Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, 2026

Στο σφυρί τα κειμήλια του 1821

Κομμάτια από την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης βγαίνουν στο σφυρί στο πλαίσιο μεγάλης δημοπρασίας, που οργανώνει ο οίκος Βέργος την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Έφτασα 40+ για να αρχίσω να ευχαριστιέμαι τα πράγματα»

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους μίλησε σε συνέντευξή της για τη ψυχοθεραπεία και πόσο τη βοήθησε.

Ποια Ελληνίδα ηθοποιός είναι η μικρούλα;

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας που πόζαρε στην αγκαλιά του πατέρα του δεν είναι άλλο από τη

Αλέξανδρος Παρθένης: Το πρόβλημα υγείας και ο γάμος του

Ο Αλέξανδρος Παρθένης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Νωρίς νωρίς» το πρωί της Παρασκευής και μεταξύ άλλων μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του.

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

«Τρέμει» η... Φόνισσα

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα αναμετρηθεί με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη για το βραβείο της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στα Βραβεία Ιρις! Ναι, πολύ καλά διαβάσατε, πρόκειται για τα τρόπαια που απονέμονται κάθε χρόνο από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ) ή, αλλιώς, «Ελληνικά Οσκαρ», όπως τα αποκαλούν κάποιοι θέλοντας να τους αποδώσουν μεγαλύτερη αίγλη.

Η λαμπερή εκδήλωση, που αποτελεί πλέον θεσμό, καθώς συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, σε σκηνοθεσία Ασημίνας Προέδρου και με οικοδεσπότη τον ηθοποιό Γιάννη Νιάρρο. Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι υποψηφιότητες σε όλες τις κατηγορίες, των οποίων η επιλογή έγινε από τα μέλη της ΕΑΚ που παρακολούθησαν τις 100 ταινίες που κατατέθηκαν φέτος στη διοργάνωση, υπό την επίβλεψη της συμβολαιογράφου Ουρανίας Μικρού.

Η ταινία της Εύας Νάθενα «Φόνισσα», που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Παπαδιαμάντη, ξεχωρίζει στη λίστα, καθώς είναι υποψήφια στις περισσότερες κατηγορίες. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη δεν είναι άλλη από την παρουσία της ηθοποιού (;) Βίκυς Καγιά ανάμεσα στις υποψήφιες για το βραβεία πρώτου γυναικείου ρόλου. Η πρώην οικοδέσποινα του «GNTM» και του «Shopping star», η οποία είχε παίξει την ωραία το 2005 και στο φιλμ «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο», επαναλαμβάνοντας τον ίδιο ρόλο και στο αποτυχημένο sequel της ίδιας κινηματογραφικής σειράς το 2011, πρωταγωνιστεί φέτος στο φιλμ του Αλέξανδρου Βούλγαρη «Πολύδροσο» μαζί με τη Σοφία Κόκκαλη (της «Μικράς Αγγλίας»), η οποία, πέρα από συμπρωταγωνίστρια, είναι και συνυποψήφιά της για το ίδιο βραβείο.

Το ακραίο της υπόθεσης είναι πως η Βίκυ Καγιά, της οποίας, πλην των τηλεοπτικών shows και των δύο προαναφερθέντων φιλμ, η μόνη επαφή με το κομμάτι της υποκριτικής ήταν στο ρετρό βιντεοκλίπ του Λευτέρη Πανταζή «Το ωραιότερο πλάσμα του κόσμου», μπήκε από τα μέλη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στον ίδιο… τορβά με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη! Με άλλα λόγια, το πρώην μοντέλο συναγωνίζεται, μεταξύ άλλων, την κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιό αυτή τη στιγμή, η οποία έδωσε ακόμη μια φορά μια ανατριχιαστική ερμηνεία στη «Φόνισσα». Είναι δηλαδή σαν να βλέπαμε στα κανονικά Οσκαρ υποψήφιες στην ίδια κατηγορία την Κιμ Καρντάσιαν και τη Μέριλ Στριπ. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι τη λίστα με τις υποψήφιες για το εν λόγω Βραβείο Ιρις συμπληρώνουν επίσης οι ηθοποιοί: Αγγελική Μπεβεράτου, Κλέλια Ανδριολάτου και Δήμητρα Βλαγκοπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Δείτε την Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της – Για καφέ με γνωστό ηθοποιό

Η Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της συνεχίζει να είναι μία όμορφη και κομψή κυρία.

Πρωταγωνίστρια σειράς του ALPHA: «Δεν κάνω σιδέρωμα είναι περιττό – Όταν τα βάλεις δεν θα τσαλακωθούν;»

Η γνωστή ηθοποιός είναι κατά του σιδερώματος και εξήγησε τον λόγο.

Συμφωνία μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή!

Συμφωνία-μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή! Γέλιο μέχρι δακρύων μάς υπόσχεται η μικρή οθόνη και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις από τον χαρισματικό Μάρκο Σεφερλή, που οι κριτικοί λατρεύουν να… μισούν, τη στιγμή που ο κόσμος γεμίζει θέατρα για χάρη του.

Τρελά ερωτευμένος Έλληνας πρωταγωνιστής

Είμαι από τους ανθρώπους που σέβονται πάρα πολύ τις γυναίκες, με τον δικό μου τρόπο, τις αγαπώ πάρα πολύ.

Χρύσπα: «Χώρισα μετά από 15 χρόνια γάμου, δεν το περίμενα. Έζησα το πένθος του χωρισμού»

Καλεσμένη της εκπομπής «Το πρωινό» η Χρύσπα αναφέρθηκε στο...

Διαζύγιο – βόμβα μετά από 15 χρόνια γάμου για γνωστό ηθοποιό

Έπειτα από 15 χρόνια έγγαμου βίου η ηθοποιός σύζυγός του ζήτησε διαζύγιο, τονίζοντας ότι ο γάμος τους έχει «οριστικά καταστραφεί».