Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Όσκαρ 2024: «Πιπεράτες» στιγμές και έντονο ελληνικό χρώμα στην 96η τελετή απονομής των χρυσών αγαλματιδίων

Η κομψή «Νοικοκυρά σε απόγνωση» και η αποκαλυπτική Ραταϊκόφσκι που έβαλε... φωτιά στο πάρτι του «Vanity Fair»

Γαλανόλευκο χρώμα έδωσαν στη βραδιά των φετινών Οσκαρ ο Γιώργος Λάνθιμος, ο Αλεξάντερ Πέιν και η Σήλια Κριθαριώτη, την ώρα που άνδρες έτοιμοι για όλα σαν τον «γυμνό» Τζον Σίνα και τον τραγουδιστή «ροζ Κεν» «άναβαν» φωτιές στη σκηνή του Dolby Theater στο Λος Αντζελες.

oscar120343
Η Εμα Στόουν με το αγαλματίδιο στο χέρι

Η 96η τελετή απονομής άρχισε με καθυστέρηση το βράδυ της Κυριακής, διότι οι σταρ, μεταξύ των οποίων και η Αριάνα Γκράντε, χρειάστηκε να… περπατήσουν μεγάλη απόσταση με τα ψηλοτάκουνα για να φτάσουν στο κόκκινο χαλί. Μια διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων μπλόκαρε τον δρόμο προς το Dolby Theater, οπότε αναγκάστηκαν να κατέβουν από τις λιμουζίνες και να πάνε με τα πόδια στο θέατρο, σύμφωνα με το «Variety».

oscar120344
Ράιαν Γκόσλιν και Σλας

Ελληνικό χρώμα στην τελετή έδωσε ο Γιώργος Λάνθιμος, καθώς η ταινία «Poor Things» που σκηνοθέτησε κέρδισε τέσσερα Οσκαρ, μεταξύ των οποίων και το βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου που πήρε η πρωταγωνίστρια Εμα Στόουν. Την ίδια ώρα, ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν έβλεπε την Νταβίν Τζόι Ράντολφ να κερδίζει Οσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία του «Τα παιδιά του χειμώνα». Τις ελληνικές νίκες παρακολουθούσε από το κάθισμά της στο θέατρο η βραβευμένη με τρία Emmy Κέλτι Νάιτ φορώντας δημιουργία της Σήλια Κριθαριώτη.

oscar120341
Κέλτι Νάιτ

Η βραδιά πήρε φωτιά όταν στη σκηνή εμφανίστηκε

Ολόγυμνος ο Τζον Σίνα για να παραδώσει το βραβείο Κοστουμιών. Ο ηθοποιός κάλυπτε τη γύμνια του μόνο με τον φάκελο με το όνομα του νικητή, αλλά, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, φορούσε ειδικό εσώρουχο στο χρώμα του δέρματος. Το γυναικείο κοινό ξεσηκώθηκε ξανά όταν ο Ράιαν Γκόσλιν ως ροζ Κεν ξεσάλωσε στη σκηνή τραγουδώντας και χορεύοντας το «I’m Just Ken».

oscar120345
Ο Τζον Σίνα

Επτά βραβεία για το «Οπενχάιμερ», τέσσερα ο Λάνθιμος

Η ταινία «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν ήταν ο θριαμβευτής της βραδιάς στο Dolby Theater του Λος Αντζελες, με συνολικά επτά βραβεία Οσκαρ, ενώ το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου εξασφάλισε τέσσερα. Ακολουθεί κατάλογος των νικητών στις κυριότερες κατηγορίες της 96ης τελετής απονομής των βραβείων Οσκαρ.

oscar120342

Καλύτερη Ταινία: Οπενχάιμερ

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νόλαν (Οπενχάιμερ)

Α’ Γυναικείος Ρόλος: Εμα Στόουν (Poor Things)

Α΄ Ανδρικός Ρόλος: Κίλιαν Μέρφι (Οπενχάιμερ)

Διασκευασμένο Σενάριο: American Fiction

Πρωτότυπο Σενάριο: Ανατομία μιας πτώσης

Β΄ Γυναικείος Ρόλος: Ντα’Βιν Τζόι Ράντολφ (Τα παιδιά του χειμώνα)

Β΄ Ανδρικός Ρόλος: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. (Οπενχάιμερ)

Μοντάζ: Οπενχάιμερ

Φωτογραφία: Οπενχάιμερ

Μουσική: Λούντβιχ Γκοράνσον (Οπενχάιμερ)

Κοστούμια: Poor Things

Καλύτερο Τραγούδι: What Was I Made For? (Barbie)

Σκηνογραφία: Poor Things

Διεθνής Ταινία: Ζώνη ενδιαφέροντος (Βρετανία)

Animation: Το αγόρι και ο ερωδιός – Χαγιάο Μιγιαζάκι

Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους: 20 Μέρες στη Μαριούπολη

Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους: The Last Repair Shop

Ηχος: Ζώνη Ενδιαφέροντος

Οπτικά Εφέ: Godzilla: Minus One

Μακιγιάζ και Κομμώσεις: Poor Things

Μικρού Μήκους Ταινία – Animation: War is Over! Inspired by the Music of John & Yoko

Μικρού Μήκους Ταινία – Live Action: The Wonderful Story of Henry Sugar

Οι εμφανίσεις

oscar1203413
Μαργκο Ρομπι

Η 33χρονη πρωταγωνίστρια της ταινίας «Barbie» έλαμψε στο κόκκινο χαλί, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι δεν ήταν υποψήφια για Οσκαρ. Επέλεξε μαύρο φόρεμα Versace, το οποίο συνδύασε με κοσμήματα Fred Leighton.

oscar1203412
Αριάνα Γκράντε

Η 30χρονη ποπ σταρ επέλεξε μία εντυπωσιακή τουαλέτα Giambattista Valli Haute Couture στο ροζ χρώμα που κυριάρχησε στην ταινία «Barbie», ενώ τις εντυπώσεις έκλεψαν τα κοσμήματά της Tiffany & Co.

oscar1203411
Αμέρικα Φερέρα

Η 39χρονη ηθοποιός επέλεξε μία ροζ Versace δημιουργία για την οποία χρειάστηκαν περισσότερες από 400 ώρες εργασίας. «Σκεφτήκαμε να κρατήσουμε το ροζ για το τέλος» δήλωσε η σχεδιάστρια Κάρλα Γουέλς

oscar1203410
Εύα Λονγκόρια

Η 49χρονη ηθοποιός, που έγινε διάσημη με τη σειρά «Νοικοκυρές σε απόγνωση», τράβηξε πάνω της τα βλέμματα για την κομψότητά της. Επέλεξε μία βελούδινη μαύρη δημιουργία Tamara Ralph και κοσμήματα Bucherer.

oscar120349
Σαρλίζ Θερόν

Η 48χρονη σταρ του Χόλιγουντ επέλεξε ένα γκρι ντραπέ σατέν φόρεμα Dior Haute Couture. Το βαθύ ντεκολτέ του φορέματος και τα κοντά μαλλιά της ανέδειξαν με χάρη τα κοσμήματα Boucheron που φόρεσε.

oscar120348
Ζεντέγια

Στα 27 της χρόνια η διάσημη πρωταγωνίστρια της ταινίας «Dune: Μέρος δεύτερο» περπάτησε στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ με ένα φόρεμα από μετάξι Armani Privé, το οποίο συνδύασε με κοσμήματα Bulgari.

oscar120347
Kάρεϊ Μάλιγκαν

Η υποψήφια για την ταινία «Maestro» ηθοποιός επέλεξε μία εντυπωσιακή ασπρόμαυρη δημιουργία Balenciaga του 1951. Η 38χρονη ηθοποιός από το Λονδίνο εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με κοσμήματα Fred Leighton.

oscar120346
Εμιλι Ραταϊκόφσκι

Με το αποκαλυπτικό φόρεμα που επέλεξε, το 32χρονο μοντέλο ανέβασε κατακόρυφα τη θερμοκρασία στο καθιερωμένο πάρτι του περιοδικού «Vanity Fair» στο Μπέβερλι Χιλς αμέσως μετά την τελετή απονομής των Οσκαρ.

«Μέσι ο Σκύλος»: Ο πραγματικός σταρ της βραδιάς

Τον τίτλο του «πραγματικού σταρ της βραδιάς των Οσκαρ» απένειμαν οι χρήστες των social media στον σκύλο «Μέσι», ο οποίος την Κυριακή εμφανίστηκε στο Dolby Theater του Λος Αντζελες φορώντας παπιγιόν.

oscar12034

Ο επτά ετών σκύλος, ράτσας Μπόρντερ Κόλι, από τη Γαλλία, που πρωταγωνίστησε στην ταινία «Ανατομία μιας πτώσης», κάθισε στο δικό του κάθισμα στο θέατρο, δίπλα από τη φροντιστή του και εκπαιδεύτριά του Λάουρα Μάρτιν. Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, η παρουσία του «Μέσι του Σκύλου» δεν ήταν προγραμματισμένη, αλλά αποφασίστηκε έπειτα από απαίτηση του κοινού που τον είχε θαυμάσει στην ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα Οσκαρ. Έκλεψε δε τις εντυπώσεις όταν φάνηκε σαν να χειροκροτεί τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ που κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερου Β΄ Ανδρικού Ρόλου.

Παρόλο που ο «Μέσι» δεν ήταν υποψήφιος για Οσκαρ, στο τέλος έφυγε με το ανεπίσημο βραβείο του… σκυλίσιου χρυσού φοίνικα «Palm Dog». Μάλιστα, ο παρουσιαστής της βραδιάς αναγνώρισε στην ομιλία του ότι ο «Μέσι ο Σκύλος» θα άξιζε βραβείο Οσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία. «Παρόλο που είναι σκύλος, (ο Μέσι) μπορεί να έδωσε την παράσταση της χρονιάς στην “Ανατομία μιας πτώσης”» είπε ο Κίμελ, εκθειάζοντας τον σκύλο για τον τρόπο με τον οποίο υποκρίθηκε ότι έπαθε κρίση από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

{{-PCOUNT-}}54{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....