Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος...

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Παπασπηλιόπουλος – Σαμαρά: Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει… έρωτας!

«Ο έρωτας κι ο βήχας δεν κρύβονται» λέει ένα...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Νίκος Φλωρινιώτης: Γαμπρός στο «show» της ζωής του

Οσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης στο σπίτι της Αννούλας Φλωρινιώτη, στη μνήμη του αδερφού της Νίκου

Με τη νεκρώσιμη ακολουθία που θα τελεστεί την Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι στην εκκλησία Παναγία Ρόδο Αμάραντο στον Πειραιά, ο Νίκος Φλωρινιώτης θα ξεκινήσει το ταξίδι για να συναντήσει τον λατρεμένο του πατέρα Γιάννη, με τον ίδιο να θάβεται στο Κοιμητήριο του Σχιστού δίπλα στον σταρ της πίστας.

nikos floriniotis211232

Ο τραγουδιστής με το αγγελικό πρόσωπο και τη χρυσή καρδιά, όπως είπε και η αδελφή του η Αννούλα, στα χέρια της οποίας ξεψύχησε, «κουράστηκε και πάει να κοιμηθεί».

nikos floriniotis201236
Με την αδερφή του Αννούλα και τον πατέρα του Γιάννη

Το βράδυ της Τρίτης στην εξώπορτα της πολυκατοικίας όπου διαμένει η Αννούλα μόνο το κηδειόχαρτο που ήταν θυροκολλημένο θύμιζε σε όσους περνούσαν το φευγιό του Νίκου, ο οποίος στα 39 του νικήθηκε από τον καρκίνο. Στο διαμέρισμα της Αννούλας στον δεύτερο όροφο, ανάμεσα στον πόνο και στο κλάμα, οι αναμνήσεις από εκείνον ξεπηδούσαν από παντού, σε έναν αποχαιρετισμό που θα ήθελε κι εκείνος… Σαν να ήταν το τελευταίο του show…

nikos floriniotis211234

Η Αννούλα Φλωρινιώτη ξενύχτησε τον αδελφούλη της στο σπίτι της στον Πειραιά -και όχι στο πατρικό τους- παρέα με στενούς της φίλους. Το τηλέφωνό της δεν σταμάτησε να χτυπά, λαμβάνοντας συλλυπητήρια, ακόμα και από αγνώστους.

nikos floriniotis20123
Από τα βαφτίσια του, με νονούς και γονείς

Βουβός πόνος

Με βουβό πόνο κοιτούσε συνεχώς τη φωτογραφία του αδελφού της, δίπλα στη φωτογραφία του πατέρα της Γιάννη Φλωρινιώτη -σε έναν τρυφερό «βωμό» αποχαιρετισμού με φωτογραφίες των δυο τους– και μονολογούσε: «Μέσα σε έξι μήνες ξεκληρίστηκαν όλοι. Το παιδί (σ.σ.: Νίκος Φλωρινιώτης) δεν θέλησε να με στενοχωρήσει. Την Τρίτη το πρωί στο νοσοκομείο τού χάιδευα το χέρι και του μιλούσα για ώρες. Δεν ήθελα να φύγω ούτε δευτερόλεπτο από κοντά του. Δεν ήθελα να αισθανθώ ό,τι αισθάνθηκα με τον πατέρα μου, που εργαζόμουν ενώ ήθελα να είμαι συνεχώς κοντά του. Ετσι στον Νίκο μας, στο παιδί, δεν έφυγα ούτε δευτερόλεπτο.

nikos floriniotis21123

nikos floriniotis201232
Αννούλα Φλωρινιώτη

Και αυτό με κάνει να αισθάνομαι ευτυχισμένη. Καθόμουν δίπλα στο κρεβάτι του, τον χάιδευα και του μιλούσα. Κάποια στιγμή παρατήρησα ότι μελάνιασαν τα αυτιά του, άσπρισε το πρόσωπό του και πρήστηκαν τα χέρια του. Ο Νίκος είχε φύγει. Τόσο σιωπηλά και τόσο αθόρυβα. Θέλοντας να μη μας στενοχωρήσει. Εγώ του έκλεισα τα μάτια… Οταν προχθές μπήκαμε στο νοσοκομείο, η γιατρός που τον παρακολουθούσε -κορυφαία στα μελανώματα- μας είπε ότι αυτή τη φορά ο Νίκος δεν θα πάρει εξιτήριο. Εγώ και η μητέρα μου πιστεύαμε στο θαύμα και παρακαλούσαμε τον Θεό!».

floriniotis19456

Μιλά μπροστά από τις δύο φωτογραφίες, του Γιάννη και Νίκου Φλωρινιώτη, με ένα καντήλι να καεί διαρκώς… Η ίδια κατά το έθιμο τοποθέτησε εκεί και ένα ποτήρι νερό, για να ξεδιψάει η ψυχή του αδερφού της που ταξιδεύει. Παρότι η ατμόσφαιρα ήταν βαριά, η Αννούλα θυμόταν τις πιο όμορφες και ζωντανές στιγμές με τον Νίκο και τον πατέρα τους. Αυτό που θα μείνει για πάντα στη σκέψη τους είναι ότι «έφυγε» πανέμορφος και ήσυχος, παρότι τις τελευταίες δύο μέρες οι πόνοι ήταν αφόρητοι.

nikos floriniotis211236
Αντζελα Βάγια

Ανάμεσα στους φίλους της που είχε δίπλα της ήταν και η πρώην σύζυγος του Σταμάτη Γονίδη, Αντζελα Βάγια, αγαπημένη φίλη όλης της οικογένειας, αλλά και του αείμνηστου Γιάννη Φλωρινιώτη. Είναι εκείνη που στις δυόμισι τη νύχτα πήρε το γαμπριάτικο ρούχο που θα φορέσει ο Νίκος στο τελευταίο του ταξίδι: ένα ολομέταξο, μαύρο κοστούμι του Νίκου Αποστολόπουλου. «Ετσι θα αποχαιρετήσουμε το αγόρι μου. Ντυμένο γαμπρό. Οπως του αξίζει» λέει στην «Espresso» και τα δάκρυά της κυλούν…

nikos floriniotis211233

Η μητέρα της Αννούλας και του Νίκου Φλωρινιώτη έμεινε στο εξοχικό τους σπίτι στη Λούτσα, εκεί όπου έδινε και τη μάχη του ο γιόκας της. Ηθελε να μείνει μόνη της και επικοινωνούσε με την Αννούλα. Η ίδια με τον πόνο χαραγμένο στην ψυχή της θα αποχαιρετήσει τον Νικολάκη της στο Κοιμητήριο του Σχιστού, εκεί όπου «του Νίκου και του Γιάννη Φλωρινιώτη, που ο τελευταίος είναι μία ιστορία από μόνος του για το ελληνικό τραγούδι, τους άξιζε τουλάχιστον η παραχώρηση ενός οικογενειακού τάφου», όπως λέει στην «Espresso» στενή φίλη της οικογένειας.

nikos floriniotis201231
Μάχη Φλωρινιώτη

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Οργισμένη ανάρτηση της Λιόλιου για τις ατάκες του Ψινάκη στο «J2US»

Η Κατερίνα Λιόλιου «άδειασε» μέσω Instagram τον Ηλία Ψινάκη...