Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, 2025

Πρώτη κοινή εμφάνιση Αλεξάνδρου – Ελληνίδου

Πρώτη κοινή κοσμική εμφάνιση για τον Δημήτρη Αλεξάνδρου και...

Βασίλης Σίμος: «Μαύρα» Χριστούγεννα για τον πρώην παίκτη του «Survivor»

Την ώρα που οι περισσότερες οικογένειες ετοιμάζονται να γιορτάσουν...

H Bάνα Μπάρμπα κοντά στους τροφίμους του Γηροκομείου Αθηνών

Ήταν μια χριστουγεννιάτικη αγκαλιά από εκείνες που δεν ξεχνιούνται....

Καρύδη – Αθερίδης: Χώρισαν μετά από 23 χρόνια

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση χωρισμού της Σμαράγδας Καρύδη...

Θάλεια Ματίκα: «Αν δεν αφομοιώσουμε τους μετανάστες μας, θα παραμείνουμε μια ρατσιστική κοινωνία»

«Επειδή, λοιπόν, και οι παππούδες μας ήταν μετανάστες ή πρόσφυγες, πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη ευαισθησία»

Η Θάλεια Ματίκα, παραχώρησε μια συνέντευξη στο περιοδικό «Enjoy». Η γνωστή ηθοποιός, μεταξύ άλλων, απάντησε για τα μεγάλα προβλήματα στην ελληνική κοινωνία.

Ποια είναι τα μεγάλα προβλήματα στην ελληνική κοινωνία;

Έχουμε χιλιάδες προβλήματα αλλά το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι μεγάλο. Και θα γίνεται μεγαλύτερο αν, μέσω της ελληνικής παιδείας και κουλτούρας, δεν αφομοιώσουμε τους μετανάστες μας. Αν δεν καταφέρουμε να τους ενσωματώσουμε. Θα παραμείνουμε μια ρατσιστική κοινωνία, αν δεν δώσουμε βάση στην εκπαίδευση των παιδιών τους. Οι άνθρωποι αυτοί που μπαίνουν με κίνδυνο της ζωής τους σε βάρκες ξέρουν πολύ καλά από τα κινητά τους ότι μπορούν και να πνιγούν, όπως και άλλοι που ξεκίνησαν το ταξίδι για την Ευρώπη.

Τι τους ωθεί και παίρνουν το ρίσκο; Η οικονομική ανέχεια, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος. Ένας αμόρφωτος άνθρωπος, αν δεν βρει να φάει, να δουλέψει, να επιβιώσει, τι μπορεί να κάνει; Και οι Έλληνες όταν πήγαμε στην Αμερική ήμασταν από τους πιο βίαιους λαούς μετά τους Τούρκους. Επειδή, λοιπόν, και οι παππούδες μας ήταν μετανάστες ή πρόσφυγες, πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη ευαισθησία. Αν και σήμερα πάλι οι Έλληνες γίναμε μετανάστες αλλά με πτυχία.

Η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης πάντα θα δέχεται ξένους. Το θέμα είναι πως δέχεσαι και πως αφομοιώνεις τον ξένο μέσα από τις ευκαιρίες που δίνεις για να αγαπήσει την Ελλάδα, ώστε να μη θεριέψει το μίσος ή ο φανατισμός.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

Αθανασία Τσουμελέκα: Η ανήθικη πρόταση στην πρωταθλήτρια, που πλέον είναι ηθοποιός

«Από χρυσή ολυμπιονίκης, στα “Κόκκινα φανάρια» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος ζωής, σήμερα, για τη σπουδαία πρωταθλήτρια του βάδην και χρυσή ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στην πίστα με πρώην και νυν ανάμεσα στους θαμώνες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η special guest live εμφάνιση που...

Καρύδη – Αθερίδης: Χώρισαν μετά από 23 χρόνια

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση χωρισμού της Σμαράγδας Καρύδη...

Glam δείπνο αγάπης και αλληλεγγύης

Ήταν μια βραδιά λάμψης, αλλά κυρίως αλληλεγγύης και έργου,...






Μποζουκια Αθηνα