Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ένας χρόνος χωρίς τον Νίκο Ξανθόπουλο – Ποιοι τον τίμησαν και πώς

Μνημόσυνο μετα μουσικής

Με ένα μουσικό μνημόσυνο, όπως ταίριαζε στο «παιδί του λαού» Νίκο Ξανθόπουλο, η οικογένειά του, οι παλιοί συνεργάτες του και πλήθος κόσμου τίμησαν τη μνήμη του με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατό του.

nikos

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Ανθρωποι που αγάπησαν τον Νίκο Ξανθόπουλο σαν πραγματικό τους πατέρα, όπως ο Βασίλης Καΐλας, ο Χριστόφορος Ζήκας, η Αννα Φόνσου, ο Κώστας Πρέκας, η Γωγώ Ατζολετάκη και η καλή του φίλη τραγουδίστρια και ηθοποιός Νανά Δόμβρου, ήταν παρόντες, φέρνοντας ξανά στη μνήμη όλων τις μοναδικές ταινίες της δεκαετίας του ’60 που ο κόσμος παραληρούσε σε κάθε του βήμα γεμίζοντας κινηματογράφους, θέατρα και στάδια.

Νανά Δόμβρου, Αννα Φόνσου

Η «Espresso» ήταν εκεί και κατέγραψε καρέ καρέ όλα όσα θα δείξει η κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» που τα κατέγραψε για το τηλεοπτικό της κοινό. Η επιστήθια φίλη του σπουδαίου ηθοποιού Βάσω Κυριακίδου εδώ και μήνες ήρθε σε επαφή με την οικογένεια του Νίκου Ξανθόπουλου με σκοπό να πραγματοποιήσει κάτι που ο ίδιος θα ήθελε: ένα μουσικό μνημόσυνο.

xanthopoulos 12Και το πέτυχε! Παρασκευή βράδυ το ιστορικό μουσικό κουτούκι Πόρια, στη Σπύρου Πάτση, παρουσία των δύο παιδιών του μεγάλου ηθοποιού, Μαρίας και Νίκου Ξανθόπουλου, καθώς και του εγγονού του, γέμισε από ανθρώπους που τον λάτρεψαν.

Η Αννα Φόνσου έδωσε το «παρών»

Από τους πρώτους που έφτασαν στο μουσικό μνημόσυνο του Νίκου Ξανθόπουλου ήταν η πρόεδρος του ιδρύματος Σπίτι του Ηθοποιού Αννα Φόνσου, η οποία είπε στην «Espresso»: «Για μένα ο Νίκος Ξανθόπουλος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που είδα στο θέατρο. Ενας πραγματικά πολύ ταλαντούχος ηθοποιός, που κατάφερε να γίνει ίνδαλμα για δεκαετίες ολόκληρες. Νομίζω πως δεν μπορεί να ξαναβγεί τέτοιος σταρ». Ο Κώστας Πρέκας αναφέρθηκε στη μόρφωση του Νίκου Ξανθόπουλου: «Θεωρώ πως ο αγαπητός συνάδελφος και φίλος έκανε την Ελλάδα σοφότερη. Οι ταινίες του, οι ρόλοι του ανέδειξαν πολλά προβλήματα της χώρας και τα έβαλαν μέσα σε όλα τα σπίτια. Δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι έγινε μύθος ο Ξανθόπουλος».

Αννα Φόνσου, Χριστόφορος Ζήκας

Η Μαρία Ξανθοπούλου με τη Γωγώ Ατζολετάκη

Στις φιλανθρωπίες και στις τρεις αγάπες του μεγάλου ηθοποιού εστίασε ο παλαίμαχος ηθοποιός και στενός του συνεργάτης σε πολλές ταινίες Χριστόφορος Ζήκας. «Τρεις ήταν οι μεγάλες αγάπες του Νίκου Ξανθόπουλου: η γυναίκα του, τα παιδιά του και η δουλειά του. Ο Νίκος δεν δίσταζε να μην κοιμηθεί καθόλου για μέρες προκειμένου να βγάλει εις πέρας άψογα την εργασία του» ανέφερε συγκινημένος ο 87χρονος ηθοποιός, ο οποίος χόρεψε ένα ζεϊμπέκικο προς τιμήν του Ξανθόπουλου. Εμφάνιση έπειτα από πολλά χρόνια προκειμένου να τιμήσει τη βραδιά έκανε και ο ακριβοθώρητος Βασίλης Καΐλας, το άλλοτε «παιδί θαύμα» του ελληνικού κινηματογράφου.

Βάσω Κυριακίδου, Βασιλάκης Καϊλας

Η κόρη του Ξανθόπουλου Μαρία με τον Βασιλάκη Καϊλα

«Ο Ξανθόπουλος υπήρξε αναμφισβήτητα ο κινηματογραφικός μου πατέρας. Ελειψα από την κηδεία του, γιατί δεν άντεχα να παρευρίσκομαι από τη θλίψη μου. Ο θάνατός του με συγκλόνισε και ήταν αδύνατον να είμαι εκεί. Σήμερα δεν θα μπορούσα να λείπω. Θέλω να μας προσέχει από εκεί πάνω που μας βλέπει» ανέφερε με δάκρυα στα μάτια. Συγκινημένη στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε και η κόρη του Μαρία, η οποία ανέφερε: «Ο μπαμπάς θα ήθελε κάπως έτσι να τον αποχαιρετήσουμε έναν χρόνο μετά τον θάνατό του. Είμαι πολύ περήφανη που είμαι κόρη του. Η μητέρα μας η κυρία Εριφύλη προσπαθεί ακόμα και σήμερα να ξεπεράσει τον χαμό του. Μας λείπει πολύ, αλλά έτσι είναι η ζωή». Η ψυχή της εκδήλωσης και επιστήθια φίλη του Βάσω Κυριακίδου επισήμανε από μικροφώνου την ανάγκη τα κανάλια να αγαπήσουν και να αναδείξουν τις ταινίες του μεγάλου ηθοποιού, οι οποίες «είχαν πολλά διδάγματα, κάτι που έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία μας».

Γωγώ Ατζολετάκη, Μαίρη Βιντιάδου, Αννα Φόνσου, Κώστας Πρέκας

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...