Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο τρελός για τη Ζόζεφιν Νίνο ζητά επανασύνδεση

Ο Νίνο θέλει να επανασυνδεθεί με την Josephine, γι'...

Βραδινές περιπολίες για Ζουγανέλη και Συρίγο!

Ζευγάρια της showbiz σε νυχτερινές εξόδους. Η Κατερίνα Λιόλιου,...

Αθώοι οι ιερείς που κατηγορούνταν για διάδοση fake news για την πανδημία...

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισαν ο ηγούμενος,...

«Power of Love» με Μπακοδήμου (;) παρουσιάστρια

Σας έλειψε... η δύναμη της αγάπης; Μην παραπονιέστε, επανέρχεται!...

Ο Γιώργος δεν είναι πονηρός

Η «Espresso» καλεσμένη στο κτήμα του Κοινούση για την ονομαστική του εορτή

Με ένα μοναδικό εθιμοτυπικό που θύμιζε άλλες εποχές, έχοντας αγκαλιά το αγαπημένο ακορντεόν του, ανάμεσα στην οικογένειά του και παιδικούς φίλους του, γιόρτασε την ονομαστική εορτή του ο Γιώργος Κοινούσης, στο κτήμα του στο Λαγονήσι.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Η «Espresso» ήταν εκεί καταγράφοντας μοναδικές στιγμές από τον πάλαι ποτέ σταρ της δεκαετίας του 1970, όταν εκείνος γέμιζε στάδια με τις μεγάλες του επιτυχίες «Τα φιλαράκια τα καλά», «Ανθρωποι είμαστε», «Αχ, ας μπορούσα» και τόσα άλλα.

koinousis080543

Ηταν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, όταν ο ανηφορικός δρόμος προς το κτήμα του στο Λαγονήσι άρχισε να γεμίζει αυτοκίνητα. Οπως κάθε χρόνο, ο ίδιος θέλησε να γιορτάσει την ονομαστική εορτή του στο σπίτι του. Εκεί η πολυαγαπημένη του σύζυγος Φανή, η κόρη του Μαρία, ο γιος του Κώστας, καθώς και τα πολυαγαπημένα εγγόνια του. Στο τραπέζι των περίπου 50 ατόμων βρέθηκαν και φίλοι από τη δεκαετία του 1960, όταν το άστρο του άρχισε να λάμπει στο ελληνικό star system.

koinousis080542

Σε αυτό το τραπέζι δεν θα έβλεπες ανθρώπους με λούσα ούτε με καλά ρούχα. Ολοι ήταν ντυμένοι με τα ρούχα της καθημερινότητας. Ενας από αυτούς ήταν ταμίας σε πρακτορείο εισιτηρίων, κάποιος άλλος ναυτικός σε μεγάλη εταιρία, ένας πασίγνωστος αγιογράφος, ένας παλαίμαχος παίκτης μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας. Ολοι ήταν πιστοί στις παραδόσεις.

Οι εξομολογήσεις του τραγουδιστή

Ο 84χρονος σήμερα τραγουδιστής και μουσικοσυνθέτης μάς υποδέχεται εγκάρδια, και λίγα λεπτά αργότερα έρχεται και κάθεται κοντά μας. Οι ιστορίες που αρχίζει να μας διηγείται μοναδικές. Αλλωστε, ως σπουδαίος ακορντεονίστας δίπλα σε ιερά τέρατα του τραγουδιού, είχε πολλά να μας διηγηθεί.

koinousis080544

Η εξομολόγηση για τον Στέλιο Καζαντζίδη και όσα έζησε δίπλα του ως μουσικός, η μουσική σταδιοδρομία του, όταν άρχισε με την Καίτη Γκρέυ στα μεγάλα μαγαζιά της εποχής, ο μοναδικός χαρακτήρας της Γιώτας Λύδια και τα μεγάλα τραγούδια που της έδωσε, η βοήθεια από τον Γαβαλά να τον εντάξει δίπλα του ως τραγουδιστή ήταν μερικές από τις ιστορίες που θυμήθηκε ο Κοινούσης κοντά μας.

Καθώς φτάνει το μεσημέρι και οι προσκεκλημένοι έχουν ήδη καθίσει στις καρέκλες τους, ο εορταζόμενος μας ζητάει να ακολουθήσουμε ένα εθιμοτυπικό, όπως γίνεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα: ενός λεπτού σιγή για τους αγαπημένους μας ανθρώπους που έχουν «φύγει», προσευχή και μετά το «Χριστός Ανέστη» από τα χείλη του γιου του! Τα μερικά λεπτά της ώρας που μένουμε όρθιοι για το εθιμοτυπικό δεν ακούγεται ούτε ψίθυρος, ενώ το τραπέζι έχει ήδη στρωθεί.

Λίγη ώρα μετά το τέλος του φαγητού ο σπουδαίος τραγουδιστής και μουσικοσυνθέτης φέρνει το πολυαγαπημένο του μουσικό όργανο, ένα ακορντεόν, και αρχίζει να παίζει και να ερμηνεύει όλες τις μεγάλες του επιτυχίες, με τους παρευρισκομένους να είναι εκστασιασμένοι, καθώς ο ίδιος έχει να το κάνει αυτό πολλά χρόνια. Δίπλα του κάθονται και δύο νέα κορίτσια μουσικοί, οι αδερφές Κιοσκέρογλου, που ο ίδιος είχε παροτρύνει να ακολουθήσουν το επάγγελμα των μουσικών, αλλά «να μη γίνετε σαν τους άλλους. Κρατήστε τις αποστάσεις που πρέπει από αυτό το κύκλωμα», τους είχε πει στην αρχή της καριέρας του.

koinousis080541

Και ενώ ο ίδιος άρχισε να παίζει και να τραγουδάει, λέει στους παρευρισκομένους: «Σήμερα που θυμήθηκα όλα τα τραγούδια θα σας παίξω και μερικά λαϊκά από αυτά που αγαπώ», αρχίζοντας με Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου και καταλήγοντας με Γαβαλά, Γκρέυ και Λύδια.

Η εκκλησία που είναι αφιερωμένη στην Παναγιά

Η ώρα έχει φτάσει επτά το απόγευμα και το γλέντι έχει σημάνει λήξη. Προτού φύγουμε, επισκεπτόμαστε την πανέμορφη εκκλησία που έφτιαξε ο ίδιος στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και είναι αφιερωμένη στην Παναγία την Οδηγήτρια. Ηδη η εκκλησία έχει αρχίσει να αγιογραφείται από έναν πολύ σπουδαίο αγιογράφο της Τήνου, φίλο του Γιώργου Κοινούση. Εκείνος βγαίνει στην πόρτα για να μας αποχαιρετήσει. «Μην χάνεστε. Το σπίτι μου θα είναι πάντα ανοικτό για τους καλούς ανθρώπους και φίλους» μας λέει και μας δίνει ραντεβού για το επόμενο γλέντι.

koinousis08054

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Πέφτει οριστικά αυλαία για τη «Μουρμούρα»

Tέλος η «Μουρμούρα»! Στο κατώφλι της 12ης σεζόν, η...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Δεν ισχύει ότι πούλησα το σπίτι στην Κινέτα»

Επίσημη διάψευση από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη για την πώληση...

Έλιωσε ο πάγος για Γκρέυ και Ηλιάδη

Επρεπε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να μιλήσουν...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

4amea: Γιορτή – υπόκλιση στην ηρωίδα μητέρα

Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η 4amea της...

Κώστας Κωστόπουλος: Χωρίς «λεκέ» βιασμού ο «mister Σασμός»

«Εχω σοβαρές αμφιβολίες και μακάρι να ήταν διαφορετικό το...

Δήμητρα Ζέρβα: «Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός και τραγουδίστρια

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο μετά την ανακοίνωση του προέδρου...