Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Τι κατέθεσε η ηθοποιός Ελενα Αθανασοπούλου στη δίκη για τον βιασμό της το 2010 από τον «Mr Σασμό»

«Αν δεν υπήρχαν το #ΜeΤoo και η Γεωργία Μπίκα θα το είχα πάρει στον τάφο μου»

Τηλεοπτικό πλατό θύμιζε χθες η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου άρχισε η δίκη του πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού» Κώστα Κωστόπουλου για το αδίκημα του βιασμού, το 2010, εις βάρος της 35χρονης σήμερα ηθοποιού Ελενας Αθανασοπούλου.

Η πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς «Η μάγισσα» Μαρκέλα Γιαννάτου, η Μαρία Τζομπανάκη, η Ιρένε Τροστ και η Κατερίνα Διδασκάλου βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα, όπου άνοιξε η αυλαία της πολύκροτης δίκης του 59χρονου σκηνοθέτη, με την Ελενα Αθανασοπούλου να ανεβαίνει πρώτη, ως καταγγέλλουσα άλλωστε, στο βήμα και να περιγράφει τον βιασμό που, όπως υποστηρίζει, υπέστη από τον Κώστα Κωστόπουλο σε ηλικία 21 ετών.

sasmmos210347
Η ηθοποιός Ελενα Αθανασοπούλου

Λίγο νωρίτερα ο σκηνοθέτης είχε πάρει τη θέση του στο εδώλιο και είχε κληθεί από τον πρόεδρο του δικαστηρίου να τοποθετηθεί επί της βαριάς κατηγορίας που αντιμετωπίζει. «Αρνούμαι παντελώς το αδίκημα του βιασμού» είπε ο κατηγορούμενος.

Φορτισμένη

«Αν δεν υπήρχε το #ΜeΤoo, εγώ αυτό που έζησα θα το είχα πάρει στον τάφο μου. Μόλις είδα τη Γεωργία Μπίκα, ένα τόσο νέο κορίτσι, να καταγγέλλει τον βιασμό της, είπα μπορώ να το κάνω και εγώ» είπε στην αρχή της κατάθεσής της η Ελενα Αθανασοπούλου, θέλοντας να εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν να μηνύσει τώρα τον σκηνοθέτη και όχι το 2010. Εμφανώς φορτισμένη, η 35χρονη γυναίκα, που είχε στο πλευρό της τον πατέρα της, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στη γνωριμία της με τον σκηνοθέτη αλλά και στο βράδυ του βιασμού της, ο οποίος, όπως κατέθεσε, έγινε μέσα στο αυτοκίνητο και σε ερημικό σημείο.

sasmmos210348
Ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος

«Τον γνώρισα στο πλαίσιο κοινωνικών εκδηλώσεων. Εκτοτε συναντιόμασταν σε βραδινά μαγαζιά μαζί με κοινή παρέα, μία με δύο φορές την εβδομάδα. Γνώριζα τη γυναίκα του και τα παιδιά του» είπε η ηθοποιός και συνέχισε: «Στη παρέα ήταν και ο σεναριογράφος, ο κ. Βαζάκας. Και οι δύο είχαν κερδίσει την εμπιστοσύνη μου. Ηταν καλές γνωριμίες αυτές για εμένα για να ξεκινήσω την καριέρα μου».

Ομως, όπως είπε η 35χρονη, η εικόνα που είχε για τον κατηγορούμενο άλλαξε και έγινε εφιαλτική για εκείνη, όταν μετά τη γιορτή της ο σκηνοθέτης τής πρότεινε να δειπνήσουν οι δυο τους και στη συνέχεια να πάνε μαζί στο Ακρωτήρι για να συναντηθούν με την κοινή τους παρέα. «Δέχθηκα, γιατί σκέφτηκα ότι μπορεί να μου κάνει κάποια πρόταση. Πήγαμε στο Villa Mercedes και όλο το βράδυ μού γέμιζε το ποτήρι και με παρότρυνε να πίνω. Πήραμε δύο μπουκάλια κρασί, δεν θυμάμαι αν πήραμε και τρίτο. Μετά από περίπου δύο ώρες άρχισα να νιώθω έντονη ζαλάδα, κάτι που δεν μου είχε συμβεί ξανά. Του ζήτησα να φύγουμε και όταν σηκώθηκα, μου ήρθε σκοτοδίνη, έχασα τις αισθήσεις μου» ανέφερε η ηθοποιός, για να περιγράψει στη συνέχεια τη σκηνή του υπό διερεύνηση βιασμού της.

sasmmos21034
Ο Κώστας Βαζάκας

Ελειπε το εσώρουχό μου

«Εκτοτε η πρώτη εικόνα που έχω είναι από το αμάξι του κ. Κωστόπουλου. Εκείνος πάνω μου να ασκεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Η φούστα μου ήταν κατεβασμένη, έλειπε το εσώρουχό μου. Εκείνος ήταν πάνω μου με το παντελόνι και το εσώρουχο κατεβασμένο. Σοκαρίστηκα. Ηταν βίαιος και λόγω αυτής της βιαιότητας στην πράξη ξύπνησα. Αρχισα να ουρλιάζω, να κλαίω, αλλά δεν σταματούσε. Συνέχιζα να τον κλοτσάω και επειδή ήμουν έντονη, αναγκάστηκε να φύγει από πάνω μου» είπε φορτισμένη η ηθοποιός.

Συνεχίζοντας περιέγραψε σε δικαστές και ενόρκους πώς αποφάσισε να ζητήσει από τον κατηγορούμενο, παρά την κακοποίηση που είχε υποστεί από εκείνον, να τη μεταφέρει στο Ακρωτήρι. «Σκέφτηκα να βγω από το αμάξι, αλλά φοβήθηκα ότι αυτό θα ήταν χειρότερο. Δεν είχα ιδέα πού βρισκόμουν. Ούρλιαζα και εκείνος δεν μου έδωσε καμία απάντηση. Ηταν ο μόνος που θα μπορούσε να με πάει κάπου. Ημουν στην ανάγκη του εκείνη τη στιγμή. Τον παρακάλεσα να με πάει στο Ακρωτήρι. Μπήκα στο μπροστινό κάθισμα και ξεκινήσαμε. Σε όλη τη διαδρομή έκλαιγα και του έλεγα “γιατί μου το έκανες αυτό;”. Δεν πήρα ποτέ καμία απάντηση. Δεν γύρισε ποτέ να με κοιτάξει. Με πήγε στο Ακρωτήρι, με άφησε και έφυγε. Εμεινα για λίγο έξω να συνέλθω», περιέγραψε η κυρία Αθανασοπούλου, αναφέροντας πως αφού μπήκε στο μαγαζί, συνάντησε τη φίλη της Χρύσα Δρακάκη, γνωστό μοντέλο.

sasmmos2103441
Κατερίνα Διδασκάλου

Ωστόσο, όπως κατέθεσε, δεν της ανέφερε τίποτα για τον βιασμό της, καθώς ένιωθε ντροπή και κανείς δεν ήθελε να μάθει τι της συνέβη, μέχρι η ίδια να αποφασίσει αν θα καταγγείλει τον σκηνοθέτη ή όχι. «Της ζήτησα να φύγουμε και πήγαμε λίγο μετά στο σπίτι με ταξί» είπε η κυρία Αθανασοπούλου και στη συνέχεια μίλησε για ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε εκείνο το βράδυ από τον σεναριογράφο και φίλο του κατηγορούμενου, τον Κ. Βαζάκα. «Μου είπε πως του ζήτησε ο κατηγορούμενος να με πάρει. Με ρώτησε αν είμαι καλά και αν θα πάω στην Αστυνομία. Μου είπε ότι ο Κωστόπουλος ήταν ανήσυχος. Του απάντησα ότι με βίασε. Του είπα ότι θα πάω στην Αστυνομία στην αρχή, γιατί δεν ήθελα να συνεχίσω την κουβέντα και εκεί έληξε η συνομιλία μας» είπε η καταγγέλλουσα, υποστηρίζοντας ότι αποφάσισε τελικά να κάνει πίσω τότε και να μην καταγγείλει τον σκηνοθέτη γιατί ήταν μόλις 21 ετών και ο κατηγορούμενος 45 και ήδη καταξιωμένος.

sasmmos210346
Δημήτρης Τσίκλης – Μαρκέλλα Γιαννάτου

«Η ντροπή μου ήταν μεγάλη. Μπορεί να έχανα τη δουλειά μου. Δεν ήξερα και πώς θα αντιδρούσε ο πατέρας μου αν το μάθαινε. Μπορεί να με απομάκρυνε από αυτόν τον χώρο» ανέφερε η καταγγέλλουσα, σημειώνοντας πως άλλαξε τελικά γνώμη όταν άρχισαν να γίνονται οι πρώτες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, στο πλαίσιο του κινήματος #MeToo, και όταν είδε στην τηλεόραση τη Γ. Μπίκα.

Εισαγγελέας: Σας έριξε χάπι; Εχετε καταθέσει κάτι τέτοιο;

Μάρτυρας: Δεν έχω καταθέσει κάτι τέτοιο, αλλά δεν το θεωρώ απίθανο.

Εισαγγελέας: Γιατί δεν πήγατε κατευθείαν στο σπίτι σας;

Μάρτυρας: Γιατί ήθελα κάποιο οικείο πρόσωπο. Θα ήμουν μόνη, αν του έλεγα να με πάει σπίτι. Στον πανικό μου φοβόμουν.

Εισαγγελέας: Στο Ακρωτήρι, που ζητήσατε να σας πάει, είπατε ότι θα ήταν και φίλοι του και φίλοι σας. Ηταν κάτι σαν λιοντάρι, όπως μας τον περιγράψατε. Και είπατε μετά από όλα αυτά στο λιοντάρι… «πάμε στους φίλους μας»;

Μάρτυρας: Ηθελα ασφάλεια, ήθελα να βρεθώ κάπου με κόσμο, ήμουν σε αμόκ…

Τα δύο… στρατόπεδα των μαρτύρων

Στην κατάθεσή της η καταγγέλλουσα αναφέρθηκε και σε επικοινωνία της με την Κατερίνα Διδασκάλου, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη ηθοποιός τής δήλωσε ότι την πιστεύει και πως προτίθεται να καταθέσει υπέρ της στη δίκη και να μιλήσει και εκείνη για μια δική της εμπειρία. «Είχα μάθει και για τη Μαρκέλλα Γιαννάτου, ότι και εκείνη είχε δεχτεί κάτι άσχημο από τον Κωστόπουλο. Και μου είπε, θα καταθέσει» ανέφερε η κυρία Αθανασοπούλου.

sasmmos210345
Μαρία Τζομπανάκη

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι τόσο η κυρία Διδασκάλου όσο και η κυρία Γιαννάτου βρίσκονται στον κατάλογο των μαρτύρων που αναμένεται να καταθέσουν υπέρ της 35χρονης. Αντίθετα, οι ηθοποιοί Κώστας Αρζόγλου, Βύρων Κολάσης, Μέλπω Κωστή και Χρήστος Ξηρογιάννης έχουν δηλωθεί ως μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

sasmmos210342
Aρζόγλου

Τέλος, χθες, στη δίκη κατέθεσε και κ. Βαζάκας, ο οποίος μετέφερε στο ακροατήριο όσα του είπαν οι δύο πλευρές. «Ο Κωστόπουλος μου είπε ότι βγήκε με την Ελενα για φαγητό και μετά πήγαν σε ένα πάρκινγκ. Εκεί βρέθηκαν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και κάνανε προκαταρκτικά. Εκείνος προσπάθησε να προχωρήσει την πράξη και εκείνη άρχισε να φωνάζει. Τότε, όπως μου είπε, σταμάτησε. Στη συνέχεια την πήγε στο Ακρωτήρι, την άφησε απέξω και περίμενε δέκα λεπτά να μπει μέσα. Μου ανέφερε ότι δεν υπάρχει βιασμός» είπε ο μάρτυρας, ο οποίος παραδέχθηκε πως πράγματι τηλεφώνησε στην ηθοποιό εκείνο το βράδυ, επειδή του το ζήτησε ο κατηγορούμενος.

sasmmos210341
Κολάσης

«Της έστειλα ένα μήνυμα και η απάντησή της ήταν: “Ο Κωστόπουλος με βίασε”. Πήρα τον Κωστόπουλο και του το είπα. Μου είπε ξανά πως δεν υπάρχει βιασμός και πως εκείνος σταμάτησε όταν η Ελενα αντέδρασε. Με ρώτησε αν θα πάει στην Αστυνομία. Δεν το πίστευε, όταν του είπα πως σκέφτεται να τον καταγγείλει. Μου είπε μάλιστα κάποια στιγμή πως αν θέλει να πάει, να της πω πως θα τη συνοδεύσει εκείνος» ανέφερε ο μάρτυρας. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Απριλίου.

sasmmos210349
Ξηρογιάννης

sasmmos210343
Κωστή

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...