Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αμαλία Ζαργιανάκη – Δραμουντάνη: H… καράτε Σταματάκαινα του «Σασμού»

Είναι η «γριά Σταματάκαινα» του «Σασμού», που συγκλόνισε στη...

«Oσκαρ για celebrities» χωρίς guest την… ΑΑΔΕ!

Μπορεί τα «τσακάλια» της ειδικής ομάδας ελέγχου για τα...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η Γιάννα Τερζή μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τη σκληρή μάχη με τον καρκίνο

Ετσι παλέψαμε με τον καρκίνο

Ιστορίες μαχών με το… τέρας έφερε στο φως της δημοσιότητας η πρόσφατη ημερίδα του φορέα Θάλπος – Ψυχική Υγεία. Δύο πρώην καρκινοπαθείς, ο ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος και η τραγουδίστρια Γιάννα Τερζή, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με το κοινό, συγκλονίζοντας με τη δύναμη και το θάρρος που επέδειξαν όταν χρειάστηκε να παλέψουν για την υγεία τους.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος τόνισε ότι η διάγνωσή του έγινε τυχαία και πως η δουλειά του τον βοήθησε πολύ να ξεπεράσει την περιπέτειά του. «Εμένα ο καρκίνος διαγνώστηκε τελείως συμπτωματικά. Είχα πάει για έναν έλεγχο του θυρεοειδή και, επειδή ο γιατρός ήταν φίλος, έκανε υπέρηχο και λίγο παραπέρα, και ξαφνικά έκανε μια τεράστια παύση. “Κάτι περίεργο βλέπω εδώ, να πας να το κοιτάξεις, μάλλον λίπωμα θα είναι”. Εγώ κατάλαβα ότι δεν ήταν λίπωμα. Ο ακτινοδιαγνώστης ήταν από αυτούς που μιλάνε… φόρα παρτίδα. Μου είπε ότι στο νεφρό είναι σαν πορτοκάλι: “Αν έχει διηθήσει την κάψα, σε δύο μήνες έχεις φύγει, αλλιώς βγάζουμε το νεφρό και τελειώνουμε». Πέρασαν δύο μέρες μέχρι να το μάθουμε. Τελικά το μάθαμε, δεν είχε διηθήσει, βγάλαμε το νεφρό και όλα καλά» περιέγραψε ο δημοφιλής ηθοποιός, ο οποίος πρωταγωνιστεί φέτος, για δεύτερη σεζόν, στη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» στην ΕΡΤ.

terzi papadopoulos130341

«Εγώ για δύο περίπου μήνες χρειαζόμουν μια βοήθεια, την είχα από τους φίλους μου και την κοπέλα μου. Αλλά από την πρώτη στιγμή δεν έβλεπα την ώρα να γυρίσω στη δουλειά μου. Ελεγα “ο καρκίνος τη δουλειά του κι εγώ τη δική μου”. Με το που άρχισα τις πρόβες στο θέατρο, τα ξέχασα όλα. Είμαι από τους τυχερούς, δεν χρειάστηκε να επανενταχτώ ή να πάρω λιγότερη εργασία. Τελικά παίζει ρόλο η ψυχολογία. Δεν άφησα το μυαλό μου να πάει σε σκέψεις, όπως αν θα ξανάρθει. Ετσι πορεύομαι μέχρι τώρα, έχουν περάσει 11 χρόνια και πάω όλο και καλύτερα. Είναι κι αυτό μια ασθένεια» συμπλήρωσε.

Η Γιάννα Τερζή, από την πλευρά της, αποκάλυψε πως, αφού της αφαιρέθηκε ο όγκος, της έμεινε βλάβη στο σώμα από τη μέση και κάτω. «Ως γυναίκα γεννημένη στην Ελλάδα είχα εκπαιδευτεί να αισθάνομαι ντροπή για διάφορα πράγματα. Αλλά δεν περίμενα ότι στα 40 μου, πριν από τρία χρόνια, θα έρθει να προστεθεί στη λίστα ακόμα ένα. Ενας όγκος στον νωτιαίο μυελό, ο οποίος, αφού αφαιρέθηκε, με άφησε με μια βλάβη στο σώμα μου από τη μέση και κάτω. Στην ουσία να μην μπορώ να αισθανθώ τα πόδια μου όσο τα αισθανόμουν πριν» εξομολογήθηκε η γνωστή τραγουδίστρια και κόρη του σπουδαίου καλλιτέχνη Πασχάλη Τερζή.

terzi papadopoulos130342

«Αυτό, εκτός από την ταλαιπωρία και την περιπέτεια που πέρασα, μέχρι να σηκωθώ από το αμαξίδιο, μέχρι να μπορώ να περπατήσω, με έκανε να αισθάνομαι μια ντροπή και να το μοιραστώ αλλά και να ξαναγυρίσω στη δουλειά μου, στη σκηνή, όπου πρέπει να σταθώ με τα πόδια, να φορέσω ψηλότερα παπούτσια και όχι αθλητικά, το οποίο δεν ξέρω αν θα μπορέσω να ξανακάνω. Η ντροπή και η προκατάληψη γύρω από αυτό έρχονταν σε συνεργασία με αυτό που αισθάνομαι μέσα μου και με αυτό που αντιμετώπιζα από τους γύρω μου. Η φράση “μια χαρά φαίνεσαι, δεν έχεις τίποτα” με έκανε να κλείνομαι ακόμα περισσότερο και να αισθάνομαι ακόμα περισσότερο ντροπή γι’ αυτό που πέρασα, ενώ είχα περάσει έναν γολγοθά.

Η βλάβη που παθαίνει κάποιος στο σώμα του θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερη φροντίδα και προσοχή, για να μην περνάει και να γίνεται αναπηρία, που είναι η διακοπή στην πρόσβαση σε αυτά που έχουν όλοι, που δεν έχουν την ίδια βλάβη με εσένα. Και να παρέχεται στους ασθενείς ή στους πρώην ασθενείς όλη η βοήθεια του κόσμου, για να μπορεί να επιστρέψει κάποιος στη δουλειά του και να αισθάνεται σιγουριά και όχι ανασφάλεια. Να αισθάνεται ξανά δημιουργικός και να μπορεί να απολαμβάνει τη δουλειά του όσο την απολάμβανε και πριν από την ασθένεια» κατέληξε η Γιάννα Τερζή στην εξομολόγησή της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...