Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Πάνος Βλάχος: Το αμερικανικό όνειρο, το love story με την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και ο έρωτας με την Εξηνταβελώνη

Ο σπουδαστής ναυτιλιακών που δίχως... μουρμούρα ονειρεύεται να γίνει με τον ρόλο του στις «17 κλωστές» το νέο big hit της ελληνικής τηλεόρασης

Στη ζωή του ίσως και να μην είχε πάει ποτέ του στα Κύθηρα για διακοπές. Ομως για τον ίδιο έμελλε το δικό του τηλεοπτικό «Ταξίδι στα Κύθηρα» να είναι αναμφισβήτητα ο πιο σημαντικός σταθμός στη μέχρι τώρα τηλεοπτική καριέρα του. Και ας είναι βουτηγμένος στο αίμα και στην παραφροσύνη.

  • Από τη Μαρία Ανδρέου

Για τον Πάνο Βλάχο, που δίχως… μουρμούρα υπηρετεί με συνέπεια την υποκριτική (είναι αξιοσημείωτο πως εδώ και τρία χρόνια το θεατρόφιλο κοινό πίνει νερό στο όνομά του με τη sold out θεατρική παράσταση «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού»), τολμώντας ακόμα και το υπερατλαντικό ταξίδι για να κυνηγήσει τα όνειρά του, η νέα σειρά «17 κλωστές» που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στην Cosmote TV ήταν ακόμα μια πρόκληση!

Εχασε κοντά στα δέκα κιλά μυϊκής μάζας για τις σκηνές των φυλακών, έκανε μαθήματα ιππασίας, έμαθε να παίζει λύρα και πήγαινε σε ένα τσαγκαράδικο για να μυηθεί στο κλίμα και στην ορολογία του επαγγέλματος. Και όλα αυτά για να υποδυθεί τον πιο αιμοσταγή δολοφόνο στα ελληνικά χρονικά, στις αρχές του περασμένου αιώνα, με το καθηλωτικό βλέμμα στο οποίο κουβαλά όλα τα όνειρά του αλλά και το άδικο του κόσμου να πνίγεται στο αίμα συγχωριανών του που τους παίρνει τη ζωή!

Για το αγόρι που γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1985 στη Βούλα Αττικής η ζωή είναι μια γλυκιά περιπέτεια, όπως ο απόπλους για έναν όμορφο προορισμό. Και ο Πάνος Βλάχους ξέρει από… λιμάνια ζωής, μια και προτού τον κερδίσει η υποκριτική δούλεψε σε ναυτιλιακή έχοντας στην τσάντα του και το πτυχίο του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς!

Η αγάπη του όμως για το θέατρο θα τον οδηγήσει στο κατώφλι του Νέου Ελληνικού Θεάτρου του Γιώργου Αρμένη! Ο ίδιος τη σχέση του με το σανίδι την εξομολογείται σε συνέντευξή του στο περιοδικό «ΟΚ!»: «Οταν ανακοίνωσα στους γονείς μου και τους φίλους μου ότι θα ασχοληθώ επαγγελματικά με το θέατρο, νόμιζαν ότι τρελάθηκα και προσπάθησαν να με αποτρέψουν. Κάνεις όμως δεν τα κατάφερε. Θέατρο για μένα είναι να έχεις το θάρρος να δείξεις ποιος πραγματικά είσαι, να πατήσεις στα δυο σου πόδια και να μιλήσεις με ειλικρίνεια στον κόσμο για ένα θέμα, να εκθέσεις την προσωπική σου ανεπάρκεια».

Tα πρώτα βήματα

Οι συνεργασίες του πολυτάλαντου νεαρού (λατρεύει τη μουσική και μάλιστα παίζει κιθάρα, μπουζούκι, μπαγλαμά, ακορντεόν, κοντραμπάσο και παραδοσιακά κρουστά) στις αρχές της καριέρας του στο θέατρο, πολλές: Νίκος Καραθάνος, Λάκης Λαζόπουλος, Κώστας Γάκης, Γιάννης Κακλέας και Νίκος Καλογερόπουλος θα δουν στο πρόσωπό του το σπινθηροβόλο βλέμμα και τη δίψα για καριέρα!

«Δεν μεγάλωσα σε οικογένεια με καλλιτεχνικές ανησυχίες, πάντα όμως κάτι με έτρωγε μέσα μου. Την είσοδό μου στον χώρο την οφείλω στον Βασίλη Χριστομόγλου και τον Νίκο Καλογερόπουλο, οι οποίοι με πήραν και με βούτηξαν στα 19 μου στον κόσμο του θεάτρου και της μουσικής. Δεν βάζω ταμπέλες στον εαυτό μου. Σίγουρα δεν είμαι κάτι σημαντικό. Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος θέλει να λέει ιστορίες, να δημιουργεί και να συναντιέται» ήταν η εξομολόγησή του σε παλαιότερη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» και πράγματι οι ιστορίες του μέσα από τους ρόλους του σε μια πλειάδα σειρών, όπως «Η εξαφάνιση», «Δεληγιάννειον Παρθεναγωγείον», «Ολα στον αέρα», «Ιατρικό απόρρητο», «Οι ατρόμητοι», «Ποιος μας πιάνει!», «Επτά θανάσιμες πεθερές», «Η ζωή της άλλης», «Οι βασιλιάδες», κάνουν κλικ στο τηλεοπτικό κοινό!

Με την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

Το στίγμα στην TV

Η σειρά που τον έκανε όμως ευρύτερα γνωστό ήταν το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», ενώ θα αφήσει το στίγμα του και στη σειρά «Αγγελική»! Σε γυρίσματα θα γνωρίσει και τον πρώτο του μεγάλο έρωτα, που θα κρατήσει δέκα χρόνια! Στη «Μουρμούρα» ερωτεύεται τη συμπρωταγωνίστριά του Ιωάννα Τριανταφυλλίδου κι έτσι από ζευγάρι στο πλατό γίνονται ζευγάρι και στη ζωή: «Η Ιωάννα είναι εξαιρετικά ταλαντούχα και πιστεύω πολύ σ’ εκείνη. Και είναι και η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο, τι να κάνουμε τώρα! Οφείλω πολλές πρεμιέρες όπου ήμουν καλός στην Ιωάννα. Την πρώτη μου πρεμιέρα στην Επίδαυρο την οφείλω στην Ιωάννα. Το ότι ήμουν, αν ήμουν, καλός στους “Βατράχους” το οφείλω στην Ιωάννα. Και άλλα πολλά» ήταν τα δημόσια λόγια του για εκείνη, με την οποία θα ζήσει και το αμερικάνικο όνειρο.

Μετακομίζουν στη Νέα Υόρκη για σπουδές υποκριτικής και έπειτα από έναν χρόνο πηγαίνουν στο Λος Αντζελες! Ο Πάνος Βλάχος, με πίστη και θέληση, παίρνει μέρος στην σειρά του Netflix «Selena», που αναφέρεται στη ζωή και τον θάνατο της Μεξικανής τραγουδίστριας Selena Quintanilla-Pérez, με τον Ελληνα ηθοποιό να ενσαρκώνει τον φωτογράφο της σταρ στα πρώτα της βήματα.

Mέχρι τη Νέα Υόρκη

Την άνοιξη του 2016 συμμετέχει στην παράσταση «Mistero Buffo» του Ντάριο Φο, που ανεβαίνει στο θέατρο Balcony της Νέας Υόρκης. Κι εκεί που στην καριέρα του πάνε όλα πρίμα, έρχονται οι φουρτούνες στην προσωπική του ζωή: Βλάχος και Τριανταφυλλίδου χωρίζουν, με τον ίδιο να προσπαθεί να κρατά τα προσωπικά του μετά το κεφάλαιο Ιωάννα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας! Μέχρι που γίνεται γνωστό ότι είναι ζευγάρι με τη συνάδελφό του Νατάσα Εξηνταβελώνη. Οι δυο τους γνωρίστηκαν σε κοινή παρέα, με την Αμαλία στον «Παράδεισο των κυριών» να κερδίζει την καρδιά του, έστω κι αν η ίδια τον βλέπει να γίνεται serial killer, μια και συμπρωταγωνιστεί μαζί του στις «17 κλωστές»!

Οταν ο φακός της «Espresso» είχε τσακώσει τον Πάνο Βλάχο και τη Νατάσα Εξηνταβελώνη σε cafe στο Περιστέρι

Tο μακελειο μεσα απο τα γκρο πλαν του «Mr Ετερος Εγω»

Το σύνθημα του ταλαντούχου καλλιτέχνη στα γυρίσματα των πρώτων επεισοδίων στην αιματοβαμμένη σειρά «Αλεγρία» έμελλε να συνοδεύεται και από την ατάκα «έπος» του σκηνοθέτη Σωτήρη Τσαφούλια, που μετά το «Ετερος Εγώ» βάζει τη σφραγίδα του και σε μια άλλη σειρά, που φιλοδοξεί να γίνει κι αυτή τηλεοπτικό «έπος» έπειτα από έξι επεισόδια. Σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου και Κάτιας Κισσονέργη, η σειρά διαδραματίζεται στα έτη 1906-1909 στα Κύθηρα και εξιστορεί μία από τις μαζικότερες δολοφονίες που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι ο Αντώνης, ένας φιλήσυχος τσαγκάρης, τον οποίο υποδύεται ο Πάνος Βλάχος. Ο ήρωας είναι ένα αγαπητό πρόσωπο, μέχρι τη στιγμή που κατηγορείται ότι έκανε ανήθικες προτάσεις σε μια παντρεμένη πελάτισσά του. Επειτα από αυτό το περιστατικό, η τοπική κοινωνία τον εξωθεί σε φυγή. Μετακομίζει στον Πειραιά, χωρίς ωστόσο να μπορεί να ορθοποδήσει. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στη μεγαλούπολη, αφήνοντας τον Αντώνη οργισμένο και πικραμένο απέναντι στον κόσμο. Μην μπορώντας να διαχειριστεί τον θυμό του, αποφασίζει να επιστρέψει στα Κύθηρα και να πάρει εκδίκηση. Ο άλλοτε πράος τσαγκάρης παίρνει τη ζωή συγχωριανών και με έναν τρόπο η ιστορία του παραμένει και σήμερα τραγικά επίκαιρη όσο ποτέ σε κοινωνικό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι «17 κλωστές» βασίζονται στο ομώνυμο βιβλίο του Πάνου Δημάκη. Ο τίτλος της σειράς αναφέρεται στις δεκαεπτά ψυχές που «θυσιάστηκαν» στον βωμό της οργής! Δεκαπέντε είναι οι ψυχές των ανθρώπων που πήρε με μαχαίρι ο Αντώνης Λαγωνάρης στο χωριό Καλοκαιρινά Κυθήρων όταν πήγαιναν σε βάφτιση, μία η ψυχή συγκρατούμενού του, τον οποίο «θέρισε» ο Αντώνης, και η 17η είναι η ζωή του ίδιου του δράστη…

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...