Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Δημόσια στήριξη του Μελ Γκίμπσον στην ταινία που ξεσκεπάζει τα κυκλώματα παιδόφιλων

Κυνηγός παιδεραστών

Η ταινία-φαινόμενο, που έφερε στη μεγάλη οθόνη τη σκοτεινή δράση των παγκόσμιων κυκλωμάτων παιδεραστών σπάζοντας ταμεία στις ΗΠΑ και σοκάροντας τους γονείς, πολλοί από τους οποίους έφυγαν κλαίγοντας από τις κινηματογραφικές αίθουσες, άρχισε να προβάλλεται και στη χώρα μας.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Η «Μελωδία της ελευθερίας», που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, παρουσιάζει τη νοσηρή δράση των εμπόρων παιδικών ψυχών και τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν τα θύματά τους στα χέρια τους.

mel gipson19014
Σκηνές από την ταινία

Η ανεξάρτητη ταινία με αγγλικό τίτλο «Sound of Freedom», που χθες έκανε πρεμιέρα στα Village Cinemas, είναι εμπνευσμένη από τη ζωή του Αμερικανού μυστικού πράκτορα Τιμ Μπάλαρντ, ο οποίος παραιτήθηκε από τη Homeland Security για να προσπαθήσει να σώσει δύο μικρά παιδιά από «καρτέλ» παιδεραστών που τα έστειλε για σεξουαλική κακοποίηση στην Κολομβία.

Πριν από περίπου 10 χρόνια ο Μπάλαρντ ίδρυσε την ακτιβιστική οργάνωση Operation Underground Railroad (OUR), η οποία συνεργάζεται με τοπικές αστυνομίες για να σώσει παιδιά από κυκλώματα παιδεραστών σε διάφορες χώρες. Οπως αναγράφεται πριν από τους τίτλους τέλους της ταινίας, «από τη στιγμή που ο Τιμ έφυγε για την Κολομβία, αυτός και η ομάδα του έσωσαν πάνω από 120 θύματα και συνέλαβαν πάνω από 12 εμπόρους παιδικών ψυχών».

mel gipson190142
Ο χολιγουντιανός σταρ

Ανεξάρτητη παραγωγή

Στην ταινία του σκηνοθέτη Αλεχάντρο Μοντεβέρντε, η οποία είναι ανεξάρτητη παραγωγή και την έχουν στηρίξει δημόσια ο Μελ Γκίμπσον, ο Ιλον Μασκ και η τραγουδίστρια Τζιούελ, τον Μπάλαρντ υποδύεται ο Τζίμι Καβίζελ, ο οποίος πηγαίνει στη ζούγκλα της Κολομβίας για να σώσει δύο παιδάκια. Μάλιστα ο 55χρονος ηθοποιός έχει δηλώσει ότι θεωρεί τη «Μελωδία της ελευθερίας» τη δεύτερη χρονικά πιο σημαντική ταινία της καριέρας του μετά τα «Πάθη του Χριστού» του Μελ Γκίμπσον, στην οποία υποδύθηκε τον Ιησού Χριστό.

Η ταινία, με μπάτζετ μόλις 13.300.000 ευρώ, που άρχισε να προβάλλεται στις ΗΠΑ στις 4 Ιουλίου, έκανε ρεκόρ εισπράξεων, με έσοδα 169.000.000 ευρώ στη Βόρεια Αμερική. Μάλιστα, τις εβδομάδες που προβλήθηκε έκοψε περισσότερα εισιτήρια από πολυδάπανες παραγωγές, όπως οι «Mission: Impossible» του Τομ Κρουζ και «Indiana Jones and the Dial of Destiny» του Χάρισον Φορντ. Με συνολικά έσοδα πάνω από 230.000.000 ευρώ, έγινε δε μία από τις πιο επιτυχημένες εισπρακτικά ανεξάρτητες παραγωγές στην ιστορία.

mel gipson190141
Σκηνές από την ταινία

Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε, το «Sound of Freedom» άνοιξε έντονες συζητήσεις για την παιδεραστία και τα σκοτεινά κυκλώματα που δρουν υπόγεια σε ολόκληρο τον πλανήτη, φέρνοντας το πρόβλημα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Οι γονείς που το παρακολούθησαν μιλούσαν για «σοκ», καθώς πρώτη φορά συνειδητοποίησαν τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει το ίδιο τους το παιδί. Πολλοί από αυτούς έβγαιναν δακρυσμένοι μετά το τέλος της ταινίας, ενώ κάποιοι δεν άντεξαν να τη δουν ολόκληρη.

«Υστερα από 20 λεπτά προβολής και αφού είδα παιδόφιλους σε σκηνές με παιδιά και παιδιά να υποβάλλονται σε σωματική εξέταση για να καθοριστεί αν δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση, έκλαιγα υστερικά. Φύγαμε…» έγραψε στο facebook μητέρα που παρακολούθησε την ταινία στην Αυστραλία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα news.com.au.

«Είναι ζόρικο συναισθηματικά, δύσκολο να το παρακολουθήσεις» είπε η youTuber Μπλερ Γουάιτ στους 1.000.000 εγγεγραμμένους της. Εξήγησε ότι έφυγε στη μέση της ταινίας κλαίγοντας και «το 50% από τα δάκρυά μου προερχόταν από τη θλίψη μου για τα παιδιά και το 50% από τον θυμό μου, διότι μου έγινε ξεκάθαρο ότι ο μοναδικός λόγος που τα media πολεμούν αυτήν την ταινία είναι διότι ο κόσμος διοικείται από παιδόφιλους».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...