Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Σλόμι Σαράγκα: Ο σούπερ σταρ Ελληνοϊσραηλινός τραγουδιστής μιλά για την τεράστια Καίτη Γκρέυ

Εγω και η Γκρεϋ

Η παρατεταμένη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου της θρυλικής ερμηνεύτριας Καίτης Γκρέυ, η οποία στις 14 Μαΐου θα κλείσει έναν αιώνα ζωής, δεν έχει προκαλέσει συγκίνηση μόνο στο πανελλήνιο και στον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά έχει αγγίξει και τις ευαίσθητες χορδές καλλιτεχνών του εξωτερικού!

kaiti gkrey01034

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Ενας από αυτούς είναι και ο Ελληνοϊσραηλινός τραγουδιστής-σταρ Σλόμι Σαράγκα, πρεσβευτής της ελληνικής μουσικής στο Ισραήλ, που δεν κρύβει τη συγκίνησή του για την περιπέτεια της υγείας της ερμηνεύτριας, που νοσηλεύεται εδώ και μία εβδομάδα με λοίμωξη του αναπνευστικού και με κολπική μαρμαρυγή, με τους γιατρούς να παραμένουν επιφυλακτικοί για το αν η Γκρέυ θα βρεθεί και πάλι στο σπίτι της, παρά τα μικρά σημάδια βελτίωσης στην υγεία της! Ο τραγουδιστής, που στο Ισραήλ γεμίζει στάδια με τα ελληνικά τραγούδια που ερμηνεύει, στο άκουσμα της δυσάρεστης είδησης θέλησε, αποκλειστικά μέσω της «Espresso», να μιλήσει για τη φιλία τους αλλά και τον πόνο του για όσα περνά εκείνη στη ΜΕΘ!

Στο «Κοίτα τι έκανες»

«Εχω παλιές αναμνήσεις από την Καίτη Γκρέυ. Το 2005 με προσκάλεσαν να εμφανιστώ στο εορταστικό πρόγραμμα της Σεμίνας Διγενή, στο κανάλι Alpha. Το πρόγραμμα ήταν αφιερωμένο ολόκληρο στην τεράστια αυτή τραγουδίστρια (σ.σ.: Το “Κοίτα τι έκανες” και η Σεμίνα Διγενή είχαν αποφασίσει να γιορτάσουν τα 50 χρόνια συνεχούς τραγουδιού της Γκρέυ και η παρουσιάστρια, γνωρίζοντας για τη φωνή του Σλόμι Σαράνγκα, αποφάσισε να τον παντρέψει καλλιτεχνικά με τη θρυλική τραγουδίστρια, ενώ στην παρέα, μεταξύ πολλών άλλων εκλεκτών προσκεκλημένων, βρίσκονταν η δημοτική τραγουδίστρια Σοφία Κολλητήρη, η Βάνα Μπάρμπα, η Βίκυ Κουλιανού, η Μίνα Χειμώνα κ.ά.)» μας λέει αρχικά ο Σλόμι.

saragka07034
Με τον Στέλιο Καζαντζίδη

«Οταν η Καίτη με άκουσε να τραγουδάω δεν πίστευε στα αυτιά της. Νόμισε ότι ήμουν γιος του Στέλιου Καζαντζίδη. Συγκινήθηκε πολύ και είπε ότι, αν ήταν νεότερη, θα ήθελε να με παντρευτεί και να με πάρει μαζί της για περιοδεία εμφανίσεων σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντάς με ως τον νέο Στέλιο Καζαντζίδη (σ.σ.: σε εκείνη την εκπομπή είχε παίξει και ένα βίντεο στο οποίο ο Καζαντζίδης ανέφερε τον Σλόμι ως τον “νέο Καζαντζίδη”)» είναι τα πρώτα λόγια του σούπερ σταρ του Ισραήλ, που κάνει την τιμή και μιλάει στην «Espresso»! «Είχα τη χαρά και την τιμή να γνωρίσω την Καίτη και να τραγουδήσω μαζί της δύο ντουέτα. Αυτή ήταν για μένα μια πολύ συγκινητική και αξέχαστη εμπειρία. Αυτές τις ημέρες άκουσα για τη σοβαρή κατάσταση της υγείας της και ότι βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Στενοχωρήθηκα πολύ και της εύχομαι ολόψυχα περαστικά και καλή ανάρρωση. Η Καίτη Γκρέυ είναι μια από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Τελευταία, εμφανίζομαι στο Ισραήλ με ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα, στο οποίο τραγουδάω ελληνικά τραγούδια και διηγούμαι την ιστορία της συναρπαστικής ζωής του μυθικού τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη, που πριν πεθάνει με ανακήρυξε διάδοχό του. Στο πλαίσιο του προγράμματος αναφέρομαι επίσης στη γνωριμία του με την Καίτη Γκρέυ» καταλήγει ο μεγάλος καλλιτέχνης για την ιέρεια του λαϊκού τραγουδιού, μια και, παρά τη διαφορά ηλικίας της Γκρέυ με τον Καζαντζίδη (εκείνη ήταν επτά χρόνια μεγαλύτερή του), αγαπήθηκαν και για ένα διάστημα ήταν αρραβωνιασμένοι.

saragka070341
Ο Ελληνοϊσραηλινός σταρ Σλόμι Σαράγκα

Μάλιστα, η Γκρέυ συνέχισε να τραγουδάει και μετά τον χωρισμό τους τραγούδια του, ενώ στη δεκαετία του ’90 κυκλοφόρησε δίσκο που ήταν αφιερωμένος ολόκληρος στα τραγούδια του Στέλιου! Και, μια και η κουβέντα μας μαζί του περιστρέφεται και γύρω από τον Καζαντζίδη, αξίζει να τονίσουμε πως τη δεκαετία του ’90 ο νεαρός τότε Σλόμι βρέθηκε στην Ελλάδα και συνάντησε τον μεγάλο Στέλιο Καζαντζίδη. Οταν εκείνος τον άκουσε στο σπίτι του στον Αγιο Κωνσταντίνο, του είπε: «Μπράβο. Ιδιος με μένα, αγόρι μου».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...