Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της Folli Follie

Απολογία... like a prayer!

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της ποπ Μαντόνα, η οποία, όπως είπε, προτιμούσε τα σκουλαρίκια της εταιρίας του ώστε να εμφανιστεί με αυτά σε διεθνείς συναυλίες, συνέχισε χθες την απολογία του στη δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο της Folli Follie ο ιδρυτής της πολύπαθης εταιρίας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, εκ των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης.

«Μας ζητούσαν οι ηθοποιοί να τους φτιάξουμε κοσμήματα. Ακόμη και η Μαντόνα είχε έρθει και της φτιάξαμε σκουλαρίκια για μια συναυλία. Η πιο μεγάλη μας επιτυχία ήταν στο Hollywood»!

Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα της απολογίας του, ο 82χρονος κατηγορούμενος εκθείασε την ανέλιξη της εταιρίας του σε Αμερική και Ευρώπη και υποστήριξε πως χάρη στις ικανότητές του αλλά και στην αισθητική της συζύγου του Καίτης Κουτσολιούτσου πέτυχαν τα δημιουργήσουν εκατοντάδες καταστήματα σχεδόν σε όλο τον κόσμο με δημοφιλή εμπορικά προϊόντα.

Παράλληλα, για ακόμα μία φορά ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος υποστήριξε πως ουδέποτε καταχράστηκε χρήματα, αντικρούοντας το σε βάρος του κατηγορητήριο. «Μου καταλογίζουν πως όλα όσα είχα ήταν ψεύτικα, και ήταν όλα αληθινά. Οτι είμαι ένας επιχειρηματίας απατεώνας που είχα μια εταιρία η οποία δεν υπήρχε. Υπήρχαν 1,7 δισ. έξω πιστοποιημένα. Για να έχεις αυτά τα χρήματα πρέπει να έχεις και έσοδα. Η εταιρία μου υπήρχε και είχε 500 υποκαταστήματα» είπε ο κατηγορούμενος, ο οποίος δέχτηκε στη συνέχεια ερωτήσεις από την έδρα:

Πρόεδρος: «Πείτε μας τι αρνητικό μπορεί να συνέβη στον όμιλό σας στην Ασία. Σε ποια χρονική στιγμή εμφανίζεται εκεί το πρόβλημα;»

Κατηγορούμενος: «Το 2009. Δεν ήθελα να δείξω ότι δυσκολεύομαι οικονομικά εκείνη την εποχή. Ηταν και αυτό μέρος του οράματός μου».

Πρόεδρος: «Τελικά τι έγινε;»

Κατηγορούμενος: «Αυτό που έγινε ήταν ότι ωραιοποιήθηκαν κάποια πράγματα…»

Πρόεδρος: «Ποιος τα ωραιοποίησε;»

Κατηγορούμενος: «Υπήρχαν δύο εταιρίες πραγματικές, που είχαν οντότητα. Αυτές δεν εντάχθηκαν στον όμιλο, αλλά ήταν ιδιοκτησία της Folli. Αυτές οι δύο εταιρίες είχαν και τζίρο και πραγματικούς πελάτες. Τα κέρδη πήγαιναν σε αυτές τις εταιρίες. Η μία εταιρία ήταν business development και η άλλη η Folli-Follie holdings. Τι άλλο να πω;»

Σε άλλο δε σημείο της απολογίας ο κατηγορούμενος ανέφερε: «Ο,τι είχα το έβαζα στην εταιρία, αδίκησα ακόμη και την οικογένειά μου. Τον Μάιο του 2018 έβαλα στην εταιρία 6,5 εκατομμύρια αντί να παίρνω, όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα, εγώ αγόραζα μετοχές, δεν πουλούσα. Ομως κόποι 40 ετών έφυγαν από το 2018 έως σήμερα. Δεν χρωστάω πουθενά. Αισθάνομαι άσχημα για τους μικρούς επενδυτές που έχασαν χρήματα». Λίγο αργότερα ζήτησε από το δικαστήριο να συνεχίσει σήμερα την απολογία του λόγω κόπωσης και συναισθηματικής φόρτισης, με την έδρα να κάνει δεκτό το αίτημά του.

Τέλος, χθες η νέα διοίκηση της Folli Follie εμφανίστηκε στη δίκη και κατέθεσε αίτημα στο δικαστήριο ζητώντας να αποδεσμευτούν ακίνητα περιουσιακά στοιχεία της Folli Follie. Το αίτημα απερρίφθη από την έδρα, καθώς για το ζήτημα αυτό αναμένεται απόφαση του Αρείου Πάγου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτός είναι ο γνωστός τραγουδιστής που δολοφονήθηκε στην Καρδίτσα

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Καρδίτσα μετά τον θάνατο...

Κωνσταντάρας: «Η εικόνα της Έλενας Παπαρίζου στο νοσοκομείο ήταν κακή» – Τι ισχυρίζεται

Στην εκπομπή «Ραντεβού το ΣΚ» επανήλθε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας,...

Γιώργος Λιάγκας: Η νέα πολυτελής κατοικία που απέκτησε στην Τήνο

Ο Γιώργος Λιάγκας φαίνεται πως δυναμώνει ακόμη περισσότερο τους...

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός της χώρας μας!

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας που πόζαρε σε καλοκαιρινές διακοπές στην αγκαλιά του μπαμπά του δεν είναι άλλο από την

Το συγκινητικό μήνυμα της Χριστίνας Κουλουμπή για τον Κομπόγιωργα: «Πάντα ζωντανός μέσα μου»

Ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών πριν από τρία χρόνια μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο