Το λαμπερό Dance Gala για την ενίσχυση της φωνής της αποδοχής και της εσωτερικής ομορφιάς

Χορός, τέχνη & κοινωνικό μήνυμα

Dance Gala για ξεχωριστό σκοπό, μια πρωτοβουλία της χορογράφου και κριτή στο «Dancing with the stars» Γκαλένα Βελίκοβα, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» στο Αιγάλεω. Επρόκειτο για μια μοναδική σύμπραξη χορού, τέχνης και κοινωνικού μηνύματος, ενισχύοντας τη φωνή της αποδοχής και της εσωτερικής ομορφιάς.

Κατερίνα Κούτρα, Γκαλένα Βελίκοβα

Στην καρδιά της βραδιάς βρέθηκε η συμμετοχή των εστεμμένων και φιναλίστ του φετινού διαγωνισμού Σταρ Ελλάς/ Μις Ελλάς/Μις Γιανγκ στη δράση «I am Beautiful but #IamNotADoll» της εικαστικού Ιωάννας Παρασκευά. Μέσα από τη ζωντανή παρουσίαση των έξι συμβολικών γυναικείων γλυπτών που εκπροσωπούν διαφορετικές μορφές βίας, η τέχνη συνάντησε την ενσυναίσθηση και μετατράπηκε σε ισχυρό εργαλείο ευαισθητοποίησης.

Στέλλα Μιχαηλίδου, Γκαλένα Βελίκοβα, Ιωάννα Σαραντοπούλου, Μάρθα Παπαχρυσάνθου

Τιμητική ήταν η συμμετοχή των Στέλλας Μιχαηλίδου (Σταρ Ελλάς 2024), Ντανιέλας Παλούσι (Μις Ελλάς 2024), Ιωάννας Σαραντοπούλου (αναπληρωματική Σταρ Ελλάς) Μαρίας Γερολυμάτου (αναπληρωματική Μις Ελλάς), Δήμητρας Ανθη (finalist 2024) αλλά και των χορευτών του Galena’s Dance Studio. Οι εστεμμένες του διαγωνισμού, «υιοθετώντας» καθεμία τα χρωματιστά παπούτσια που αντιστοιχούν στα γλυπτά-σύμβολα, «μπήκαν στα παπούτσια» των γυναικών που βιώνουν βία, στέλνοντας το δικό τους δημόσιο μήνυμα ενάντια στη σιωπή και υπέρ της γυναικείας ενδυνάμωσης. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η Κατερίνα Κούτρα, υπεύθυνη επικοινωνίας του project «I Am Not A Doll», η οποία συνεχάρη τις συμμετέχουσες για τη δυναμική τους παρουσία και επισήμανε τη σημασία της τέχνης ως καταλύτη για κοινωνική αλλαγή.

Στέλλα Μιχαηλίδου Σταρ Ελλάς 2024

«Η κάθε φιγούρα δεν είναι ένα έργο τέχνης. Είναι μια αληθινή ιστορία που ζητά να ακουστεί. Και όταν γυναίκες όπως αυτές που συμμετείχαν στη δράση δίνουν πρόσωπο σε αυτές τις ιστορίες, το φως γίνεται δυνατότερο από το σκοτάδι» δήλωσε η Ιωάννα Παρασκευά αναφορικά με τη δράση που αποτέλεσε πρωτοβουλία της Μάρθας Παπαχρυσάνθου, υπεύθυνης της διοργάνωσης του θεσμού των καλλιστείων. Τη βραδιά τίμησε με την παρουσία του και ο CEO του θεσμού Πάνος Ζήνας, ο οποίος εξέφρασε την περηφάνια του για τις νέες γυναίκες που εκπροσωπούν τον θεσμό με ήθος, συνέπεια και κοινωνική ευαισθησία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παντρεύτηκαν και δεν το πήρε είδηση κανένας

Αν και η λαμπερή θρησκευτική τελετή έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου

Λευτέρης Σουλτάτος: Η αντίδραση του γιου του όταν έμαθε για τη Βάσω Λασκαράκη

Ο Λευτέρης Σουλτάτος μίλησε στην εκπομπή «The 2Night Show»...

Κατερίνα Καινούργιου: Ανακοίνωσε την αποχώρησή της – «Θα σταματήσω την άλλη εβδομάδα»

Η Κατερίνα Καινούργιου θέλησε μέσα από την εκπομπή «Super...

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Αλεξάνδρα Ούστα: «Έχασα τέσσερις δικούς μου και έγινα ξινή, κακιά και αγενής»

Η Αλεξάνδρα Ούστα βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στο vidcast...

Το όνομα του Μανίκα στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ; Τι λέει ο δικηγόρος του

Το όνομα του Γιώργου Μανίκα φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος 22 συλληφθέντων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που φέρεται να δρούσε μέσω εικονικών εταιρειών και πλαστών τιμολογίων.

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...