Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...

Catwalk για καλό σκοπό

Ενα διαφορετικό catwalk παρακολούθησαν όσοι έδωσαν το «παρών» στο...

Πιπεράτες αποκαλύψεις από τη 44χρονη Ρέμπελ Γουίλσον

Πάταγο κάνει η αυτοβιογραφία της Ρέμπελ Γουίλσον πριν καν...

Κάνιε Γουέστ: Ο εκκεντρικός ράπερ σχεδιάζει να ανοίξει το δικό του στούντιο...

Ο «θεοσεβούμενος» Κάνιε Γουέστ που κυκλοφορούσε τραγούδι με τίτλο...

Νίκος Γρυπάρης: Ο «άρχοντας» της Μυκόνου που έμεινε ταπί

Πώς ο θρυλικός επιχειρηματίας του Caprice και του Sea Satin, που έφερνε ακόμα και τον χολιγουντιανό Τομ Χανκς στο τσακίρ κέφι, βούλιαξε στη δίνη των πλειστηριασμών

To night clubbing στο νησί των ανέμων από την εποχή του διάσημου σε όλο τον κόσμο Piero’s bar του Ιταλοαμερικανού Πιέρο Αβέρσα, της Βεγγέρας του Τζόνι Ριντ, του Κούκου του Φερνάντο, της Ιμπιζα του Μπάμπη Πασάογλου και του Remezzo του Μάκη Ζουγανέλη κουβαλάει τη δική του κοσμοπολίτικη ιστορία, με πολλά χρόνια δόξας, χρυσές ίντριγκες, διάσημους θαμώνες, γλέντια, έρωτες, αλλά και «κανόνια» και καταστροφές…

gryparis160246

Μπορεί ο Πιέρο Αβέρσα να απελάθηκε στα 70s, ο Μάκης Ζουγανέλης έπειτα από πολλά οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα να «ξεκουράστηκε» στη γειτονιά των αγγέλων, ο φωτογράφος Φερνάντο να «έφυγε» πάμφτωχος και ο Γιάννης Κλεισούρας να είχε τραγικό τέλος, αλλά η μυκονιάτικη «κατάρα» στο πάμπλουτο νησί φαίνεται ότι συνεχίζεται…

gryparis160247

Ακόμα δύο μυθικά στέκια, που άφησαν και αφήνουν εποχή στο νησί -το Caprice και το Sea Satin, ναοί του ξέφρενου γλεντιού και της διασκέδασης των κοσμικών της high society αλλά και των σταρ του Χόλιγουντ, από τον Κέβιν Κόστνερ έως τον Ματ Ντέιμον, που δημιούργησε ο Μυκονιάτης επιχειρηματίας Νίκος Γρυπάρης-, φαίνεται ότι περνούν δύσκολες ώρες. Οι σκιές του πλειστηριασμού έπεσαν λοιπόν στο μπαρ Caprice που επί εποχής Γρυπάρη γινόταν χαμός. Εκεί όπου ο ένας χόρευε σχεδόν πάνω στον άλλον, εξ ου και τα ειδύλλια που αναπτύχθηκαν, ενώ στο μαγαζί μαζί με τα ποτά, τις σαμπάνιες και τα μπουγελώματα έρρεε και το χρήμα.

gryparis160244
Ο Νίκος Γρυπάρης την εποχή της παντοδυναμίας του

Ομως και μετά το Caprice η οικονομική επιτυχία αλλά και οι έξαλλες και προκλητικές κοσμικότητες συνεχίστηκαν, αυτή τη φορά στο Sea Satin, με αποκορύφωμα τα ένδοξα και σπάταλα χρόνια του Χρηματιστηρίου, όταν οι θαμώνες που αισθάνονταν πάμπλουτοι και διάσημοι, με τα πούρα και τις Moet και τις Crystal σαμπάνιες τους συναγωνίζονταν μεταξύ τους. Τότε που ο Γρυπάρης είχε την τύχη να συνεργαστεί με τον Μίμη Φούκα, απογειώνοντας τη φήμη της ψαροταβέρνας, κάνοντας τζίρους εκατομμυρίων με λουλούδια μέσα σε σαμπανιέρες και φρέσκα ψάρια να σερβίρονται πάνω σε μάρμαρο ή σε τετράγωνο γυαλί. Τότε που πολλά βράδια ο Φούκας στο τσακίρ κέφι παρακαλούσε τον ισχυρό εκδότη της εποχής Πέτρο Κωστόπουλο να ανέβει στα decks και τους πελάτες (από τον Διονυσίου και τον Ρέμο, μέχρι τη Γωγώ Μαστροκώστα) να χορεύουν μέχρι τελικής πτώσεως! Στο μαγαζί έβλεπε κανείς από τον Τομ Χανκς, που μπαινόβγαινε στην κουζίνα, και τον Κέβιν Κόστνερ, που έπινε τις βότκες του, μέχρι τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, που χόρευε ανάμεσα σε αγνώστους, και τον Χάρισον Φορντ, τον οποίο χάζευαν με ανοιχτό το στόμα γνωστές κοσμικές κυρίες της εποχής!

gryparis160245
Συνωστισμός έξω από το περίφημο Caprice στη Μύκονο

Τα ποσά

Ομως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, κι έτσι τον Ιούνιο του 2024 θα βγουν στο σφυρί τα δύο ακίνητα «φιλέτα» του μπον βιβέρ επιχειρηματία! Στον ηλεκτρονικό όμως πλειστηριασμό φιγουράρει επίσης η εμβληματική βίλα του Γρυπάρη στην περιοχή Φανάρι Μυκόνου, σε προνομιακό οικόπεδο 4 στρεμμάτων, με τιμή εκκίνησης τα 2.500.000 ευρώ. Ακόμα όμως ένα ακίνητο με θέα στην Αλευκάντρα, μέσα στη Χώρα, σε απόσταση αναπνοής από τη μοναδικής ομορφιάς Μικρή Βενετία, που απαθανατίζουν οι εκατομμύρια επισκέπτες του νησιού, θα χτυπηθεί από το ηλεκτρονικό σφυρί! Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Cepal Hellas, εταιρία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις για λογαριασμό της Alpha Bank, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 859.000 ευρώ. Οι Μυκονιάτες χαρακτηρίζουν τον Γρυπάρη γενναιόδωρο επιχειρηματία και άνδρα παλαιάς κοπής, μπον βιβέρ και αρχοντάνθρωπο του νησιού, που πλήρωνε για όλους, στα πρότυπα των αείμνηστων γλεντζέδων Δημήτρη Καρέλλα και Ζάχου Χατζηφωτίου.

gryparis160243
Γωγώ Μαστροκώστα και Θωμάς Λιακουνάκος

Τα οικονομικά του όμως προβλήματα οφείλονται και σε υπερβολικές και λανθασμένες κινήσεις, όπως στο λουκέτο που έβαλε ο ίδιος στο μαγαζί-χρυσωρυχείο που είχε ανοίξει στη Φωκυλίδου στο Κολωνάκι για να απολαμβάνει τα καλοκαίρια στο Sea Satin της Μυκόνου. Ο επιχειρηματίας, αν και δαιμόνιος, δεν ενέδωσε τότε στις πιέσεις του ιδιοκτήτη του ακινήτου για αύξηση του ενοικίου στο Κολωνάκι και προτίμησε να το κλείσει στα φόρτε του, όταν καθημερινά στο μαγαζί έκαναν μυθικούς λογαριασμούς οι Κοντομηνάς, Λιακουνάκος, Σάρρας, Καίσαρης και Σαλονίκης! Εκεί σύχναζαν, μεταξύ άλλων, ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου, ο Σωκράτης και η Ελένη Κόκκαλη. Μάλιστα, το χρήμα με ουρά από τις εισπράξεις που μάζευε ο Γρυπάρης, σύμφωνα με τον μύθο που κυκλοφορούσε σε Μύκονο και Κολωνάκι, το έβαζε σε μαύρες πλαστικές σακούλες πριν το καταθέσει στην τράπεζα!

gryparis16024
Τομ Χανκς και Πέτρος Κωστόπουλος

Το ίδιο συνέβη και με την ψαροταβέρνα Αλευκάνδρα στο νησί, που μίσθωνε επί χρόνια ο πατέρας του Γιώργος Γρυπάρης. Κάποια στιγμή ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ζήτησε «αέρα» για την υπογραφή νέου μισθωτηρίου, όμως ο Γρυπάρης δεν συμφώνησε. Ακόμα ένα χτύπημα της οικονομικής καταστροφής ήταν η μεγάλη αντιδικία και το διαζύγιο με την πρώην σύζυγό του Μέλπω Τσούκαλη, με την οποία είχαν στήσει μαζί τόσο το Sea Satin όσο και το Caprice.

gryparis160242
Ο Ματ Ντέιμον στο νέο Sea Satin, που άνοιξε ο όμιλος Νammos

Η δικαστική διαμάχη έληξε με την ίδια να κερδίζει τη χρήση των δύο εμβληματικών τίτλων. Οσο για τα ακίνητα που φιλοξενούσαν τις δύο επιχειρήσεις εστίασης, ο Νίκος Γρυπάρης φέρεται ότι μίλησε και με τις δύο πλευρές, τον όμιλο του Nammos και τον όμιλο του Principote. Τελικά οι δύο τίτλοι, Caprice και Sea Satin, όπως και το κεντρικό κτίριο του προηγούμενου Sea Satin, εκεί όπου γυρίστηκε η τελευταία σκηνή της κινηματογραφικής ταινίας «The Bourne Identity» με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον, κατέληξαν στον όμιλο Nammos.

gryparis160241
Ο Μίμης Φούκας με τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...