Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού επιχειρηματία

«Ορφανή»

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, στην Εκάλη, η οποία βγήκε χθες σε εκούσιο πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς τα 4.200.000 ευρώ. Ο επαναληπτικός πλειστηριασμός για το οικόπεδο, επιφάνειας 3.533,41 τ.μ., στο οποίο δεσπόζει η βίλα του εκλιπόντος επιχειρηματία, που ξεχωρίζει για τον επιβλητικό πύργο της, ύψους 16 μέτρων, κηρύχτηκε άγονος, καθώς δεν κατατέθηκε προσφορά.

vgenopoulos280341

Το ακίνητο έφτασε στο παρά πέντε του πλειστηριασμού δύο φορές, τον Μάιο και τον Νοέμβριο του 2023, αλλά η διαδικασία οδηγήθηκε σε αναστολή, την τελευταία φορά, μάλιστα, εξαιτίας της αποχής των συμβολαιογράφων. Η περιουσία του Ανδρέα Βγενόπουλου έχει τεθεί σε διαδικασία εκκαθάρισης κατόπιν σχετικού αιτήματος των κληρονόμων του, δηλαδή της χήρας του Αρετής Σουβατζόγλου και των παιδιών του Φίλιππου Βγενόπουλου και Μελίνας Βγενοπούλου. Στο πλαίσιο αυτό, έχει διοριστεί εκκαθαριστής της περιουσίας ο δικηγόρος Παναγιώτης Αρμαμέντος, ο οποίος εξασφάλισε πέρσι τη σχετική άδεια από το αρμόδιο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου προκειμένου να προχωρήσει στην εκποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου, το οποίο αποτελούσε κάποτε την κατοικία του Ανδρέα Βγενόπουλου, με τη διαδικασία του ηλεκτρονικού εκούσιου πλειστηριασμού.

vgenopoulos280344
Őʼnӏĉ`ʁԁ ԇ͠ĉQʅɁ ԇӠЏхɁӠÉ`ԁ ̅ԑ`ԇӠʕ…эǓǓ-ԑʼnӠͅʑω ӔϠՐϊTSԇ́ ԇӠMARFIN ӔǍ ӔDɏկ/ ƒōϐϕˏӠ(EUROKINISSI/ԁԉM`̐ϋQǩ ԅԁєǠ5 ́ڏՠ2010

Η έκθεση εκτίμησης

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η 45 ετών μονοκατοικία επί της οδού Πάρνηθος 10, με τον πύργο βαυαρικού στιλ, βρίσκεται σε προνομιακό σημείο της Εκάλης, «που παρουσιάζει υψηλής στάθμης αξίες ακινήτων σε σύγκριση με τις πλησιόχωρες περιοχές και χαρακτηρίζεται από ακίνητα με αμιγώς οικιστική χρήση – πολυτελείς μονοκατοικίες». Στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου βρίσκεται ακόμα ένα κτίσμα, κατασκευασμένο με οικοδομική άδεια του 2002, που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και 1ο όροφο. Με όμορφα διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο με αιωνόβια δέντρα και πισίνα, το ακίνητο ήταν αρχικά, ως οικόπεδο, ιδιοκτησία της εταιρίας «Συνοικισμός Παπαδάκη Ηλιόπουλου & Σία». Το 1922 πωλήθηκε στον Γεώργιο Α. Φιλίνη και μετά τον θάνατό του, το 1935, κληρονομήθηκε από τη χήρα του Αννα Γεωργίου Φιλίνη, το γένος Λαμπίρη, και τα παιδιά του Μαρίνα Μητσάκη-Φιλίνη, Μαρία Φιλίνη, Αγγελο Φιλίνη, Κωνσταντίνο Φιλίνη και Ιωάννη Φιλίνη.

vgenopoulos280343

Το 1960 μεταβιβάστηκε στην Γκουνίλα Στούρε Ροντέν, πρώην σύζυγο του Γεωργίου Δροσόπουλου, ο οποίος κατέθεσε αγωγή εναντίον της και το 1980 απέκτησε την κυριότητα των 2/3 εξ αδιαιρέτου του ακινήτου, με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Το 1992 το ακίνητο μεταβιβάστηκε στην εταιρία Tortoise Trading Co και το 2003 πέρασε στον Ανδρέα Βγενόπουλο. Μετά τον θάνατό του, το 2016, κληρονομήθηκε από τη σύζυγό του Αρετή Σουβατζόγλου και τα παιδιά του. Σήμερα ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στην κυρία Σουβατζόγλου κατά 25% εξ αδιαιρέτου, στον Φίλιππο Βγενόπουλο κατά 37,50% εξ αδιαιρέτου και στη Μελίνα Βγενοπούλου κατά 37,50% εξ αδιαιρέτου.

vgenopoulos280342

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...