δίνει τη δυνατότητα να κάνω τις επιλογές που μου αρέσουν».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...