Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

«Σασμός»: Η Μαρίνα νιώθει, ακόμη μία φορά, προδομένη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Γιώργος...

Οι Socrates έχασαν κι άλλο «παιδί» τους

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο και στους λάτρεις της ελληνικής...

Ευλογημένη ημέρα!

Ιστορικό γεγονός για την Ορθόδοξη Εκκλησία, με την πρώτη...

Ο Σκάι βάζει την ψυχαγωγία στον… πάγο

Μεγάλη αναμπουμπούλα στον Σκάι! Οπως φαίνεται, οι ζωντανές ψυχαγωγικές...

Η βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας παραιτήθηκε από τον θρόνο για να σώσει τον γάμο του άτακτου γιου της

Game of Τhrones

Για να σώσει τον γάμο του πρωτότοκου γιου της και μαζί το Στέμμα της Δανίας, μετά τις φήμες για «αταξίες» του πρίγκιπα Φρέντερικ, η βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας παραιτήθηκε από τον θρόνο ύστερα από 52 χρόνια. Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν ειδικοί στις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης, τους οποίους επικαλείται δημοσίευμα της MailOnline.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Η 83χρονη Μαργκρέτε, που πέρυσι τον Ιανουάριο βρέθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών για να στηρίξει την αδελφή της Αννα-Μαρία στην κηδεία του συζύγου της, τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, σόκαρε τους Δανούς με το μήνυμά της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η μακροβιότερη εν ζωή βασίλισσα της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι παραιτείται για να ανέβει στον θρόνο στις 14 Ιανουαρίου ο γιος της, πρίγκιπας Φρέντερικ, στην πρώτη παραίτηση Δανού μονάρχη ύστερα από 500 χρόνια.

vasilias danias020141
Η βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας

Αναλυτές των ευρωπαϊκών βασιλικών οικογενειών, όπως ο Φιλ Νταμπιέρ και ο Ρίτσαρντ Φιτσγούλιαμς, πιστεύουν ότι η Μαργκρέτε παραιτήθηκε για να γίνει βασίλισσα δίπλα στον σύζυγό της Φρέντερικ η πριγκίπισσα Μαίρη. Φαίνεται ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να κρατήσει στη βασιλική οικογένεια την Αυστραλή Μαίρη, η οποία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αποτελεί το ισχυρό χαρτί της μοναρχίας της Δανίας, χάρη στη μεγάλη δημοφιλία της.

Τον τελευταίο καιρό η πριγκίπισσα Μαίρη είχε θεαθεί δακρυσμένη, ενώ με ανάρτησή της στα social media άφηνε να εννοηθεί ότι ένιωθε πολύ μόνη. Είχαν προηγηθεί προ μηνών δημοσιεύματα που έφεραν τον σύζυγό της και νέο βασιλιά από τις 14 Ιανουαρίου Φρέντερικ να την έχει απατήσει με τη Μεξικανή ηθοποιό Γκενοβέβα Κασανόβα σε πρόσφατο ταξίδι του στη Μαδρίτη της Ισπανίας. Ο Φρέντερικ και η Κασανόβα εθεάθησαν σε κοινή έξοδό τους, με τον πρίγκιπα να πηγαίνει και στο διαμέρισμά της.

vasilias danias020142
Ο πρίγκιπας Φρέντερικ και η πριγκίπισσα Μαίρη

Ο κόσμος βούιξε για τον «άτακτο» Φρέντερικ, με τη σύζυγό του Μαίρη να παίρνει τα τέσσερα παιδιά τους και να ταξιδεύει στη γενέτειρά της, την Αυστραλία. Οταν επανασυνδέθηκε με τον Φρέντερικ, η Μαίρη εθεάθη βουρκωμένη, κάνοντας πολλούς να φοβηθούν ότι θα τον χωρίσει. Ανάμεσά τους φέρεται ότι ήταν και η Μαργκρέτε, που της πρόσφερε την κορόνα της βασίλισσας για να ξεχάσει το διαζύγιο.

Ιron man o νέος Βασιλιάς

Τον πιο fit βασιλιά στη σύγχρονη Ιστορία της θα αποκτήσει στις 14 Ιανουαρίου η Δανία, καθώς ο πρίγκιπας Φρέντερικ που θα διαδεχτεί τη γηραιά βασίλισσα Μαργκρέτε είναι φανατικός των σπορ, με ρεκόρ και ιδιαίτερη αγάπη για οποιοδήποτε άθλημα είναι ακραίο.

Ο 55χρονος Φρέντερικ είναι ο μοναδικός γαλαζοαίματος που έλαβε μέρος με επιτυχία στο τρίαθλο Ironman. Το 2013 ήρθε δεύτερος στο KMD Ironman Copenhagen, ολοκληρώνοντας τον αγώνα σε συνολικά 10 ώρες, 45 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα. Το 2000 ολοκλήρωσε διαδρομή 3.500 χιλιομέτρων με σκι στη Γροιλανδία μέσα σε τέσσερις μήνες, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που μπήκε στο νοσοκομείο ύστερα από ατυχήματα με έλκηθρα και σκούτερ χιονιού. Είναι επίσης ο μοναδικός πρίγκιπας που έχει τρέξει σε μαραθώνιο, τερματίζοντας μάλιστα σε 3 ώρες, 22 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

vasilias danias02014

Ενδεικτικό του πόσο σκληραγωγημένος είναι ο πρίγκιπας Φρέντερικ αποτελεί το γεγονός ότι στα νιάτα του ήταν ο ένας από τους μόλις τέσσερις από τους 300 υποψηφίους που πέρασαν τις σκληρές δοκιμασίες για να γίνουν πεζοναύτες στο σώμα ειδικών δυνάμεων της Δανίας Frogman Corps. Μάλιστα, σύμφωνα με την Independent, οι υπόλοιποι πεζοναύτες τού είχαν δώσει το παρατσούκλι «Πιγκουίνος», όταν ολοκλήρωσε μια υποθαλάσσια αποστολή, παρότι η στολή δύτη που φορούσε σχίστηκε. Οταν βγήκε στην επιφάνεια, η μαύρη στολή ήταν γεμάτη νερό, κάνοντας τον Φρέντρικ να μοιάζει με πιγκουίνο όταν περπατούσε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...