Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ελίζαμπεθ Ελέτσι: Φοροδιαφυγή στο γάμο της αποκάλυψε η ΑΑΔΕ – Η απάντησή της

Τι βρήκαν οι ελεγκτές;

Φοροδιαφυγή πολλών ευρώ στο γάμο της Ελίζαμπεθ Ελέτσι εντόπισε η ΑΑΔΕ μετά από έρευνα. Η παρουσιάστρια μίλησε στο newsit.gr και αρνήθηκε πως υπήρξε φοροδιαφυγή.

Photo by Elizabeth Elechi on December 10 2023. May be an image of 5 people and wedding

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση πληροφόρηση ή ενόχληση από καμία υπηρεσία σχετικά με οικονομικό έλεγχο για τον γάμο μας. Ο σύζυγός μου ενημερώθηκε από εσάς, δεν γνώριζε απολύτως τίποτα. Όλα έχουνε γίνει απολύτως νόμιμα με παραστατικά για ανταποδοτική διαφήμιση.

Photo shared by Elizabeth Elechi on December 10 2023 tagging @elizabethelechi @swarovski @jimlabraco @nikostakis @mar.theodoridou @fedra collection @stratisvoy @polixorosoneiron and @efipaΌλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που υπήρξαν κατά τη διάρκεια του γάμου και της τελετής και της δεξίωσης έχουν ανταποδοτική προβολή μέσα από τα social media μου και τις εκπομπές που προέβαλαν το γάμο. Δεν ξέρω ποιος και γιατί θέλει να μου αμαυρώσει την ωραιότερη ημέρα της ζωής μου» λέει στο newsit.gr η Ελίζαμπεθ Ελέτσι.

Από την πλευρά του ο σύζυγος της και γιατρός Νεκτάριος Λεμονίδης μας αναφέρει ότι: «Δεν έχω καμία πληροφόρηση για κάποιο οικονομικό έλεγχο το μαθαίνω τώρα από εσάς. Δεν έχει έρθει κάποια ειδοποίηση από αρμόδια υπηρεσία».

Τι αποκάλυψε η ΑΑΔΕ

Η προβολή του γάμου «ενεργοποίησε» το ειδικό λογισμικό και την ομάδα ελεγκτών της ΑΑΔΕ, που σκανάρει τα social media. Με τη βοήθεια του ειδικού αλγορίθμου, οι ελεγκτές άρχισαν να εντοπίζουν έναν έναν τους συντελεστές του γάμου και της δεξίωσης, που ακολούθησε.

Photo shared by Elizabeth Elechi on December 10 2023 tagging @swarovski @jimlabraco @nikostakis @mar.theodoridou @fedra collection @polixorosoneiron @efipapoutsi wedding planner @pleiadescat

Τι βρήκαν οι ελεγκτές;

– Ο γνωστός τραγουδιστής, που τραγούδησε στο party του γάμου, δεν διαβίβασε μέσω του myDATA τιμολόγιο για τη συγκεκριμένη εμφάνιση. Επιπλέον, βρέθηκε, τα προηγούμενα χρόνια να δηλώνει εισοδήματα της τάξης των 10.000 ευρώ, όταν, στην προσωπική του σελίδα στο facebook, υπάρχει πλήθος εμφανίσεών του σε νυχτερινά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

– Το πρόσωπο που ανέλαβε το σχεδιασμό του γάμου (wedding planner) – που αυτοπροβάλλεται ως planner επωνύμων και ότι συμμετέχει σε εταιρεία που οργανώνει γαμήλιες δεξιώσεις και βαπτίσεις, δεν συμμετέχει φορολογικά σε κάποια επιχείρηση, ούτε έχει κάνει έναρξη δραστηριότητας μέσω ατομικής επιχείρησης.

Photo by Elizabeth Elechi Lemonidou on December 18 2023. May be an image of 3 people dress wedding andΟυσιαστικά, λειτουργεί επαγγελματικά μέσω της επιχείρησης συγγενικού προσώπου, το αντικείμενο δραστηριότητας της οποίας έχει να κάνει με την διοργάνωση γαμήλιων δεξιώσεων. Πάντως, δεν φαίνεται να έχει εκδοθεί παραστατικό για τις υπηρεσίες σχεδιασμού της γαμήλιας δεξίωσης. Το εν λόγω πρόσωπο δεν δηλώνει καθόλου έσοδα, ούτε από μισθωτές υπηρεσίες. Το συγγενικό πρόσωπο δήλωσε ακαθάριστα έσοδα 20.000 για το 2022.

ELETSI

– Η εταιρεία νυφικών δεν φαίνεται να έχει εκδώσει παραστατικό για τα ρούχα, που έφτιαξε. Για το διάστημα που έγινε ο γάμος, προκύπτει έκδοση δέκα αποδείξεων, μέσου ποσού 300 ευρώ, αξία που γενικά απέχει μακράν και από αυτή μιας ημερήσιας ενοικίασης. H ίδια εικόνα (μάλιστα με ακόμη μικρότερα μέσα μεγέθη) επικρατεί για το σύνολο του έτους, τη στιγμή που από την σελίδα της στο facebook προκύπτει η παροχή ενδυμάτων σε πλήθος γάμων και βαπτίσεων με εμφανώς διαφορετικό προϋπολογισμό. H επιχείρηση έχει συσσωρευμένες ζημιές άνω των 160.000 ευρώ, από το 2018 και μετά.

Photo by Elizabeth Elechi Lemonidou on December 18 2023. May be an image of 3 people dress gown and wedding

– Το κτήμα, που έγινε ο γάμος, έχει εκδώσει ένα παραστατικό ύψους 3.000 ευρώ την ημερομηνία τέλεσης του γάμου. Από το 2019, που έκανε έναρξη η επιχείρηση, έχει συσσωρεύσει ζημιές άνω των 200.000 ευρώ (κάθε της χρήση είναι ζημιογόνος). Εμφανίζεται να ενοικιάζει ακίνητο, με ετήσιο μίσθωμα που ξεπερνά τις 55.000 ευρώ.

Photo shared by Elizabeth Elechi on December 10 2023 tagging @lovefrommarianna @jimlabraco @nikostakis @fedra collection @polixorosoneiron @karamalegosbros and @efipapoutsi wedding planner. M

– Η ατομική επιχείρηση παρασκευής της γαμήλιας τούρτας φαίνεται να εξέδωσε ένα παραστατικό 1.000€, που, λόγω ημερομηνίας έκδοσης, είναι ενδεχόμενο να σχετίζεται με το γάμο. Ωστόσο, πρόκειται για επιχείρηση παρασκευής cupcakes και ιδιαίτερα εντυπωσιακών/θεματικών γλυκών και τουρτών για γενέθλια, γάμους και βαπτίσεις, που παρά την έντονη αναγνωρισιμότητα της μέσω της παρουσίας της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν έχει εμφανίσει ποτέ κέρδη από τη λειτουργία της και μετά, αλλά αντιθέτως συσσωρεύει ζημιές, άνω των 300.000 ευρώ. Σε κάθε φορολογική δήλωση εισοδήματός της από το 2019 και μετά, για να δικαιολογηθούν οι δαπάνες του φυσικού προσώπου, είτε έχει συμπληρωθεί ο κωδικός της ανάλωσης κεφαλαίου, είτε ο κωδικός της πώλησης περιουσιακών στοιχείων / λήψης δανείων, είτε και οι δύο μαζί.

– Η επιχείρηση, που παρείχε τα σερβίτσια της δεξίωσης, δεν έχει ταμειακή, ούτε διαβιβάζει στοιχεία μέσω myDΑΤΑ. Δεν προκύπτει λοιπόν η διαβίβαση κάποιου παραστατικού που να σχετίζεται με την γαμήλια δεξίωση. Για το 2022 εμφάνισε τζίρο κάτω των 6.000 ευρώ και ζημιά περίπου 9.000 ευρώ, τη στιγμή που από τη σελίδα της επιχείρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκύπτει ότι έχει αναλάβει το υψηλής αισθητικής «art de la table» σε πλήθος δεξιώσεων.

ELETSI 111

– Το κομμωτήριο, που επιμελήθηκε το χτένισμα της νύφης, δεν έχει φορολογικό μηχανισμό. Από το MyDATΑ, προκύπτουν μόνο κάποια τιμολόγια προς επιχειρήσεις, άρα και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν ενδείξεις τιμολόγησης των υπηρεσιών, που παρασχέθηκαν στην νύφη. Οι ιστοσελίδες που διατηρεί η επιχείρηση στα social media περιέχουν πλήθος από χτενίσματα γάμων, που έχει αναλάβει η επιχείρηση. Οι φορολογικές της δηλώσεις, κατά την τελευταία τριετία, δεν εμφανίζουν έσοδα.

Photo shared by Elizabeth Elechi Lemonidou on December 18 2023 tagging @dj harris margaritis @dukascomgr @polixorosoneiron and @proparty andreas leledakis. May be an image of 3 people people da

– Η ατομική επιχείρηση που ανέλαβε το μακιγιάζ της νύφης δεν φαίνεται να έχει εκδώσει παραστατικό για τις υπηρεσίες της. Διατηρεί προσωπική ιστοσελίδα, από την οποία προκύπτει μια τελείως άλλη εικόνα για το πραγματικό ύψος των εσόδων της, ενώ από την σελίδα της στο Instagram προκύπτουν πάρα πολλές δουλειές που έχει αναλάβει στο παρελθόν. Στην προσωπική της σελίδα εμφανίζει δείγματα δουλειάς της από 15 γάμους (έχουν τελεστεί κυρίως εκτός Αθηνών – Μύκονο, Πάρο, Costa Navarino, Πόρτο Χέλι), στους οποίους κλήθηκε να παράσχει υπηρεσίες μακιγιάζ. Γενικώς, φαίνεται να ασχολείται αποκλειστικά με υψηλού προϋπολογισμού γάμους / events, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ύψος των δηλούμενων εισοδημάτων της. Χαρακτηριστικά, το 2022, δήλωσε ακαθάριστα έσοδα (τζίρο) λίγο παραπάνω από 8.000 ευρώ.

Photo shared by Elizabeth Elechi on December 10 2023 tagging @lovefrommarianna and @sampishop . May be an image of 2 people makeup gown dress and wedding

– Από το ανθοπωλείο έχει εκδοθεί ένα παραστατικό 490€ που ίσως σχετίζεται με το γάμο, λόγω ημερομηνίας. Η επιχείρηση δήλωσε ακαθάριστα έσοδα 239.000€ τo 2022, με ζημιές χρήσης λίγο κάτω από τα 10.000€. Παράλληλα όμως κατέχει περί τα 10 φορτηγά αυτοκίνητα πολύ μεγάλου κυβισμού τα οποία προφανώς χρησιμοποιεί σε παραλαβές και διανομές. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης διατηρεί επίσης προσωπική ιστοσελίδα στην οποία και φαίνεται το εξεζητημένο ύφος των ανθοστολισμών του και η εμπλοκή του σε γάμους που διεξάγονται σε προορισμούς ‘πολυτελείας’, κάτι που γίνεται ακόμη πιο εμφανές από την επίσκεψη στη σελίδα του στο Instagram. Οι φορολογικές δηλώσεις, που υπέβαλε την τελευταία τριετία, πρακτικά στερούνται εσόδων.

Photo shared by Elizabeth Elechi Lemonidou on December 18 2023 tagging @karamalegosbros @george gkazanis and @boothify.360. May be an image of 8 people lighting wedding and

– Tο κοσμηματοπωλείο, από το οποίο αγοράστηκε το γαμήλιο δαχτυλίδι, δεν διαβιβάζει στοιχεία πώλησης, ούτε μέσω eSend, αλλά ούτε και μέσω myDΑΤΑ. Συνεπώς, δεν εντοπίστηκε παραστατικό για το δαχτυλίδι, το οποίο φέρεται να ήταν μεγάλης αξίας. Το συνολικό άθροισμα των ακαθαρίστων εσόδων της επιχείρησης από το 2017 και μετά είναι περίπου 3.000€ και προφανώς οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη πρακτικά στερούνται εσόδων. Ωστόσο, από τη σελίδα του ιδιοκτήτη στο Instagram προκύπτει η πώληση πολλών κοσμημάτων και μεταχειρισμένων Rolex.

Photo shared by Elizabeth Elechi Lemonidou on December 18 2023 tagging @jimlabraco and @efipapoutsi wedding planner. May be an image of 3 people people kissing candle holder and wedding

– Η ατομική επιχείρηση που ανέλαβε τη φωτογράφηση δεν χρησιμοποιεί ταμειακή και από το myDΑΤΑ δεν προκύπτει διαβίβαση παραστατικού παροχής υπηρεσιών για τις υπηρεσίες φωτογράφισης, που πρόσφερε στον γάμο. Στην ιστοσελίδα της επιχείρησης, η οποία έχει βραβευθεί για την ποιότητα της δουλειάς της, υπάρχει πλήθος φωτογραφιών από δεξιώσεις τις οποίες έχει καλύψει, με εξαιρετικά επαγγελματικό ύφος. Τα ακαθάριστα έσοδα που δηλώνει από το 2017 και μετά κυμαίνονται μεταξύ 8.500 και 11.000 περίπου. Στη δήλωση του 2022, προκειμένου να δικαιολογήσει την αγορά ακινήτου περίπου 200.000€, συμπλήρωσε ποσό ανάλωσης κεφαλαίου μεγαλύτερο από αυτό που προκύπτει από το αρχείο της ΑΑΔΕ.

– Ο μουσικός, που έπαιξε στο party, έχει κάνει έναρξη το 2021 και από τις προσωπικές του σελίδες στο facebook φαίνεται ότι έχει εμφανιστεί σε ένα ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων και συναυλιών. Αθροιστικά, τα έσοδα της ατομικής επιχείρησης για το 2021 και 2022 είναι λίγο κάτω των 7.000€, με αθροιστικό αποτέλεσμα ζημία περί τα 6.000€. Δηλώνει επίσης περίπου 15.000€ (αθροιστικά και για τα δυο παραπάνω έτη) ως εισόδημα από μισθωτή εργασία. Από τα διαβιβασθέντα στοιχεία στο myDΑΤΑ δεν προκύπτει η έκδοση παραστατικού για την παρουσία του στον γάμο.

– Ο DJ του γάμου έχει κάνει διακοπή της ατομικής του επιχείρησης από το 2011 και δεν συμμετέχει σε κάποια εταιρεία. Παρά το ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζεται ως dj σε πλήθος εκδηλώσεων, τα δηλούμενα εισοδήματά του από μισθωτή εργασία για το 2022 και το 2021 είναι λίγο άνω των 3.000€, ενώ για το 2020 και 2019 είναι κάτω των 2.000 ευρώ.

– Το πρόσωπο, που διακόσμησε με μπαλόνια τον χώρο της γαμήλιας δεξίωσης, εμφανίζεται ως υπεύθυνο επιχείρησης, η οποία λειτουργεί υπό άγνωστο φορολογικό καθεστώς, ενώ το πρόσωπο ούτε είναι επιτηδευματίας, ούτε συμμετέχει σε κάποια εταιρεία. Δεν δηλώνει εισοδήματα, παρά το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από χώρους, τη διακόσμηση των οποίων φαίνεται να έχει επιμεληθεί.

– Η ατομική επιχείρηση δημοσίων σχέσεων που ανέλαβε την προβολή του γάμου δεν προέκυψε να διαβίβασε παραστατικό προς το ζευγάρι για τις υπηρεσίες της.

«Ποιος πληρώνει σήμερα;» απαντά η Ελέτσι!

«Είναι δυνατόν να πληρώσω τόσα χρήματα για έναν γάμο, με τόσες γνωριμίες; Είναι όλα ανταποδοτικά, από τις γνωριμίες που έχω» δήλωσε χθες η Ελίζαμπεθ Ελέτσι, συμπληρώνοντας πως όταν έγινε γνωστό ότι θα παντρευόταν όλοι ήθελαν να συνεργαστούν μαζί της για διαφημιστικούς λόγους, αφού θα φαίνονταν κι εκείνοι μέσω του γάμου της, όπως υποστήριξε μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα».

«Η τρίμετρη τούρτα, για παράδειγμα, ήταν από φελιζόλ, διαφημιστική. Ο Τριαντάφυλλος είναι κολλητός μου. Εχουμε περάσει μαζί ένα “Survivor”, θα μου έπαιρνε λεφτά; Ο ίδιος προθυμοποιήθηκε να τραγουδήσει αφιλοκερδώς στον γάμο. Μπορεί να είπα ότι ο γάμος κοστίζει γύρω στις 50.000 ευρώ, αλλά δεν πληρώθηκαν αυτά τα λεφτά. Δόθηκαν από ανθρώπους που είναι φίλοι και ήθελαν να προμοτάρουν τη δουλειά τους μέσα από εμένα. Το Faidra Colllection που έδωσε τα νυφικά ήταν ξεκάθαρα για διαφημιστικούς λόγους. Η wedding planer ήταν κι αυτή δωρεάν. Ο γάμος μου δεν κόστισε γιατί ήμουν εγώ. Τους διαφήμισα όλους μέσα από τα stories μου» είπε χαρακτηριστικά η Ελίζαμπεθ, καταλήγοντας στα εξής: «Στην τελική, όλοι το κάνουν μέσα. Ποιοι πληρώνουν τη σήμερον ημέρα;».

Πάντως, αν ανατρέξουμε σε δηλώσεις που έκανε πριν παντρευτεί η Ελίζαμπεθ Ελέτσι διαπιστώνουμε αντιφάσεις σε σχέση με τους τωρινούς ισχυρισμούς της. Μιλώντας σε ρεπόρτερ και δείχνοντας στην κάμερα το μονόπετρό της όταν ετοιμαζόταν να ντυθεί νυφούλα είχε πει ότι το ποσό είχε ήδη πληρωθεί. «Το κόστος έχει ξεπεράσει τα 50.000 ευρώ;» την είχαν ρωτήσει τότε, με την Ελέτσι να απαντά: «Ε, εντάξει, κάπου εκεί». «Τα έχει πληρώσει;» είχε συνεχίσει η ρεπόρτερ, αναφερόμενη στον Νεκτάριο Λεμονίδη, με τη σύζυγό του να λέει: «Καλέ, εννοείται, μα τι συζητάμε τώρα, ο γαμπρός είναι κιμπάρης, large, δεν κάνουμε παζάρια».

{{-PCOUNT-}}35{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...