Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Οι πόζες της Μπόσνιακ το καλοκαίρι μπροστά στο εκκλησάκι

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι μπαζώθηκε το εκκλησάκι που υπήρχε εδώ και μια δεκαετία στην έκταση ιδιοκτησίας του Αντώνη Ρέμου και του επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη στη Μύκονο. Την αποκάλυψη έκανε στα social media ο αντιδήμαρχος Μυκόνου Δημήτρης Κουτσούκος κατά τη διάρκεια του καθαρισμού της παραλίας του Φωκού.

remos piladakis280342
Μόνο ο σταυρός ξεχωρίζει μέσα στα μπάζα

Οπως διαπίστωσε, η εκκλησία είχε μπαζωθεί με χώματα και το μόνο που κατάφερε να διακρίνει ήταν ο σταυρός του ναού, τον οποίο ανέδειξε ο αντιδήμαρχος, καθαρίζοντας με τα χέρια του τα χώματα με τα οποία ήταν καλυμμένος. Το εκκλησάκι ήταν μέσα στην έκταση που είχαν αγοράσει ο Αντώνης Ρέμος και ο Κώστας Πηλαδάκης το 2010, αντί 4.000.000 ευρώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής. Ο ναός, που ήταν αφιερωμένος στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη, προς τιμήν της κόρης του Αντώνη Ρέμου, Ελένης, είχε κτιστεί το 2015. Μάλιστα, τα θυρανοίξια του ιερού παρεκκλησίου είχαν τελεστεί στις 21 Αυγούστου 2015.

Έξω από τη βίλα

Το περασμένο καλοκαίρι η σύζυγος του τραγουδιστή Υβόννη Μπόσνιακ πόζαρε μπροστά από το εκκλησάκι, έξω από τη βίλα τους. Ομως, όπως φαίνεται, το εκκλησάκι θάφτηκε μέσα στα χώματα, προκαλώντας την αντίδραση του αντιδημάρχου, αλλά και κατοίκων του νησιού.

remos piladakis28034
Η Μπόσνιακ ποζάρει μπροστά στο εκκλησάκι

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι την γκρέμισαν, έτσι πήγα σήμερα (σ.σ.: Τρίτη) το απόγευμα να δω από κοντά. Η εκκλησία των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης είναι εκεί σκεπασμένη με χώμα και ξερά φρύγανα. Εβγαλα το χώμα και τα φρύγανα από τον σταυρό για να σιγουρευτώ ότι είναι εκεί η εκκλησία. Ο δεσπότης μας πρέπει να ενεργήσει άμεσα να ξεθαφτεί η εκκλησία» έγραψε στην ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Δ. Κουτσούκος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για θέματα καθημερινότητας, αδειοδοτήσεων και εθελοντισμού στον Δήμο Μυκόνου.

Οπως είναι φυσικό, η είδηση έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια και οργή κατοίκων του κοσμοπολίτικου νησιού των Κυκλάδων, μέσω των social media, καλώντας την αρμόδια μητρόπολη να επιληφθεί. «Είναι δουλειά της Εκκλησίας. Κανένα εκκλησάκι δεν ανήκει στον ιδιοκτήτη του χωραφιού. Ανήκει στην κατά τόπους μητρόπολη. Εως πριν από λίγα χρόνια άδειες για ανέγερση έδινε μόνο η ναοδομία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο δεσπότης και ο ηγούμενος του μοναστηριού έχουν ήδη ενημερωθεί και θα πράξουν τα δέοντα» ανέφερε κάτοικος του νησιού.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε, χθες, με δηλώσεις του σε site ο Κώστας Πηλαδάκης, ο ναΐσκος είναι κατασκευασμένος σε ιδιωτικό χώρο, χωρίς να έχει καμία σχέση ή εμπλοκή η Εκκλησία. Η έκταση, που περιλαμβάνει, εκτός από το εκκλησάκι, δύο πολυτελείς οικίες, ανήκει στην εταιρία R+P (των Αντώνη Ρέμου και Κώστα Πηλαδάκη) και διατίθεται προς πώληση προκειμένου να αποπληρωθούν χρέη, αλλιώς περνά στα χέρια servicer.

remos piladakis280341
Ρέμος και Πηλαδάκης στα θυρανοίξια του ναού

Οπως είπε ο Κώστας Πηλαδάκης, «κάθε τετραγωνικό έχει χτιστεί νόμιμα», ενώ ειδικά για το εκκλησάκι κατατέθηκαν ήδη από το 2015 όλα τα απαιτούμενα έγγραφα προκειμένου να ληφθεί άδεια από τη ναοδομία, υπηρεσία που στο μεταξύ καταργήθηκε. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο ναΐσκος δεν υπάγεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη μητρόπολη, ενώ ευρίσκεται εντός του ιδιωτικού χώρου. Μάλιστα, δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε μηνύσεις για την είσοδο τρίτων προσώπων στην ιδιοκτησία, λέγοντας χαρακτηριστικά πώς μπήκαν και πώς δηλώνει κάποιος (σ.σ.: αντιδήμαρχος της Μυκόνου) ότι έσκαψε εντός του ιδιωτικού χώρου. Ερωτηθείς σχετικά με την αναμενόμενη αυτοψία της Πολεοδομίας εντός του ακινήτου, ο κ. Πηλαδάκης απάντησε ότι τα πάντα είναι καθόλα νόμιμα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...