Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Τι απέγιναν στην πραγματική ζωή οι χαρακτήρες από τη σειρά «Griselda» με πρωταγωνίστρια τη Σοφία Βεργκάρα

Ο Μάικλ Κορλεόνε Μπλάνκο είναι ο μοναδικός από τους γιους της «νονάς των ναρκωτικών» που βρίσκεται σήμερα στη ζωή

Οσοι παρακολούθησαν με κομμένη ανάσα το ένα μετά το άλλο τα έξι επεισόδια της μίνι σειράς «Griselda» για τη ζωή της «νονάς των ναρκωτικών» Γκριζέλντα Μπλάνκο δεν γίνεται να μη διερωτήθηκαν τι τύχη είχαν στην πραγματική ζωή οι κυριότεροι πρωταγωνιστές της.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Από τον πρώτο «υπάλληλό» της, που παραμένει άφαντος, και το μυστήριο για τη μοίρα των παιδιών της, μέχρι τον εκτελεστή που σαπίζει στη φυλακή και τον άγνωστο ρόλο της αστυνομικού που αποκάλυψε πρώτη φορά η σειρά, οι απαντήσεις ξεπηδούν μέσα από δημοσίευμα του BuzzFeed.

gkrizelda120244
Γκριζέλντα Μπλάνκο

Κινηματογραφική είναι η συνέχεια της ζωής της Γκριζέλντα Μπλάνκο, την οποία ενσαρκώνει η Σοφία Βεργκάρα. Το 1985 τη συνέλαβε ο Αμερικανός αστυνομικός Ρόμπερτ Παλόμπο και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση για εμπόριο ναρκωτικών, ποινή που αυξήθηκε κατά 20 χρόνια το 1994, για τρεις φόνους που διέπραξε. Το 2004 η Γκριζέλντα απελάθηκε στην Κολομβία, όπου έζησε μέχρι τη δολοφονία της στη Μεδεγίν, το 2012, έξω από κρεοπωλείο.

gkrizelda120242
Η Σοφία Βεργκάρα στη σειρά του Netflix

Ο Ντάριο Σεπούλβεντα, τον οποίο υποδύεται ο Αλμπέρτο Γκουέρα, παντρεύτηκε την Γκριζέλντα το 1978 και απέκτησε μαζί της τον Μάικλ Κορλεόνε Μπλάνκο. Ωστόσο, το 1983 πήρε το παιδί τους και το έσκασε στο Μαϊάμι. Αργότερα, ο Σεπούλβεντα δολοφονήθηκε στην Κολομβία μέσα στο αυτοκίνητό του, δίπλα από τον Μάικλ. Πιστεύεται ότι τη δολοφονία διέταξε η Γκριζέλντα, η οποία απέκτησε γι’ αυτό το παρατσούκλι «μαύρη χήρα».

gkrizelda120248
Ντάριο Σεπούλβεντα

Μυστήριο καλύπτει την τύχη του γιου της Γκριζέλντα, Ντίξον Μπλάνκο, τον οποίο παίζει ο Ορλάντο Πινέντα. Οι «Miami New Times» έγραψαν ότι έμεινε κάποια χρόνια σε φυλακή της Πενσιλβανίας των ΗΠΑ και στη συνέχεια δολοφονήθηκε. Οταν πέθανε η μητέρα του, ο κινηματογραφιστής Μπίλι Κόρμπεν έγραψε ότι άφησε πίσω της τους δύο γιους της, Ντίξον και Μάικλ, οι οποίοι φέρεται ότι ζούσαν στην Κολομβία.

gkrizelda120247
Αλμπέρτο Γκουέρα

Για το τι συνέβη στον αδερφό του Ντίξον, Ούμπερ Μπλάνκο, ο οποίος στη σειρά έχει το πρόσωπο του Χοσέ Βελάσκες, έγιναν γνωστά πολύ λίγα. Η εφημερίδα «Miami New Times», πάντως, έγραψε ότι δολοφονήθηκε από εχθρούς της μητέρας του, οι οποίοι ήθελαν να την εκδικηθούν για μακελειό που είχε διατάξει λίγο καιρό νωρίτερα.

gkrizelda120243
Μάικλ Κορλεόνε Μπλάνκο

Ο τρίτος γιος της Γκριζέλντα, Οσβάλντο «Οζι» Μπλάνκο, τον οποίο στη σειρά παίζει ο Μαρτίν Φαχάρντο, όπως αποκάλυψε το 1996 η «Washington Post», δολοφονήθηκε γύρω στο 1992 σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Κολομβία. Πριν από τον θάνατό του στα 25 του είχε μείνει χρόνια στη φυλακή, μαζί με τον αδερφό του Ντίξον. Ο Μάικλ Κορλεόνε Μπλάνκο, τον οποίο υποδύεται ο Μπένσον Λαρακουέντε, θεωρείται ο μοναδικός γιος της Γκριζέλντα Μπλάνκο που είναι ζωντανός στις ημέρες μας. Πρόσφατα κατέθεσε αγωγή εναντίον της Βεργκάρα, κατηγορώντας την ότι τον άφησε απ’ έξω από την παραγωγή της σειράς και, παρότι η μητέρα του «ήταν όμορφη», η ηθοποιός έβαλε προσθετικά στο πρόσωπό της για να την κάνει πιο άσχημη.

gkrizelda120246
Μάρτιν Ροντρίγκεζ

Ο εκτελεστής της Γκριζέλντα, Χόρχε «Ρίβι» Αγιάλα, τον οποίο ενσαρκώνει ο Μάρτιν Ροντρίγκεζ, το 1993 δήλωσε ένοχος για τρεις φόνους στο δικαστήριο και καταδικάστηκε σε ισόβια. Οπως σχολίασε τότε το NBC News Miami, ο Αγιάλα θεωρείται υπεύθυνος για περίπου 48 δολοφονίες κατά τη διάρκεια του λεγόμενου Πολέμου των Ναρκωτικών τη δεκαετία του 1980. Παραμένει στη φυλακή. Ο Χεσούς «Τσούτσο» Κάστρο, ο πρώτος «υπάλληλος» που προσέλαβε ως σωματοφύλακα η Γκριζέλντα στο Μαϊάμι, ο οποίος στη σειρά έχει το πρόσωπο του Φρέντι Γιάτε, πράγματι έπεσε θύμα απόπειρας δολοφονίας. Οταν ο Τσούτσο τσακώθηκε με τον Ντίξον, η Γκριζέλντα διέταξε τον Ρίβι να τον σκοτώσει. Στην ανταλλαγή πυροβολισμών ο Ρίβι σκότωσε τον δύο ετών γιο τού Τσούτσο, Τζόνι Κάστρο, και το έβαλε στα πόδια. Ο Τσούτσο έπλυνε το νεκρό παιδί του, το έντυσε, έριξε πάνω του ροδοπέταλα και το τύλιξε με σεντόνι για να το βρει η αστυνομία προτού εξαφανιστεί για πάντα.

gkrizelda120245
Χόρχε «Ρίβι» Αγιάλα

Μέχρι να αρχίσουν τα γυρίσματα της σειράς, ελάχιστοι γνώριζαν ότι η ντετέκτιβ Τζουν Χόκινς, την οποία υποδύεται η Τζουλιάνα Αϊντίν Μαρτίνεζ, είχε παίξει κομβικό ρόλο στη σύλληψη της Γκριζέλντα. Το ανακάλυψαν οι σεναριογράφοι της «Griselda» έπειτα από πολύμηνη έρευνα και την προσέλαβαν ως σύμβουλό της. Μάλιστα, η 73χρονη Χόκινς πέρασε πολύ χρόνο με τη Μαρτίνεζ για να την προετοιμάσει για τον ρόλο. Ο ντετέκτιβ Αλ Σίνγκλετον, τον οποίο παίζει ο Κάρτερ Μακίνταϊρ, συνέχισε να εργάζεται για το Ανθρωποκτονιών του Μαϊάμι, μετά τη συνεργασία του με τον Παλόμπο για τη σύλληψη της Γκριζέλντα.

gkrizelda12024
Τζουλιάνα Αϊντίν Μαρτίνεζ

Μόνο μετά την καταδίκη της «νονάς των ναρκωτικών» ο Σίνγκλετον ήρθε πολύ κοντά ερωτικά με την ντετέκτιβ Τζουν Χόκινς. Ερωτεύτηκαν και ύστερα από καιρό παντρεύτηκαν. Τώρα ζουν μαζί στο Νάσβιλ των ΗΠΑ.

gkrizelda120249
Τζουν Χόκινς

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...