Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Η Barbie, ο Oppenheimer και ο αποτυχημένος Νίκολας Κέιτζ

Πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης έκανε τις προβλέψεις του για τις «Χρυσές Σφαίρες», που είναι προάγγελος των Ορκαρ

Μόλις μία εβδομάδα πριν από την απονομή των βραβείων Golden Globe, που από πολλούς θεωρείται ότι αποτελούν προάγγελο των βραβείων Οσκαρ, πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης πήρε το ρίσκο να προβλέψει τους νικητές.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Το Google Bard έβαλε κάτω όλα τα δεδομένα, από τις κριτικές των θεατών και των κριτικών του κινηματογράφου, μέχρι τις εισπράξεις στα ταμεία, και, αφού έλαβε υπόψη τα κριτήρια που τηρήθηκαν στις απονομές σε όλη την ιστορία των Χρυσών Σφαιρών, παρουσίασε τις ταινίες και τους ηθοποιούς που θεωρεί πιο πιθανό να σηκώσουν τα σημαντικότερα βραβεία.

barbhainmer30123
Ο Κρίστοφερ Νόλαν στα γυρίσματα του Oppenheimer

Τις περισσότερες υποψηφιότητες, που ανακοινώθηκαν στις 11 Δεκεμβρίου, έχουν λάβει οι ταινίες «Barbie» με εννέα και «Oppenheimer» με οκτώ. Καθόλου τυχαία, η Τεχνητή Νοημοσύνη με την οποία λειτουργεί η εφαρμογή Google Bard προβλέπει ότι αυτές οι δύο ταινίες θα πρωταγωνιστήσουν στα 81α Golden Globe, στις 7 Ιανουαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail».

Παρ’ όλα αυτά, η Τεχνητή Νοημοσύνη εκτιμάει ότι την έκπληξη θα κάνει ο πιο αποτυχημένος ηθοποιός του Χόλιγουντ των τελευταίων δεκαετιών αλλά και η… σταθερή αξία των Χρυσών Σφαιρών (Golden Globe), η οποία έχει ήδη κερδίσει τέσσερα βραβεία στην καριέρα της. Η εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης της Google έδωσε στην Oppenheimer το βραβείο για την καλύτερη δραματική ταινία της χρονιάς. Για να αιτιολογήσει την επιλογή της, η εφαρμογή έγραψε ότι η ιστορία των Χρυσών Σφαιρών δείχνει ότι ευνοούνται για το βραβείο οι ταινίες που είναι είτε ιστορικά έπη είτε βιογραφίες. Επικαλέστηκε δε τις διθυραμβικές κριτικές για τις ερμηνείες των ηθοποιών και για τα οπτικά εφέ της ταινίας.

barbhainmer301234
Μάργκοτ Ρόμπι και Ράιαν Γκόσλινγκ στην «Barbie»

Από την άλλη, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η Google Bard ανέδειξε καλύτερη κωμωδία ή μιούζικαλ την «Barbie». «Με τη μοναδική προσέγγιση του εμβληματικού χαρακτήρα της Barbie, σε συνδυασμό με τους πνευματώδεις διαλόγους, τους γοητευτικούς χαρακτήρες και τις άψογες ερμηνείες, η ταινία έχει συναρπάσει κοινό και κριτικούς» έγραψε δικαιολογώντας την επιλογή της η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Οσον αφορά την καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων, προέβλεψε ότι θα επικρατήσει η «Spider-Man: Across the Spider-Verse», επικαλούμενη τις καινοτόμες τεχνολογίες που εφαρμόστηκαν κατά τη δημιουργία της. Καλύτερο ηθοποιό σε δραματική ταινία η Τεχνητή Νοημοσύνη έχρισε τον πρωταγωνιστή του «Oppenheimer» Κίλιαν Μέρφι. «Η ερμηνεία του χαιρετίστηκε ως μία από τις πιο συναρπαστικές της χρονιάς και είναι πιθανό να βρει απήχηση στα μέλη της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ που ψηφίζουν για τις Χρυσές Σφαίρες» έγραψε.

barbhainmer301231
Κάρεϊ Μάλιγκαν

Το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού σε δραματική ταινία έδωσε στην τέσσερις φορές βραβευμένη με Golden Globe Κάρεϊ Μάλιγκαν για τον ρόλο της στην ταινία «Maestro», διότι, όπως έγραψε, οι κριτικοί του κινηματογράφου εξήραν το συναισθηματικό βάθος στην ερμηνεία της συζύγου του Λέοναρντ Μπερνστάιν, Φελίσια Μοντεαλέγκρε. Καλύτερος ηθοποιός σε κωμωδία ή μιούζικαλ είναι για την Google Bard ο Νίκολας Κέιτζ, χάρη στον πρωταγωνιστικό ρόλο του στη σουρεαλιστική ταινία «Dream Scenario».

Πρόκειται για την ταινία με την οποία ο 59χρονος ηθοποιός, που έχει κάνει τις περισσότερες αποτυχίες τις τελευταίες δεκαετίες από οποιονδήποτε άλλο σταρ του Χόλιγουντ, έχει δηλώσει ότι θέλει να κλείσει την κινηματογραφική καριέρα του. Η «εκκεντρική και σαγηνευτική ερμηνεία του και η διάθεσή του να την πάει στα άκρα» είναι αυτά που θα του χαρίσουν το βραβείο.

barbhainmer301232
Νίκολας Κέιτζ

Η εφαρμογή δεν είχε καμία αμφιβολία να δώσει το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού σε κωμωδία ή μιούζικαλ στη Μαργκότ Ρόμπι για την ταινία «Barbie». Επικαλέστηκε τις διθυραμβικές κριτικές που έλαβε η Ρόμπι ερμηνεύοντας την κούκλα Barbie, τη δυναμική της ως νέας σταρ του Χόλιγουντ, αλλά και τις τεράστιες εισπράξεις της ταινίας. Η «Barbie» και η «Oppenheimer» θα μονοπωλήσουν και τα βραβεία για τον καλύτερο σκηνοθέτη και το καλύτερο σενάριο. Ο Κρίστοφερ Νόλαν θα κερδίσει το πρώτο για τη σκηνοθεσία του στο «Oppenheimer», με την Τεχνητή Νοημοσύνη να του δίνει τα εύσημα για «το καινοτόμο οπτικό στιλ, την καθηλωτική αφήγηση και την εξερεύνηση σε βάθος της ανθρώπινης φύσης».

barbhainmer301233
Κίλιαν Μέρφι

Η Γκρέτα Γκέργουιγκ, που υπέγραψε το σενάριο της «Barbie», θα λάβει το βραβείο καλύτερου σεναρίου, με την εφαρμογή της Google να σχολιάζει ότι το σενάριο «ξεχωρίζει για την πρωτοτυπία του, την εξυπνάδα του και το αιχμηρό κοινωνικό σχόλιό του». Μένει να δούμε αν η Τεχνητή Νοημοσύνη της Google θα αποδειχτεί «έξυπνη» ή «χαζή» ανάλογα με το αν θα έχει αναλύσει σωστά τις πληροφορίες που συνέλεξε για τις ταινίες και τους πρωταγωνιστές τους, ώστε να έχει πέσει μέσα στις προβλέψεις της. Η «Espresso», πάντως, επιφυλάσσεται να σας ενημερώσει για τις επιδόσεις της αμέσως μετά την τελετή απονομής των Golden Globe, που θα γίνει το βράδυ της 7ης Ιανουαρίου στο «Beverly Hilton» στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...