Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Ευγενία Δημητροπούλου: «Δεν είμαι η μαμά με τα ινσταγκραμικά ταπεράκια»

Η Ευγενία Δημητροπούλου καλεσμένη της εκπομπής «Καλύτερα αργά» αναφέρθηκε στην κόρη της.

Κρατερός Κατσούλης: «Ήρθα με τη μηχανή και ήταν σαν να οδηγώ μέσα...

Ο Κρατερός Κατσούλης πέρασε δύσκολα το πρωί της Παρασκευής λόγω της κακοκαιρίας ώσπου να φτάσει στο στούντιο της εκπομπής «Νωρίς νωρίς»

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣΤα οικονομικά σας καλυτερεύουν. Εφαρμόστε στην πράξη τις γνώσεις...

«Εφόσον και η Καινούργιου παντρεύεται, ξέρω ότι δεν θα μείνω στο ράφι»

Ποια γνωστή κυρία σχολίασε την Κατερίνα Καινούργιου;

Μαριάνθη Αγραφιώτου: Πώς εμπνεύστηκε από τη φύση και δημιούργησε το δικό της brand

Μιλάει στην «Espresso» για τους «θησαυρούς» στο δάσος του Καράντερε, από τους οποίους προέρχονται τα καλλυντικά της

«Η φύση έχει καλά κρυμμένους θησαυρούς» δηλώνει στην «Espresso» η Μαριάνθη Αγραφιώτου, πρώην πωλήτρια καλλυντικών από τη Δράμα, που δημιούργησε το δικό της brand προϊόντων ομορφιάς με πρώτες ύλες από το παρθένο δάσος του Καράντερε, το μεγαλύτερο στη χώρα και ένα από τα πιο μεγάλα της Ευρώπης.

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

«Η βάση μου είναι στη Δράμα, εδώ γεννήθηκα και μεγάλωσα. Εφυγα για μερικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασα Κοινωνική Θεολογία, παίρνοντας από εκεί το πτυχίο της εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής. Στη συνέχεια έκανα τα χαρτιά μου για αναπληρώτρια και με πήραν, αλλά δεν πήγα να διδάξω, γιατί στο μεταξύ είχα επιστρέψει στη γενέτειρά μου ανοίγοντας κατάστημα καλλυντικών. Ημουν αρχικά υπάλληλος πωλήτρια και στην πορεία έφτιαξα το δικό μου μαγαζί, το οποίο υπάρχει μέχρι σήμερα» μας λέει η ίδια ξετυλίγοντας το νήμα της προσωπικής ιστορίας της.

Aπό… κούνια

«Το κομμάτι της πώλησης προϊόντων ομορφιάς, που περιέχει και τη συναναστροφή με τον κόσμο, είναι κάτι που λάτρευα πολύ παιδί. Από τότε ήξερα ότι θα πορευόμουν σε αυτόν τον επαγγελματικό δρόμο. Φανταστείτε ότι αυτό ήταν και το παιχνίδι μου όταν ήμουν πιτσιρίκα: Να κάνω την πωλήτρια, να τυλίγω δώρα. Μου άρεσε πολύ και γι’ αυτό το ακολούθησα. Δεν δίδαξα ποτέ, τις σπουδές μου τις ολοκλήρωσα απλώς για να ευχαριστήσω τους γονείς μου» συνεχίζει την αφήγησή της η Μαριάνθη Αγραφιώτου, η οποία δεν επαναπαύθηκε στο κατάστημα καλλυντικών, αλλά προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα.

«Το να δημιουργήσω το δικό μου brand καλλυντικών ήταν ένα όνειρο ζωής, που επίσης πραγματοποίησα. Δεν ήθελα όμως ούτε το όνομά μου να μοιάζει με κάποιο άλλο ούτε τα συστατικά μου να είναι ίδια με άλλων εταιριών. Ως Δραμινή γνώριζα για τον φυσικό πλούτο που έχει το δάσος του Καράντερε, ήξερα ότι υπάρχει εκεί μοναδική χλωρίδα και πανίδα. Ερχονται και από το εξωτερικό ερευνητές σε αυτό το δάσος. Σκέφτηκα, λοιπόν, πως δεν πρέπει να μένει ανεκμετάλλευτος αυτός ο φυσικός θησαυρός, αλλά να χρησιμοποιηθεί για την ομορφιά και να τον μάθει κόσμος. Πάνω σε αυτήν τη βάση δημιουργήθηκε το brand μου, που λέγεται kararbo και το όνομά του, όπως και το σύμβολό μας είναι εμπνευσμένο από το δέντρο ερυθρελάτη, που φύεται μόνο στο Καράντερε» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Αρχισα, λοιπόν, το διάβασμα και αφού καταλήξαμε στις πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιήσουμε και τις συλλέξαμε με σεβασμό από το περιβάλλον, αρχίσαμε τα εκχυλίσματα. Γίνανε οι έρευνες, οι χημικές αναλύσεις και μετά οι δικές μας φόρμουλες. Χρειάστηκαν έξι χρόνια έρευνας και δοκιμών για να υλοποιηθεί το όραμά μας γι’ αυτά τα φυσικά καλλυντικά. Εκτός από ερυθρελάτη, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά σε τέτοιου είδους φόρμουλα, μέσα στις πρώτες ύλες μας είναι επίσης το γκρίζο σκλήθρο, που δεν υπάρχει ούτε κι αυτό πουθενά αλλού, πλην του Καράντερε, όπως και το λάδι από καρπό δασικής οξιάς, που δεν έχει μπει ξανά μέσα σε κρέμα. Ηταν γενικά ένας δύσκολος δρόμος μέχρι να φτάσουμε έως εδώ, με ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά τα καταφέραμε και τον Σεπτέμβριο θα συμπληρώσουμε έναν χρόνο παρουσίας στον χώρο» προσθέτει η δημιουργός των καλλυντικών kararbo, που κυκλοφορούν on line και έχουν αρχίσει να αποκτούν φανατικούς οπαδούς, ανάμεσά τους και λαμπερά πρόσωπα της showbiz, γυναίκες και άντρες.

«Τα σχόλια των καταναλωτών είναι ότι βλέπουν γρήγορα αποτελέσματα στο πρόσωπό τους και ενθουσιάζονται με τα εκχυλίσματα. Τα υπέροχα μηνύματα που μου στέλνουν με κάνουν να συνεχίζω τον αγώνα μου» καταλήγει η Μαριάνθη Αγραφιώτου.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Το ζευγάρι αγκαλιά σε βραδινή του έξοδο

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει στο πρόσωπο της Μαρίας Αντωνά την ευτυχία.

«Χαρούμενα 50 άντρα μου! Ο βράχος μου που με αντέχει 22 χρόνια»

Η ηθοποιός γιόρτασε τα γενέθλια του συζύγου της σε ένα λαμπερό πάρτι ενώ δεν παρέλειψε να χορέψει και ένα ζεϊμπέκικο.



Μποζουκια Αθηνα