Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Πινγκ πονγκ αιχμών ανάμεσα σε Αντώνη Κανάκη και τη διοίκηση του Σκάι

Non stop πόλεμος μετά την ήττα του «Mr Αρβύλα» στα δικαστήρια

Λίγες μέρες μετά τη δικαστική απόφαση, που δικαίωσε το κανάλι του Φαλήρου εναντίον του Αντώνη Κανάκη και της εταιρίας Tony Productions, ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1 προχώρησε μέσα από την εκπομπή του σε ένα ιδιαίτερα αιχμηρό ξέσπασμα κατά των Σκάι και Αρη Πορτοσάλτε, και ο Σκάι τον… στόλισε και αυτός με τη σειρά του.

kanakis

Θυμίζουμε ότι ο παρουσιαστής και η εταιρία Tony Productions είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη απαιτώντας να κηρυχθεί άκυρη η καταγγελία της σύμβασης και να τους καταβληθεί αποζημίωση ύψους 2.232.927 ευρώ στην εταιρία και 250.000 ευρώ στον Αντώνη Κανάκη προσωπικά. Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του παρουσιαστή και της εταιρίας, κρίνοντας νόμιμη την καταγγελία της σύμβασης, δεχόμενο ότι τόσο ο κ. Κανάκης όσο και η Tony Productions παραβίασαν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους, καθώς αρνήθηκαν να παράξουν και να μεταδώσουν τις εκπομπές «Ράδιο αρβύλα» και «Βινύλιο».

kanakis 1

Παράλληλα, το δικαστήριο άφησε ανοιχτή τη δυνατότητα για τον Σκάι να διεκδικήσει από τους αντιδίκους ποσό άνω των 250.000 ευρώ που κατέβαλε για εκπομπές που δεν παρέδωσαν ποτέ. Επιπλέον, υποχρεώνει τον Αντώνη Κανάκη και την εταιρία να καταβάλουν δικαστικά έξοδα ύψους 15.298 ευρώ. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα και με αφορμή το θέμα που προέκυψε την προηγούμενη εβδομάδα ανάμεσα στον Πάνο Βλάχο και τον Αρη Πορτοσάλτε, ο Αντώνης Κανάκης επανήλθε στο ζήτημα σχολιάζοντας:

«Ένοχοι για όλα»

«Υπάρχει ένας κανόνας στη σάτιρα, που λέει ότι αυτοί που ενοχλούνται περισσότερο είναι αυτοί που είναι ένοχοι για όλα όσα η σάτιρα τους καταλογίζει. Στο παρελθόν, όταν η πολιτική και η δημοσιογραφική εξουσία δέχονταν τα βέλη της σάτιρας, δεν έμπαιναν ποτέ στη διαδικασία του διαλόγου. Είχαν τουλάχιστον την ανωτερότητα και το μεγαλείο να τη δεχτούν. Σήμερα δεν συμβαίνει αυτό, όχι μόνο γιατί είναι “μικροί” οι άνθρωποι που εμπλέκονται, αλλά και γιατί έχουν αυτό το στοιχείο της επιβολής, που θέλουν να ελέγξουν τα πάντα.

kanakis antonis 2

Πουθενά παγκοσμίως δεν θα ήταν θέμα το τραγούδι του Πάνου Βλάχου. Μόνο στην Ελλάδα συζητάμε για την ελευθερία του λόγου, της τέχνης και της σάτιρας. Κοιτάξτε τώρα πώς γίνεται κάτι θέμα εκ του μη όντος. Εχουμε καταρχάς αυτόν που ενοχλείται από τη σάτιρα. Καλός μαθητής του Γκέμπελς, ξέρει τι θα κάνει αυτός: Διαστρεβλώνει όλη την αλήθεια. Το βαφτίζουν αυθαίρετα “παρακίνηση βίας”, ενώ κανένας άλλος από εμάς δεν έχει κάνει αυτόν τον παραλληλισμό, και μετά ταΐζουν αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα στους δικούς τους στα ΜΜΕ. Και το παίρνουν μετά οι δημοσιογράφοι και έχουμε τα “έπρεπε να παρακινήσει σε βία;”. Τα “άσε μας, κουκλίτσα μου” εδώ κολλάνε. Επειδή σου το είπε ο Πορτοσάλτε; Οι δημοσιογράφοι, που θα έπρεπε να είχαν τεράστια ευαισθησία σε θέματα ελευθερίας του λόγου.

kanakis antonis xespasma

Ο Σκάι μπορεί να μην τα πηγαίνει καλά με την ουσία της Δικαιοσύνης, αλλά μπορώ να σας εγγυηθώ ότι τα πηγαίνει πολύ καλά με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Είναι πραγματικά ντροπιαστικά αυτά τα πράγματα που γίνονται. Αρη Πορτοσάλτε, μη στεναχωριέσαι. Αν δεν αρκούν τα αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα του αφεντικού σου, με τα οποία κινείσαι, οι μυστικοί αστυνομικοί που σε φυλάνε, τα ελικόπτερα που πετάνε από πάνω σου, οι διμοιρίες των ΜΑΤ που παραμονεύουν… θα σε προστατεύσουμε εμείς, γιατί είσαι ένα πολύτιμο αγαθό για τη σάτιρα και δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να σε πειράξει» κατέληξε ο Αντώνης Κανάκης.

kanakis arbila

Ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι μετά τα λεγόμενα του Κανάκη εξέδωσε μια ανακοίνωση-κόλαφο: «Ο κύριος Κανάκης, όπως δηλώνει, δεν γνωρίζει καλά “τη λειτουργία της Δικαιοσύνης”, τουλάχιστον όσο καλά τη γνωρίζει ο Σκάι. Δεν γνωρίζει δηλαδή ότι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεν χαρίζει 2.500.000 ευρώ, αν δεν τα έχεις δουλέψει, μόνο και μόνο επειδή λέγεσαι Αντώνης Κανάκης και θεωρείς ότι όλα πρέπει να λειτουργούν υπέρ σου. Χρήματα τα οποία άνθρωποι στους οποίους απευθύνεται καθημερινά με λαϊκίστικες φανφάρες και δήθεν επίγνωση των δυσκολιών που περνάνε δεν θα δουν ποτέ, κι ας δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ. Λυπούμαστε, κύριε Κανάκη, που γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η Δικαιοσύνη και σας στεναχωρήσαμε. Μπορείτε να συνεχίσετε να βγάζετε χολή. Περαστικά σας και με τις υγείες σας».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....