Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πρωινός «απολογισμός» του κυρίου «Αλλου Ανθρώπου»

Δεν σας κάνω τον άγιο

«Δεν σου κάνω τον άγιο, αχ, αμάρτησα…» λέει το ρεφρέν μιας γνωστής επιτυχίας της Γωγώς Τσαμπά και ο συγκεκριμένος στίχος ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του ιδρυτή του «Αλλου Ανθρώπου» Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, ο οποίος παραδέχθηκε μεν ότι ξόδευε χρήματα της κοινωνικής κουζίνας για την κάλυψη προσωπικών αναγκών του, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι δεν έχασε ούτε… μισό σεντ από τα χρήματα των χορηγιών εξαιτίας του πάθους του στον τζόγο και στα «φρουτάκια»!

Κάνοντας έναν απολογισμό των χρημάτων που έχουν ξοδευτεί από τον «Αλλο Ανθρωπο», αλλά και τα ποσά που έχουν μπει στους λογαριασμούς του, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 ότι «δεν είμαι άγιος, αλλά εκμεταλλευτής δεν ήμουν ποτέ», προσθέτοντας πως «αν πάω φυλακή, θα είναι για τα φορολογικά»! Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που τόνιζαν ότι έκανε πολυτελή ζωή, ο Πολυχρονόπουλος υποστήριξε αρχικά ότι «το 99,9% είναι ψέματα» και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να πω ότι είναι ψέμα ότι πήγαινα σε πολυτελή ξενοδοχεία. Δεν τα πλήρωνα εγώ, τα πλήρωναν άνθρωποι για να πάω να μαγειρέψω. Στη Μύκονο έμεινα σε ξενοδοχείο 1.000 ευρώ τη βραδιά, αλλά τα πλήρωναν άλλοι».

Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος, μέχρι στιγμής έχουν ξοδευτεί 9.000.000 ευρώ για φαγητό, ενώ «είναι πάνω από 2-3 εκατομμύρια ευρώ για όλα τα έξοδα, βενζίνες, λογαριασμοί για τον “Αλλο Ανθρωπο”». Οπως παραδέχθηκε ακόμη, κάποια από τα χρήματα αυτά κάλυψαν προσωπικές ανάγκες του και έξοδα σπιτιού, καθώς δεν είχε άλλους πόρους και η μητέρα του έπαιρνε σύνταξη μόλις 288 ευρώ τον μήνα, για να προσθέσει, όμως, πως «πάνω από τα 2.900.000 ευρώ πήγαν για τον “Αλλο Ανθρωπο”, γιατί εγώ ζούσα εκεί». Κατά τους ίδιους ισχυρισμούς, από τα χρήματα αυτά, τα 100.000 ευρώ ήταν για προσωπικά έξοδα. «Οταν, για παράδειγμα, πήγαινα στη Θεσσαλονίκη για να μαγειρέψω μία ημέρα, την επομένη πλήρωνα για να φάω. Ακόμα και τα τσιγάρα μου τα αγοράζω από τον “Αλλο Ανθρωπο”» είπε. Σε ερώτηση σχετικά με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το πάθος του με τα τυχερά παιχνίδια, ο ιδρυτής του «Αλλου Ανθρώπου» αρκέστηκε να απαντήσει πως δεν έχει χαλάσει ούτε μισό λεπτό του ευρώ από τα χρήματα της κοινωνικής κουζίνας για τα «φρουτάκια».

POLIXRONOPOULOS71744

Τα χρήματα

«Ολα αυτά τα χρόνια, ήρθαν πολλοί άνθρωποι και μου έδωσαν τα χρήματα να τα κάνω ό,τι θέλω κι εγώ τα έκανα μέρος του “Αλλου Ανθρώπου”. Μου έχουν δώσει έτσι και 5.000 ευρώ… Αν είχα πάθος με τον τζόγο και μου έλεγαν εταιρίες “κάν’ το ΜΚΟ και θα σου δώσω χιλιάδες ευρώ”. Ξέρεις κάποιον που να είναι εθισμένος κάπου και του χαρίζουν λεφτά, να μην τα παίρνει;» αναρωτήθηκε, για να πει σε άλλο μέρος της συνέντευξής του: «Δεν είμαι άγιος, αλλά εκμεταλλευτής δεν ήμουν ποτέ»! Στην ερώτηση πώς εξηγεί το γεγονός ότι τον έχουν καταγγείλει τόσοι άνθρωποι, ο Πολυχρονόπουλος απάντησε πως «πολλοί ήθελαν να γίνουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη και δεν ξέρω γιατί», ενώ αναφερόμενος στον γαμπρό του, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται, επίσης, στη διάταξη της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, υποστήριξε: «Του είπα, επειδή δεν έχω κάρτα, μπορείς να μου δώσεις να τα βάλω και, αν χρειαστεί για την Εφορία, θα πληρώσει ο “Αλλος Ανθρωπος”; Ηταν 52.000 ευρώ, του τα σταμάτησε η τράπεζα, τα σήκωσε και μου τα έδωσε, κι έτσι πήγαμε στην Τουρκία».

POLIXRONOPOULOS71707

Οπως πρόσθεσε, εξαιτίας της στοχοποίησής του «χτυπήθηκαν» όσοι άνθρωποι είχαν ανάγκη την κοινωνική κουζίνα. «Αν θα πάω φυλακή, θα είναι μόνο για φορολογικά. Επειδή η ιδεολογία μου δεν ήταν να καταγράφω αυτούς που έδιναν. Είμαι προετοιμασμένος να πάω στη φυλακή. Δεν μετανιώνω για ό,τι έχω κάνει, γιατί ξέρω ότι έχω κάνει καλό σε χιλιάδες ανθρώπους, αλλά ήταν επιλογή μου και αν είναι να το πληρώσω έτσι…» είπε, για να καταλήξει πως το μεγαλύτερο ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τα κουτιά της οργάνωσης, που στήνονταν σε κηδείες, ήταν 1.150 ευρώ. «Το 90% ήταν από 50 μέχρι 60 ευρώ. Στα 13 χρόνια ζήτημα να έχουν μαζευτεί στα κουτιά 4.000 με 5.000 ευρώ» δήλωσε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...